Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas komandas izcīna uzvaras šaha olimpiādes priekšpēdējās kārtas dueļos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas komandas izcīna uzvaras šaha olimpiādes priekšpēdējās kārtas dueļos
Edgars Ungurs. Foto: chessolympiad.fide.com

LETA. Latvijas sieviešu un vīriešu šaha komandas pirmdien izcīnīja uzvaras Indijā notiekošās šaha olimpiādes priekšpēdējās, desmitās kārtas dueļos.

Sieviešu turnīrā Latvijas komanda ar 2,5-1,5 pārspēja Šveici. Uzvaras izcīnīja ar melnajām figūrām spēlējušās Laura Rogule un Agnesa Ter-Avetisjana, bet neizšķirti spēlēja Nellija Maklakova un zaudējumu piedzīvoja Ilze Bērziņa, kuras spēlēja ar baltajām figūrām.

Vīriešu komanda "Open" turnīrā ar 2,5-1,5 guva virsroku pār Alžīriju. Punktus par uzvarām guva Toms Kantāns un Edgars Ungurs, kuri spēlēja ar attiecīgi melnajām un baltajām figūrām, neizšķirts bija ar baltajām figūrām spēlējušajam Ritvaram Reimanim, bet zaudējumu piedzīvoja Maksims Golubovskis, kurš spēlēja ar melnajām figūrām.

Latvijas vīriešu komanda "Open" grupā ar sešām uzvarām ieņem 58. vietu 188 komandu konkurencē, bet sieviešu turnīrā Latvijas izlase ar sešām m uzvarām un vienu neizšķirtu ieņem 33. vietu 162 komandu vidū.

44. šaha olimpiāde Indijas pilsētā Čennai norisināsies līdz otrdienai, šahistiem aizvadot 11 kārtas.

Šaha olimpiāde tiek rīkota ik pēc diviem gadiem, taču 2020.gadā paredzētās sacensības tika atceltas Covid-19 pandēmijas dēļ.

2018. gadā Latvijas sieviešu izlase ieņēma 36. vietu, bet vīriešu vienība noslēdza sacensības 45. pozīcijā.

Latvijas komanda lielākajā šaha notikumā pasaulē ar lielākiem un mazākiem pārtraukumiem piedalās kopš pirmās olimpiādes 1924. gadā Parīzē, kad Hermanis Matisons kļuva par uzvarētāju individuālajā turnīrā. Līdz šim pēdējā medaļa izcīnīta 2010. gadā, kad Ilze Bērziņa izcīnīja bronzas medaļu.

Savukārt komandu vērtējumā Latvija lielākos panākumus guva 1992. gadā, kad vīriešu komanda bija piektā, bet sievietes izcīnīja 12. vietu.