Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārstāvis Kalniņš FIDE prezidenta amata vēlēšanās nepiedalās lauztas rokas dēļ

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas pārstāvis Kalniņš FIDE prezidenta amata vēlēšanās nepiedalās lauztas rokas dēļ
Foto: chessolympiad.fide.com

LETA. Latvijas pārstāvis Toms Kalniņš svētdien Indijā Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) prezidenta vēlēšanās nepiedalījās lauztas rokas dēļ, pirmdien ziņo Latvijas Šaha federācija (LŠF).

Svētdien Krievijas pārstāvis Arkādijs Dvorkovičs FIDE Ģenerālasamblejā tika pārvēlēts organizācijas prezidenta amatā. Vēlēšanās, kuras Indijā notika 44. Šaha olimpiādes laikā, nav izdevies piedalīties Latvijas pārstāvim LŠF ģenerālsekretāram Kalniņam, ziņo LŠF.

"Toms Kalniņš pirms svarīgā balsojuma lauza roku un nokļuva slimnīcā. Tādēļ Latvija nevarēja paust savu viedokli ne par vienu no trim kandidātiem," teikts federācijas paziņojumā.

Dvorkovičs tika pārvēlēts FIDE prezidenta amatā ar 157 balsīm no 179. Uz prezidenta amatu kandidēja arī Ukrainas pārstāvis Andrijs Barišpolecs un francūzis Bahars Kuatlī. Prezidenta vietnieks būs bijušais pasaules čempions Višvanatans Anands no Indijas.

No 2012. gada līdz šī gada maijam Dvorkovičs bija Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieks. Tāpat viņš ir ieņēmis vairākus augstus amatus Krievijas valsts pārvaldē.

2018. gada sākumā ASV Dvorkoviču iekļāva Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvināto personu sarakstā. Saraksts tika veidots ar domu identificēt personas, kas guvušas labumu Putina valdīšanas laikā.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-08 21:46, pirms 2 gadiem
Vai tad nevarēja balsošanā celt veselo roku?

     [+] [-]

, 2022-08-08 21:53, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Vai tad nevarēja balsošanā celt veselo roku?
minēts, ka viņš ir slimnīcā. Gan jau zini, ka lūzumi var būt dažādi. Iespējams, ka vienkārši nevar fiziski ierasties. Neveiksmīga situācija.

     [+] [-]

, 2022-08-08 23:46, pirms 2 gadiem
Bet kā varēja pārvēlēt krievu un vēl ar tik lielu pārsvaru? Tas ir skandāls. Krievus vajadzētu izmest no visu starptautisko organizāciju vadības.

     [+] [-]

, 2022-08-09 00:10, pirms 2 gadiem
Cerams Kasparovs atvainosies Latvijai par savu bulšitu...

     [+] [-]

, 2022-08-09 00:13, pirms 2 gadiem
Par kādu? Kaut ko sliktu pateica?

     [+] [-]

, 2022-08-09 00:25, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Par kādu? Kaut ko sliktu pateica?
Kasparovs: Latvija FIDE prezidenta vēlēšanās balsojusi par Putinam pietuvināto Dvorkoviču