Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Birzulis: "Ja neiekļūsim pamatturnīrā, izmantosim laiku lietderīgi"

Jānis Celmiņš

Birzulis: "Ja neiekļūsim pamatturnīrā, izmantosim laiku lietderīgi"
Aigars Birzulis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns jau šodien dosies uz Ķīnu, kur 21. aprīlī aizvadīs savu pirmo kopīgo maču, startējot Fužo pilsētā notiekošajā Pasaules kausa posmā. Pirms došanās ceļā viedokli par dueta gatavošanos un gatavību sezonai izteica treneris Aigars Birzulis, paužot apmierinātību ar paveikto treniņos.

Komanda gatavošanos sezonai uzsāka jau janvāra vidū. Lielākoties duets trenējās Rīgā, bet marta pēdējās dienās devās uz treniņnometni Turcijā, kur šajā laikā jau ir iespēja aizvadīt treniņus zem klajas debess. Turcijā Pļaviņš un Egleskalns gan trenējās, gan aizvadīja nelielu turnīru ar citu valstu duetiem no Azerbaidžānas, Polijas, Austrijas un Turcijas.

Šodien komanda dodas ceļā, lai jau savlaicīgi būtu Ķīnā, un turpinātu briest sezonai. „Paši esam gatavi sezonas sākumam, bet jāskatās, cik gatavi ir pretinieki. Zināmas bažas ir, bet divus mēnešu ir kārtīgi strādāts, tāpēc ceru, ka viss būs labi. Esam uzlabojuši servi, uzskatu, ka arī tā sauktajā „saidautā” (punktu gūšana pie pretinieku serves) esam stabili. Noteikti jāuzlabo sniegums blokā, kā arī savstarpējā sadarbībā, taču tas ir laika jautājums, nevaram gribēt visu uzreiz. Tas viss tiks slīpēts turnīros, kur būs daudz un dažādu pretinieku,” paveikto treniņos līdz šim komentē Aigars Birzulis.

Divu gadu griezumā komanda virza sev par uzdevumu kvalificēties Riodeženeiro olimpiskajām spēlēm, bet šosezon iekļūt starp labākajām 20 pasaules komandām. „Turnīru ir ļoti daudz, un tas dod iespēju progresēt arī jaunpenācējiem. Mēs sevi šobrīd nevaram saukt par top 20 komandu. Šis statuss mums ir jāizcīna sezonas gaitā. Skaidrs, ka iespējas būs, par to sūdzēties nevaram. Slikti, ka šogad nevaram startēt pasaules čempionātā, bet šobrīd to arī neesam nopelnījuši. Arī tas ir jānopelna ar savu darbu,” skaidro Birzulis.

Uz Ķīnu duets dosies kopā ar treneri, un katru konkrēto dienu tur plāno izmantot arī treniņiem. „Ķīnas turnīrs būs mūsu pirmais oficiālais. Tas var izspēlēt ļaunu joku gan mums, gan mūsu pretiniekiem. Lielā mērā uz Ķīnu dodamies arī patrenēties un pavērot, kā spēlē citas komandas. Vienlaicīgi gan varu pateikt, ka arī kvalifikācijas sacensībās cīnīsimies līdz pēdējam. Ja neizdosies iekļūt pamatturnīrā, izmantosim laiku lietderīgi, patrenējoties kopā ar citām komandām, kuras būs piemeklējis līdzīgs liktenis. Noteikti negatavojamies kādam speciāli zaudēt,” uzdevumus un plānus pirmajā dueta kopīgajā turnīrā ieskicē tā treneris.

  +3 [+] [-]

, 2015-04-17 13:47, pirms 9 gadiem
Lai izdodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-04-17 14:12, pirms 9 gadiem
Pavadīsim laiku lietderīgi, iemācīsim veco Samoilovu kārtis spēlēt

  -1 [+] [-]

, 2015-04-17 15:09, pirms 9 gadiem
Radinieks atkal uzmetis?
Iepriekš rakstīja:

Egleskalns jau Latvijā, gatavojas pludmales...

Ne tā labākā situācija duetam šobrīd ir ar reitinga punktiem, tāpēc plānots piedalīties visos turnīros, kuriem latvieši tiks pielaisti. Tiek runāts, ka maija beigās Jūrmalā varētu risināties „Masters” līmeņa turnīrs, un te Pļaviņam ar Egleskalnu jācer uz tā saukto „wild card”. Tāpat Mārtiņš pauž cerību, ka viņa komandai palīdzīgu roku sniegs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri jau izteikušies, ka uz Ķīnas turnīru nedosies. Pastāv visādas viltības, kā palīdzēt tikt pie turnīriem arī spēlētājiem, kuriem reitinga punktu ir maz. „Mums taču ir jāizmanto tas, ka Latvijai ir Pasaules ranga uzvarētāji, ceru, ka Saša ar Jāni mums palīdzēs, jo visi esam Latvijas spēlētāji,” skaidro Pļaviņš, vienlaicīgi atzīstot, ka ar Genādiju Samoilovu jau paguvis izrunāt jautājumu par kopīgiem treniņmaču aizvadīšanu.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-17 18:03, pirms 9 gadiem
Tur protams viss vēl 100 reizes mainīsies, jo dažas komandas neatbrauks, kā arī country quota var ieviest savas izmaiņas, bet nu pagaidam pēc reitinga izskatās, ka pretīm nāks

12 Kovatsch/Kissling, J. [SUI]

un uzvaras gadījumā - tieši uz

5 Solovejs/Sorokins [LAT]..