Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Regža zaudē arī krieviem un izstājas no Klāgenfurtes

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Regža zaudē arī krieviem un izstājas no Klāgenfurtes
Haralds Regža
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haraldes Regža ar zaudējumu noslēguši Klāgenfurtes "Major" sērijas pamatturnīru. Latvieši ar rezultātu 0-2 (15:21, 11:21) piekāpās kanādiešiem Čeimam Šalkam un Benam Saktonam. Pēc tam sekoja arī zaudējums izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā - trīs setos pret krieviem Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu.

Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam pamatturnīra pirmā diena nebūt nebija viegla. Esot favorītu lomā, latvieši pirmajā mačā trīs setos atzina austriešu pārākumu, bet pēc tam trīs setos apspēlēja kanādiešus Binstoku un Šahteru. Tas deva iespēju vēl pacīnīties par uzvaru grupā, mērojoties spēkiem ar divas uzvaras izcīnījušajiem kanādiešiem Čeimu Šalku un Benu Saktonu, kuri būs Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pretinieki olimpiskajās spēlēs. Tiesa, zaudējums varēja nozīmēt arī izstāšanos no turnīra, jo pie otra Kanādas pāra uzvaras trīs komandām būtu vienāda uzvaru un zaudējumu attiecība.

Spēli pārliecinoši sāka Kanādas pludmales volejbolisti, uzreiz tiekot pie trīs punktu pārsvara. Latvjas duetam bija problēmas uzbrukuma noslēgšanā, kas neļāva ātri atspēlēties. Neilgu laiku rezultāta starpība nemainījās, bet tad kanādieši to palielināja līdz pieciem punktiem, kad Regža nespēja trāpīt bumbu pilnīgi tukšā laukuma pusē (5:10). Pēc pieprasītā pārtraukuma nekas nemainījās. Latvieši slikti uzņēma serves, zaudējot vēl divus punktus un principā norakstot pirmo setu kā zaudētu. Retu reizi arī pretinieki pieļāva kļūdas, bet kopumā rādīja daudz labāku sniegumu, kas vainagojās uzvarētā setā ar rezultātu 21:15.

Otrā seta sākums latviešiem nebija ne pat mazliet labāks par pirmā seta sākumu. Kanādas pludmales volejbolisti ar lielu enerģiju nospēlēja katru epizodi, izvirzoties vadībā ar 6:1. Latvijas duets centās ko mainīt, bet uzbrukumi bieži vien atdūrās blokā (4:10). Līdz tehniskajam pārtraukumam jau bija skaidrs, ka Pļaviņam un Regžam šajā spēlē izredzes nav. Otrajā setā tika piedzīvota sagrāve, bet visā mačā pārliecinošs zaudējums ar 0-2 (15:21, 11:21).

Līdz ar to Pļaviņam un Regžam nu bija jāgaida, kā noslēgsies grupas otra spēle, kas ritēja paralēli. Pie austriešu uzvaras uzreiz būtu skaidrs, ka Latvijas duets spēlēs izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā un austrieši pirmo setu spēja uzvarēt. Otrajā kanādieši guva revanšu, kas nozīmēja kārtējo trīs setu cīņu šajā grupā. Trešajā setā visu izšķīra spēle blokā, kurā labāk nospēlēja kanādieši, svinot uzvaru ar 2-1 (18:21, 21:15, 15:12). Ar to gan galu galā izrādījās par maz, kanādiešiem paliekot ceturtajā vietā, bet otro vietu iegūstot tieši Pļaviņam ar Regžu.

Izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā ar 19. numuru izliktajiem Pļaviņam un Regžam bija jātiekas ar nomināli vājāku pretinieku, taču izloze nebija labvēlīga - pretī tika ar piekto numuru izsētie krievi Semjonovs un Krasiļņikovs. Pirmajā setā pārāki bija pretinieki - 21:16, otrajā setā latvieši revanšējās - 21:15, tomēr trešajā setā sekoja 12:15 un Pļaviņš ar Regžu bija spiesti atzīt trešo zaudējumu pēc kārtas un izstāties no turnīra.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-29 14:36, pirms 8 gadiem
Vot kā te skaita tos punktus, nesaprotu.... PR visos rādītājos sliktāki rezultāti, bet viņi otrie... var kads izskaidrot?

  +1 [+] [-]

, 2016-07-29 16:26, pirms 8 gadiem
Ja nemaldos tad ņem koeficientu, trim komandām pēc spēļēm savā starpā!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-29 19:29, pirms 8 gadiem
https://at.swatchmajorseries.com/en...

dāmas un kungi, baudiet atmosfēru. Pēdējo reizi Klāgenfurtē. Iepriekšējā spēle, kurā arī spēlēja mājinieki, bija vnk crazy.

     [+] [-]

, 2016-07-29 19:30, pirms 8 gadiem
Par šito spēli - pirmais sets pilnībā izgāzts, otrais līmenī, bet trešais atkal nekāds. Garais nolika pie vietas.

  -3 [+] [-]

, 2016-07-29 19:42, pirms 8 gadiem
KAKUČI