Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2256, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš izlaiž pārsvaru un piekāpjas amerikāņiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš izlaiž pārsvaru un piekāpjas amerikāņiem
Aleksandrs Samoilovs. Foto: volleyballworld.com

"Beach Pro" tūres "Challenge" pamatturnīru Brazīlijā ar zaudējumu sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši nespēja noturēt pārsvaru un ar 1-2 (24:22, 27:29, 14:16) piekāpās Trevoram Krebam un Teo Bruneram no ASV.

• Samoilovs un Šmēdiņš pēc pāris neveiksmīgiem turnīriem spēja pārvarēt kvalifikāciju Sakaremas "Challenge" turnīrā, apspēlējot Vācijas un Urugvajas duetus. Latvijas duets nonāca D grupā, kuras pirmajā spēlē tikās ar ASV pludmales volejbolistiem Trevoru Krebu un Teo Bruneru.

• Spēli ar trīs punktu izrāvienu sāka latvieši, bet amerikāņi uzreiz sadeldēja deficītu līdz minimumam. Līdz seta vidum Samoilovs un Šmēdiņš divas reizes spēja iegūt trīs punktu pārsvaru, kad pretinieki bija sadeldējuši to līdz minimumam. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Pēc tehniskā pārtraukuma Krebam un Bruneram izdevās veikt izrāvienu un panākt izlīdzinājumu (14:14).

• Latvijas duets guva nākamos divus punktus, bet seta galotnē atjaunoja komfortablo trīs punktu pārsvaru. ASV pludmales volejbolisti nedomāja padoties, spējot ne vien panākt izlīdzinājumu, bet pirmo reizi arī izvirzoties vadībā (20:19). Krebs un Bruners neizmantoja divas setbumbas, bet Samoilovs un Šmēdiņš ar otro piegājienu lika punktu setam - 24:22.

• Otrajā setā abi dueti neilgu laiku pabija minimālā vadībā, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika Samoilovs un Šmēdiņš (7:5). Ilgi gan tas nenoturējās, amerikāņiem ne tikai panākot izlīdzinājumu, bet arī izvirzoties vadībā, ejot tehniskajā pārtraukumā (11:10). Pēc atpūtas Latvijas duets veica trīs punktu izrāvienu, atgūstot vadības grožus. Seta galotnē Samoilovam un Šmēdiņam izdevās palielināt savu pārsvaru līdz trim punktiem, bet atkārtojās pirmā seta scenārijs, amerikāņiem panākot izlīdzinājumu (19:19). Seta turpinājumā latvieši nerealizēja četras mačbumbas, bet amerikāņi ar piekto setbumbu guva panākumu ar 29:27.

• Trešo setu ar diviem punktiem sāka ASV duets, bet latvieši uzreiz atspēlējās. Cīņa ilgu laiku ritēja punkts punktā, kad Samoilovs un Šmēdiņš guva četrus punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 10:6. Amerikāņi nedomāja padoties, veicot atbildes izrāvienu (10:11). Latvijas duetam bija divas mačbumbas, lai noslēgtu spēli, bet tās neizdevās realizēt (14:14). Iniciatīva jau bija ASV dueta rokās, kas to spēja pārvērst uzvarā ar rezultātu 2-1 (22:24, 29:27, 16:14).

• Līdz ar zaudējumu Samoilovam un Šmēdiņam vēl būs jāpacīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Īsi pirms pusnakts pēc Latvijas laika, plkst. 23:50 latviešus gaida izšķirošā spēle pret Kristoferu Makhjū un Polu Burnetu no Austrālijas, kuri ar 1-2 (23:21, 19:21, 11:15) piekāpās nīderlandiešiem Stevenam van de Veldem un Metjū Imeram.