Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

U18 Eiropas čempionātā Latvijai viena uzvara trīs spēlēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

U18 Eiropas čempionātā Latvijai viena uzvara trīs spēlēs
Foto: asset-tilburg.nl

Čehijas pilsētā Brno sācies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā U18 vecuma grupā, kurā no Latvijas piedalās viens vīriešu un viens sieviešu pāris.

Jānis Jansons un Roberts Kļaviņš, kuri turnīrā izsēti ar 12. numuru, Eiropas čempionātu sāka ar neveiksmi. Mūsējiem pirmajā setā izdevās ar 21:17 pieveikt Olsenu un Tēli no Norvēģijas. Taču turpinājumā sekoja zaudējums ar 17:21 pret ar 21. numuru izsētajam pārim, un neizdevās saņemties arī pirms trešā seta - 11:15.

Rīt latviešiem divas spēles, pēc kurām noskaidrosies, vai izdosies izkļūt no grupas un turpināt cīņu par godalgām. Savukārt divus mačus jau šodien aizvadīja Dārta Lūse un Anija Jurdža, kuras Eiropas čempionātā izliktas ar otro numuru, bet pirmais tradicionāli tiek mājiniekiem.

Pirmajā mačā pret māsām Erteltovām no Slovākijas izdevās uzvarēt 33 minūtēs. Pirmajā setā sāncenses tika salauztas vien pašā galotnē (24:22), bet otrajā sekoja pārliecinošais 21:13. Nākamajā duelī latvietes cieta neveiksmi, ar 18:21 un 21:23 piekāpjoties šveicietēm Bebnerei un Betšartai, kuras izliktas ar 18. numuru un pirmajā mačā piedzīvoja zaudējumu.

Grupas noslēdzošajā cīņā latvietēm pretī stāsies Lietuvas duets - Paskeviča un Kovaļska. Viņas abos mačos izcīnījušas uzvaras.

Izmantotie resursi:
cev.lu