Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jursone un Graudiņa pārspēj favorītes un sasniedz finālu Vaducā

Jursone un Graudiņa pārspēj favorītes un sasniedz finālu Vaducā
Inese Jursone uzbrukumā
Foto: cev.lu

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) „Sattelite” posmā Lihtenšteinas galvaspilsētā Vaducā šodien pusfinālā Inese Jursone un Tīna Graudiņa ar 2-1 (21:18, 16:21 un 15:8) pārspēja turnīrā ar pirmo numuru izliktās austrietes Katarīnu Šicenheferi un Lēnu Plesutšnigu.

Seta sākumā minimālu vadību izdevās iegūt Austrijas pludmales volejbolistēm, turpinājumā latvietes panāca neizšķirtu 5:5 un 7:7, bet tehniskajā pārtraukumā Jursone un Graudiņa devās, rezultātam esot 10:11. Pēc tehniskā pārtraukuma latvietes pirmoreiz mačā izvirzījās vadībā (14:13), bet pie 19:18 Latvijas komandas labā pretinieces pieprasīja pusminūtes pārtraukumu. Jau nākamajā izspēlē Graudiņa bloķēja austriešu uzbrukumu, bet punktu setam pielika austriete, kas raidīja bumbu aiz gala līnijas.

Arī otrā seta sākumā nostrādāja Graudiņas bloks, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 3:1, taču pēc vairāku kļūdu sērijas Latvijas pludmales volejbolistes nonāca iedzinējos ar 5:8. Veiksmīga Jursones spēle aizsardzībā un sekojošie uzbrukumi ļāva latvietēm panākt neizšķirtu 10:10, tomēr tāpat kā pirmajā setā tehniskajā pārtraukumā ar minimālu pārsvaru devās austrietes. Pēc pārtraukuma austrietēm izdevās iegūt jau četru punktu pārsvaru (16:12), bet latvietes turpinājumā vairs neprata atspēlēties.

Izšķirošais, trešais sets Latvijas pludmales volejbolistēm iesākās lieliski - pēc pretinieču kļūdas serves uzņemšanā jau 4:1, bet Graudiņas bloks ļāva panākt jau 6:2. Seta turpinājumā austrietes "salūza", tādējādi Jursone un Graudiņa panāca jau 10:3. Lai gan seta beigās Austrijas komanda nedaudz pietuvojās (12:8), tomēr apdraudēt latviešu uzvaru vairs nespēja.

Otrajā pusfinālā spēkiem mērosies vācietes Terēza Mersmana un Izabella Šnaidere (3.) un francūzietes Laura Longē un Aleksandra Župitēra (12.). Spēles par trešo vietu sāksies plkst. 21.00, bet finālmača sākums paredzēts plkst. 22.00.

Tikmēr vīru turnīrs noslēdzies ar 12. numuru izliktajiemHaraldam Regžam un Armandam Āboliņam, kas 34 minūšu ilgā cīņā piekāpās ar 10. numuru izliktajiem baltkrieviem Aleksandram Kavalenkam un Aleksandram Dzjadkovam (17:21 un 13:21). Regža un Āboliņš ierindojās dalītā devītajā vietā.

Izmantotie resursi:
cev.lu