Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam un Egleskalnam neizdodas revanšēties, Porečas "Major" galā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņam un Egleskalnam neizdodas revanšēties, Porečas "Major" galā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: volejbols.lv

Zaudējumu Horvātijas pilsētā Porečā notiekošā "Major" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā piedzīvoja Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns, kuri līdzīgi kā pirms nedēļas atzina Polijas volejbolistu Pjotra Kantora un Bartoša Lošiaka pārākumu ar 0-2 (18:21, 10:21).

Pirms nedēļas Maskavā Mārtiņam Pļaviņam un Hermanam Egleskalnam kvalifikācijas 1. kārtā jau bija jātiekas ar poļiem Pjotru Kantoru un Bartošu Lošiaku. Pirmajā setā izdevās gūt panākumu ar 21:19, bet mača turpinājumā poļi apliecināja favorītu statusu, izcīnīja uzvaru ar 2-1, bet pamatturnīru nesasniedza. Porečā latviešiem bija iespēja revanšēties, lai pacīnītos par vietu pamatturnīrā.

Spēli dueti iesāka līdzīgi, punktus krājot pārmaiņus. Pirmie nopietnu izrāvienu veica Kantors ar Lošiaku, izvirzoties vadībā ar 8:5. Trīs punktu pārsvaru poļi noturēja arī līdz tehniskajam pārtraukumam (12:9). Pēc nonākšanas iedzinējos ar četru punktu deficītu Pļaviņam ar Egleskalnu izdevās beidzot atspēlēt divus punktus. Tiesa Kantors ar Lošiaku uzreiz spēja sniegt identisku atbildi (15:11). Seta turpinājumā poļi ieguva arī sešu punktu pārsvaru, kas bija garants panākumam. Latvieši nepadevās, samazināja rezultāta starpību, bet atzina pretinieku pārākumu ar 18:21.

Jau otrā seta sākumā Kantors ar Lošiaku ielika ļoti labus pamatus nevien uzvarai setā, bet arī visā mačā, izvirzoties vadībā ar 6:2. Turpinājumā Polijas duets spēlēja pietiekami stabili, lai neļautu latviešiem samazināt rezultāta starpību. Pļaviņam ar Egleskalnu otrais sets izvērtās katastrofāls un tika zaudēts ar rezultātu 10:21. Līdz ar to mačs nozlēdzās ar sakāvi - 0-2 (18:21, 10:21).

Kantoram ar Lošiaku kvalifikācijas 2. kārtā būs jātiekas ar norvēģiem Horemu un Eitūnu, bet Pļaviņš ar Egleskalnu atgriezīsies Maskavā, kur piedalīsies EEVZA posmā. Tā kā uz Poreču nedevās Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs, bet traumas guvuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, tad pamatturnīrā nevienu Latvijas pāri neredzēsim.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball - FIVB

  +2 [+] [-]

, 2015-06-03 11:03, pirms 9 gadiem
Nez RIO Lv bus parstaveta bicvolejbolaa?

  -1 [+] [-]

, 2015-06-03 11:12, pirms 9 gadiem
Sudigi,jasak radit jau kaut kas bija😊

  +1 [+] [-]

, 2015-06-03 12:53, pirms 9 gadiem
Spēli neredzēju, bet kā pierasts, kad sporta centra žurnālisti raksta, ja vinnē divos setos tad ir pārliecinoši, bet šis zaudes rezultāts jau liekās par apsmieklu!