Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Pēc darba ar "mantinieku" un junioriem Melbārdis būs ar pieaugušo izlasi Pekinā

Pēc darba ar "mantinieku" un junioriem Melbārdis būs ar pieaugušo izlasi Pekinā
Oskars Melbārdis un Intars Dambis. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Ieguldot lielu darbu jaunā pilota Jēkaba Kalendas attīstībā un strādājot ar junioru komandu, titulētais bobsleja pilots Oskars Melbārdis nākamnedēļ ar Latvijas izlasi dosies uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, lai palīdzētu mūsējiem ar trases trajektorijām, portālam Sportacentrs.com skaidro Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Rudenī 33 gadus vecais Melbārdis noslēdza bobslejista karjeru, bet neilgu laiku pēc tam pieslēdzās Latvijas izlasei, kur individuāli strādāja ar talantīgo Kalendu un bija ar junioru komandu arī nesen notikušajā pasaules čempionātā. Nākamnedēļ viņš kopā ar pieaugušo izlasi dosies arī uz Pekinu.

“Viņš nostrādājis praktiski visu šo sezonu. Mēs paši pēc karjeras beigām gribējām viņu iekļaut komandā, neatstāt malā,” pauž Ekmanis. Melbārža audzēknis Kalenda šosezon divniekos bija desmitais Eiropas junioru čempionātā, bet pasaules junioru čempionātā bija pozīciju zemāk.

“Domāju, Oskars treneru korpusā ir labs papildinājums. Viņš ir viens no visu laiku labākajiem braucējiem. Melbārža arsenālā bija dažādi paņēmieni, kā braukšanu padarīt veiksmīgāku, labāku, ātrāku. Kā saka, viņam bija čujs, ņuhs un poņa,” uzsver Ekmanis. “Galvenais ir spēt to nodot sportistiem, bet, izskatās, audzēknis Kalenda ir tāds pats kā viņš. Viņu saucu par Melbārža mantinieku. Man Oskaru treniņprocesā vajadzēja aizstāt uz pāris dienām. Paskatījos, ko Jēkabs ir iemācījies un apguvis, un kādas viņas ir īpašības. Kalendam ir ķēriens.”

Kalenda, kuram šovasar apritēs 20 gadu, iepriekš nodarbojies ar airēšanu, taču bobsleja treniņos spējis izturēt visu iepriekšējo vasaru. “Parasti tie, kuri iepriekš nav strādājuši uz kājām, ātri nomirst, bet viņš izturēja. Uzdrošinos teikt, ka viņš būs Melbārža mantinieks (smejas).”

Šobrīd ir iecere bobsleja izlasei ar Melbārdi sadarboties ilgtermiņā, taču tam noteicoši būs vairāki apstākļi – arī pēc olimpiskajām spēlēm bobslejam piešķirtā finansējuma apjoms un pavasarī gaidāmās jauno bobslejistu atlases rezultāti.

Kaut gan sezonas lielāko daļu strādājis ar jaunajiem bobslejistiem, Melbārdis nākamnedēļ dosies uz Pekinu, lai palīdzētu pieaugušo izlasei olimpiskajās spēlēs sasniegt pēc iespējas augstvērtīgākus rezultātus. “Pekinā Oskars varēs palīdzēt ar trasi, tās trajektorijām. Nav daudz, kuri tās saprot. Svarīgi ir ne tikai pateikt, kā jābrauc, bet arī pamatot, kāpēc to jādara. Un Oskars to prot.”

Pekinā startēs Oskara Ķibermaņa un Emīla Cipuļa pilotētās ekipāžas. Bobslejisti uz Pekinu izlidos pirmdien.

Melbārdis ir 2014. gada olimpisko spēļu čempions četrinieku sacensībās, kā arī izcīnījis bronzas godalgas 2014. un 2018. gada Olimpiāžu divnieku sacensībās. Melbārdis ir arī 2016. gada pasaules čempions četrinieku sacensībās.

  +4 [+] [-]

, 2022-01-25 13:26, pirms 2 gadiem
"Šobrīd ir iecere bobsleja izlasei ar Melbārdi sadarboties ilgtermiņā, taču tam noteicoši būs vairāki apstākļi – arī pēc olimpiskajām spēlēm bobslejam piešķirtā finansējuma apjoms un pavasarī gaidāmās jauno bobslejistu atlases rezultāti."

Tak dabūjiet to naudu Osim! Nebūtu viņa, nebūtu jūsu honorāru daudzu gadu garumā, ne nākamo kaledu... Vai tiešām to tik grūti saprast!? Prozit!

  +2 [+] [-]

, 2022-01-25 14:32, pirms 2 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: "Šobrīd ir iecere bobsleja izlasei ar Melbārdi sadarboties ilgtermiņā, taču tam noteicoši būs vairāki apstākļi – arī pēc olimpiskajām spēlēm bobslejam piešķirtā finansējuma apjoms un pavasarī gaidāmās jauno bobslejistu atlases rezultāti."

Tak dabūjiet to naudu Osim! Nebūtu viņa, nebūtu jūsu honorāru daudzu gadu garumā, ne nākamo kaledu... Vai tiešām to tik grūti saprast!? Prozit!
It kā jau visam vajadzētu būt ok, jo 4niekos Kaufmanis vinnēja junioru čempi un Ķibis EČ, attiecīgi LOV kritēriji viņiem ar to izpildīti, līdz ar to būs vieglāk savākt naudu atlikušajiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-25 16:06, pirms 2 gadiem
vai tik nav stipri pārspīlētas runas par Kalendas potenciālu... cik atceros, junioru čempī viņa un pārinieka ieskrējienu laiki nebija pat 10-niekā. Un tur bija arī daži viņa vienaudži, kas bija labāki par viņu (no citām valstīm...). Kur ir tas lielais talants? Jo braukšana trasē arī bija pabriesmīga , taču tas ir saprotami, jo nav vēl pieredzes. Bet salīdzinot ar to pašu Melbārdi vai Ķibermani , tiem uzreiz bija trases izjūtas. Nezinu, pašreiz pieejamā informācija nepārliecina. Varbūt tad izlases treneriem vairāk jāizklāsta kas un kā... Ja nu kļūdos, atvainojos, taču mani spriedumi ir tikai no faktiem, kas pieejami.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-25 16:22, pirms 2 gadiem
Ko tur trenēt, lai staigā apkārt meklē naudu.
Kā pierāda Frīdriha viduvējā braukšana, tad visu izšķir spēks skrējienā un tehnika. Pārējais tur ir sekundārs.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-25 18:47, pirms 2 gadiem
Calvin rakstīja: vai tik nav stipri pārspīlētas runas par Kalendas potenciālu... cik atceros, junioru čempī viņa un pārinieka ieskrējienu laiki nebija pat 10-niekā. Un tur bija arī daži viņa vienaudži, kas bija labāki par viņu (no citām valstīm...). Kur ir tas lielais talants? Jo braukšana trasē arī bija pabriesmīga , taču tas ir saprotami, jo nav vēl pieredzes. Bet salīdzinot ar to pašu Melbārdi vai Ķibermani , tiem uzreiz bija trases izjūtas. Nezinu, pašreiz pieejamā informācija nepārliecina. Varbūt tad izlases treneriem vairāk jāizklāsta kas un kā... Ja nu kļūdos, atvainojos, taču mani spriedumi ir tikai no faktiem, kas pieejami.
Jā, starta ieskrējieni PČ junioriem Kalendam bija neraksturīgi vāji. Ja salīdzina ar citiem sezonas mačiem, viņš pats sev zaudēja vismaz 0,05. Kāda mikrotrauma, formas kritums.

Nu beidz, čalim pati pirmā sezona, līdz janvārim viņš bija braucis tikai Siguldu. Galvenais, lai ir gribasspēks un apņēmība trenēties.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-25 19:20, pirms 2 gadiem
Intars Dambis beidz bobslejista karjeru?
Tālāk privātā uzņēmējdarbība vai paliek bobslejā?

     [+] [-]

, 2022-01-26 09:24, pirms 2 gadiem
Jā, tiešām, kas notiks ar Dambi? Uz Pekinu viņs laikam netika. hmm.. tā laikam nav sanācis nostartēt OS.

     [+] [-]

, 2022-01-26 10:41, pirms 2 gadiem
evenks rakstīja: Jā, tiešām, kas notiks ar Dambi? Uz Pekinu viņs laikam netika. hmm.. tā laikam nav sanācis nostartēt OS.
Vai tad latvieši neņems nevienu rezervistu?