Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Bikše: ''Tā bija atruna, lai nelaistu. Kā tāda sodīšana, ka pateicu taisnību''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bikše: ''Tā bija atruna, lai nelaistu. Kā tāda sodīšana, ka pateicu taisnību''
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Pēc Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) paziņojuma, ka Pekinas olimpisko spēļu dalībai apstiprināts distanču slēpotājs Roberts Slotiņš, vēl bija cerība, ka LSF mainīs savu nostāju, aģentūrai LETA atklāja distanču slēpotājs Indulis Bikše, tomēr uzsvēris, ka lēmuma pamatojums ir tikai atruna, lai viņu nelaistu uz spēlēm.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas sākumā Latvijas kvotas distanču slēpošanā vīriešiem tika piešķirtas vadošajam distanču slēpotājam Raimo Vīgantam un Indulim Bikšem, taču vēlāk tika pieņemts atlikt otrās kvotas piešķiršanu. Trešdien notikušajā sēdē otrā kvota tika piešķirta Robertam Slotiņam, savukārt Bikše pret lēmumu iebilda Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), cerībā, ka varēs atgūt sākotnēji saņemto kvotu.

Piektdien LOK Izpildkomitejas sēdē tika uzklausīts LSF viceprezidents Gunārs Ikaunieks un slēpotāja Bikšes pārstāvis - treneris Zintis Bikše. LOK Izpildkomiteja nolēma aicināt LSF valdi attālināti sasaukt valdes sēdi, tās ietvaros veicot pārrunas ar iesaistītajām pusēm, atkārtoti izskatot jautājumu par dalības kvotas izmantošanu un formulējot pienācīgi pamatotu federācijas lēmumu.

Svētdien valdes ārkārtas sēdē tika nolemts atstāt negrozītu LSF valdes 19.janvāra lēmumu no dalības ziemas olimpiskajās spēlēs atsaukt iepriekš nominēto Induli Bikši. Arī pamatojums, kāpēc atsaukts Bikše, palicis nemainīgs - par nepatiesu ziņu izplatīšanu un LSF tēla graušanu, konstatējot, ka Induļa Bikšes un Zinta Bikšes rīcība olimpiskajās spēlēs radīs negatīvu ietekmi uz distanču slēpošanas un Latvijas komandas mikroklimatu, kas varētu nest negodu ne tikai LSF, bet arī Latvijas komandai un Latvijas tēlam kopumā.

Bikše pauda, ka viņaprāt tas nav pietiekoši pamatots iemesls, kāpēc viņam tiek liegta dalība olimpiskajās spēlēs. "Neuzskatu, ka tas ir pamatots arguments, lai nelaistu uz olimpiskajām spēlēm, ja visi atlases kritēriji ir izpildīti pārliecinoši," teica slēpotājs. "Tā izskatās, ka bija atruna, lai nelaistu. Kā tāda sodīšana, par to, ka pateicu taisnību."

Bikše arī norādīja, ka pēc LOK Izpildkomitejas sēdes, kurā LSF tika aicināta vēlreiz izskatīti pieņemto lēmumu, tiešām bija cerība, ka lēmums tiks mainīts. "Cerība bija, LOK lūdza viņus LSF lēmumu pārskatīt, izdomāt pamatotāku argumentu, bet viņi ar tieši tādu pašu pamatojumu vienkārši nolēma tālāk nemainīt lēmumu," stāstīja sportists. "Arī tajā sanāksmē LOK pārstāvji nevarēja lemt, taču viņi izteica savu viedokli un motivēja federāciju pieņemt pareizo lēmumu, balstoties uz sportiskajiem kritērijiem, bet valde pieņēma to pašu, ko bija nolēmuši iepriekš."

Slēpotājs arī pauda nožēlu, ka šobrīd vairs situācija nav labojama. "Vairs nav laika kaut ko darīt ar šo situāciju, viss tika atlikts līdz pēdējam brīdim un viss ir pagājis diemžēl," teica Bikše.

LSF valdes lēmums bija vienbalsīgs, "par" balsojot visiem pieciem tās locekļiem - Dināram Doršam, Gunāram Ikauniekam, Danielam Fogelim, Eināram Lansmanim un Jānim Puidam.

Slēpotāja komandai ar LSF nav labas attiecības un, kā pagājušajā nedēļā ziņoja laikraksts "Latvijas Avīze", par pēdējām domstarpībām finanšu jautājumos sportista tēvs un treneris Zintis Bikše konsultējies policijā.

Pēdējais, bet ne pirmais strīds esot par to, ka slēpotājs no federācijas nav saņēmis finansējumu, lai gan Madonas pašvaldība pārskaitījusi LSF četrus tūkstošus eiro par četriem tās sportistiem, no kuriem katram pienākas pa tūkstotim. Savukārt LSF valdē par distanču slēpošanu atbildīgais Puida laikrakstam norādīja, ka nauda esot pieejama un citiem mērķiem netiek tērēta, bet sportists pats neesot pieteicies, ne pieprasījis avansā, ne atskaitījies par izdevumiem.

Olimpisko spēļu atlasē pēc LSF izveidotajiem kritērijiem pirmais bija Vīgants, kuram sekoja Bikše un Slotiņš. Sieviešu konkurencē kvotas piešķirtas Patrīcijai Eidukai, Kitijai Auziņai, Esterei Volfai, Samantai Krampei un Baibai Bendikai.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2022-01-24 15:19, pirms 2 gadiem
Īsti nesaprotu cepienu, tāpat abi ir tūristi, es teiktu, ka nevienu nevajag sūtīt.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-24 15:35, pirms 2 gadiem
D-Mob rakstīja: Īsti nesaprotu cepienu, tāpat abi ir tūristi, es teiktu, ka nevienu nevajag sūtīt.
Jaunāko Samsung viedtālruni par velti taču katram gribas!

  +8 [+] [-]

, 2022-01-24 15:54, pirms 2 gadiem
Nākotnes vārdā - Mīļie sportisti es aicinu jūs izmantot savas tiesības un uzdot jautājumus funkcionāriem (federāciju vadītajiem, LOK utt. ) par visu, kas jums nav skaidrs un saprotams, gan par jūsu pienākumiem, finansēm, sponsoriem utt. Ņemot vērā dažādu noteikumu izmaiņas, normatīvo aktu izmaiņas, sportists šim milzīgam informācijas apjomam nespēj izsekot līdz un izprast šo noteikumu piemērošanu praksē. Diemžēl sportistiem skaidrojums bieži vien nemaz netiek sniegts un rezultātā rodas konflikts ar neparedzamām sekām. Ideālā situācijā būtu jābūt tā-sportists dara savu darbu(trenējas, piedalās sacensībās) ko viņš prot, savukārt organizācijas rūpējas par to, lai sportists varētu būt drošs, ka viņa tiesības tiks ievērotas, aizsargātas un viņam izskaidrotas.

  +3 [+] [-]

, 2022-01-24 16:52, pirms 2 gadiem
mammas rakstīja: Nākotnes vārdā - Mīļie sportisti es aicinu jūs izmantot savas tiesības un
ņemiet, nomētājiet publiski ar jēlām olām tos funkcionārus. Balsojiet par kaklakungu likvidāciju un "papīrus" lai gatavo IZM degunu urbinātāji klerki. Tik daudz dēļu ap tiem dažiem latiem un tāda plēšanās

     [+] [-]

, 2022-01-24 16:53, pirms 2 gadiem
Jābeidz vienreiz čīkstēt un jāsak nopietni atiejties pret lietu ko dari, nevienam neinteresē vai apsteigsi kenijieti ar slēpēm pie kājām, vai nē!

  -1 [+] [-]

, 2022-01-24 17:55, pirms 2 gadiem
deadmau5 rakstīja: Jaunāko Samsung viedtālruni par velti taču katram gribas!
Ļoti šaubos, vai gribas katram, jo samsungiem ir problēmas ar datu ievietošanu un apstrādi ārējā datu nesējā. Iebūvētās atmiņas apjoms neatkarīgi no tās lieluma pēc kāda laika kļūst nepietiekams gan atjauninājumu, gan citu iemeslu dēļ, jo lietojumprogrammas lielākoties nevar iedabūt uz ārējo flešiņu. Un tā lietotājs ir spiests pirkt jaunu ierīci.

     [+] [-]

, 2022-01-24 18:01, pirms 2 gadiem
Ne pirmo un ne pedejo reizi,kads kadam pasaka ko doma/taisnibu un tas atsaucas uz vina nakotni...sanak labak ir kluset un smaidit vai ari runat glupibas un melus un busi funcionaru favorits!

Un saja gadijuma zhel sportistu,nav nozimes par kuru vietu vins cinas vai cinitos,vins ir izpildijis normativus,kvalificejies un darijis godpratigi savu darbu!

Nozelojami,ka ta notiek musu valsti un kabinetu cinas un atriebibas shemas ir svarigakas par sportistu un vina startu...

     [+] [-]

, 2022-01-24 18:25, pirms 2 gadiem
Jā, žēl, ka jācieš sportistam. Ceru, ka federācija skaidroja sportistam kā viņš var saņemt pašvaldības piešķirtos naudas līdzekļus, ja nē, tad tas ir stāsts par "katram jādara savs darbs", ko iespējams kāds nav izdarījis.

  -1 [+] [-]

, 2022-01-24 19:03, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Jābeidz vienreiz čīkstēt un jāsak nopietni atiejties pret lietu ko dari, nevienam neinteresē vai apsteigsi kenijieti ar slēpēm pie kājām, vai nē!
Nu nez, interesanti ir pasekot līdzi tāpat un ja viņš ir nopelnījis to ceļazīmi pats saviem spēkiem, kāpēc lai viņš nebrauktu??

Tad Tu ar atsakies no savas algas ko nopelni? Jo Tu taču tāpat esi darbā tūrists salīdzinot ar to ko nopelna Masks vai Geits!! Atsakies no savas nopelnītās naudas!! Ak negribi, jo esi pelnījis viņu vai ne? Tad kāpēc viņem jāatsakās no tā ja viņi ir to pelnījuši!??

  +1 [+] [-]

, 2022-01-24 19:22, pirms 2 gadiem
AlexAlex rakstīja: Ļoti šaubos, vai gribas katram, jo samsungiem ir problēmas ar datu ievietošanu un apstrādi ārējā datu nesējā. Iebūvētās atmiņas apjoms neatkarīgi no tās lieluma pēc kāda laika kļūst nepietiekams gan atjauninājumu, gan citu iemeslu dēļ, jo lietojumprogrammas lielākoties nevar iedabūt uz ārējo flešiņu. Un tā lietotājs ir spiests pirkt jaunu ierīci.
Neviens jau nespiež izmantot pašam, ja var kā šorttrekists Zvejnieks vēl OS laikā ielikt sludinājumu, ka pārdod jauniegūto Samsung Note 8 par 1000 eiro. Neslikts bonuss apmaksātam tusiņam 2 nedēļu garumā, pa starpu pāris reizes uzvelkot sporta tērpu un izbaudot labi sagatavotu trasi.

     [+] [-]

, 2022-01-24 21:30, pirms 2 gadiem
Tas principaa ir absurds, Federacija ir sab. organizacija kuras Parvalditajus ieveel sportisti vai klubi (nezinu, kura shobriid versija ir sporta likumaa). Tipa, saveel savus forshos chaljus, kuri tapeec tiek tur ieveleti, lai palidzetu sportam un sportistam
Nevis mauktu eteraa mulkjibas par neslavas celsanu, sportista kkaa nezinaashanu, tas sportists tapeec arii nezina, kad Tu, Sleposhanas federacijas funkcionaar, nepaceeli savu savu slinko pakalju, lai noinformeetu.
Protams, gan jau Bikšes arī ir "ziķeri" un visi vinjus mīl, bet šobrīd, gan LOK, gan Sleposhanas galvgalis, sviniigi var iesniegt atlugumus

     [+] [-]

, 2022-01-25 07:45, pirms 2 gadiem
espozito79 rakstīja: Ne pirmo un ne pedejo reizi,kads kadam pasaka ko doma/taisnibu un tas atsaucas uz vina nakotni...sanak labak ir kluset un smaidit vai ari runat glupibas un melus un busi funcionaru favorits!

Un saja gadijuma zhel sportistu,nav nozimes par kuru vietu vins cinas vai cinitos,vins ir izpildijis normativus,kvalificejies un darijis godpratigi savu darbu!

Nozelojami,ka ta notiek musu valsti un kabinetu cinas un atriebibas shemas ir svarigakas par sportistu un vina startu...
Valsts te nu galīgi nav iesaistīta! No diviem sportistiem ,kuri abi izpildījuši normatīvu, jāivēlās viens un to dara federācija. Un ,protams,abiem tie rezultāti ir ļoti jau vāji. Labi ka nesaka ka nozog OS medaļu!!!