Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Izsaki savu viedokli par bobslejistu un slēpotāju pēdējiem startiem Pekinā

Emils Ozerinskis

Izsaki savu viedokli par bobslejistu un slēpotāju pēdējiem startiem Pekinā
Baiba Bendika. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

Visu Pekinas olimpisko spēļu laiku esam jautājuši portāla Sportacentrs.com lasītājiem nodot savu vērtējumu par Latvijas olimpiešu startiem četrgades lielākajā ziemas sporta forumā. Šorīt agri no rīta Pekinā nostartēja pēdējie Latvijas pārstāvji, nesot sarkanbaltsasrkanās krāsas bobsleja četrinieku sacensībās un distanču slēpošanā.

Ledus trasē šajās spēlēs pilnībā dominēja tehnoloģiski pārākā Vācija, kas guva deviņas no desmit renes sporta medaļām. Latvijas bobsleja četrinieks, kas šogad kļuva par Eiropas čempioniem, četru braucienu summā piekāpās trīs Vācijas ekipāžām un bija otrie pārējās pasaules vērtējumā, piekāpjoties tikai kanādietim Džastinam Kripsam. Latvijas vienīgo olimpisko bobsleja četrinieka ekipāžu Pekinā sastādīja Oskars Ķibermanis, Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Edgars Nemme.

Slēpošanas garajā distancē - 30 kilometros startēja divas Latvijas pārstāves. Latvijas vadošā slēpotāja Partīcija Eiduka teju pusdistanci nesās kopā ar vadošo grupiņu, ilgu laiku turoties turpat pie desmitnieka robežas. Tomēr augsto tempu Eidukai neizdevās noturēt un slēpotāja sacīkšu pēdējā trešdaļā noplīsa un strauji zaudēja vietas, paliekot 32. vietā.

Finišā Eidukai garām tika biatloniste Baiba Bendika, kura pēc neveiksmīgiem startiem savā pamatdisciplīnā centās uzlabot noskaņojumu ar dalību olimpiskās slēpošanas programmas pēdējā notikumā. Bendika notikumiem pa priekšu neskrēja un visu distanci tā arī turējās uzreiz aiz labāko trīsdesmitnieka. Finišā Bendika ieslēpoja ar 31. vietu, par 15 sekundēm apsteidzot Eiduku.

Paldies! Balsošana noslēgusies.

     [+] [-]

, 2022-02-20 09:37, pirms 2 gadiem
Pārsteigums, ka Bendika labāk slēpo par Eiduku. Vismaz šajā olimpiādē kopumā tā bija.. Ja kāda iekļūtu top 30, varētu teikt teicami, bet šoreiz stabils "labi".

  +1 [+] [-]

, 2022-02-20 09:43, pirms 2 gadiem
Eh, tomēr kļūdījos - nav spēļu beigās viss kārtībā ar sportistu vārdiem.

     [+] [-]

, 2022-02-20 10:13, pirms 2 gadiem
Eiropā gan Baiba,gan Patrīcija būtu noteikti tuvāk top 20! Bet nu labs starts,pie tam Baiba apsteidza daudzas top slēpotājas startējot pirmo reizi tik garā distancē!Oskars gan mazliet pievīla un otrā dienā neparādīja savu labāko braukšanu!

     [+] [-]

, 2022-02-20 10:36, pirms 2 gadiem
fall in love rakstīja: Vakar dzirdēju, ka Eiduka sūdzējās par sirdi, ja tā tad nav shodien un nebuus rīt

P.s. kaa sagadīshanās taa ir viena no izplatītākajām blaknēm vakcīnai
Muldoņa! Bendika,ja kas, stāstīja par sirds problēmām!

     [+] [-]

, 2022-02-20 14:48, pirms 2 gadiem
Kas ļoti iekrita acīs par augstkalni, gados jaunākajiem sportistiem bija daudz grūtāk tikt galā ar apstākļiem nekā veterāniem. Pēc 4 gadiem Patrīcijai būs īstie brieduma gadi un arī pierastāki apstākļi.

     [+] [-]

, 2022-02-20 15:53, pirms 2 gadiem
Patīkami pārsteidza Bendika, necerēju uz tik pieklājīgu rezultātu.
Patrīcija malacis, lika par sevi runāt, bet beigās noplīsa tomēr rezultāts pieklājīgs un viss vēl viņai ir priekšā, iespējams Turīnā viņa būs jau viena no potenciālajām pretendentēm... Jāturpina strādāt, šobrīd virziens ir pareizs, tā tik turpināt.
Ķibermanis - 1. un 4.brauciens...+ nervi pa švaku, bet ledus trasēs ir kaut kas jāmaina, nevar būt tik liels pārsvars, turklāt pie nosacījuma brauc kā gribi, tāpat būsi ātrāks ir nepareizi, vācieši šobrīd ir par 1 olimpiādi priekšā visiem pārējiem, it īpaši Haferam, ja godīgi maksimums bija jābūt 8.ajam nevis 4. Vismaz Krips neļāva paņemt 6no6 vīriem.