Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Vīgants: "Plāns bija jau no paša sākuma slēpot kontrolēti"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vīgants: "Plāns bija jau no paša sākuma slēpot kontrolēti"
Raimo Vīgants. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

LETA. Latvijas distanču slēpotājam Raimo Vīgantam plāns bija jau no paša sākuma slēpot kontrolēti, sarunā ar Latvijas sabiedriskajiem medijiem atzina slēpotājs.

Jau ziņots, ka Pekinas ziemas olimpisko spēļu distanču slēpošanā 30 kilometru distancē ar kopēju startu Raimo Vīgants sestdien finišēja 44. vietā, bet Roberts Slotiņš ierindojās 54. pozīcijā.

"Varēja nedaudz labāk, bet distances vidū savilkās diafragma, kā dēļ vajadzēja nedaudz piebremzēt un nevarēju noķert līderu grupu. Tāpēc trešais aplis sanāca nedaudz mokošs," teica Vīgants, kurš jutis, ka būs labāk nekā skiatlonā un slēpojuma laikā atradis pareizo ritmu.

"Arī tehniskais izpildījums bija labs. Plāns bija jau no paša sākuma slēpot kontrolēti un nesekot līdzi bara instinktam, nemēģinot pirmajā aplī par katru cenu noturēties līderu grupā, jo zināju, ka nobraucienā varēšu tikt viņiem klāt," turpināja sportists.

Sacensības ar kopēju startu brīvajā stilā bija paredzētas 50 kilometru distancē, tomēr slikto laikapstākļu dēļ tā saīsināta līdz 30 kilometriem.

"Biju gatavojies 50 kilometriem un biju nedaudz sarūgtināts, ka nav tik garas distances. Protams, ka temps 30 kilometros ir augstāks. Tomēr organizatoru un delegātu lēmumu vērtēju kā loģisku, jo laikapstākļi bija skarbi," atzina Vīgants.

"Trases otrā daļa bija grūtākā, jo tajā bija sniega sapūtumi, kur man slēpes neslīdēja diez ko labi. Katrā aplī uz tā rēķina zaudēju un pēc tam bija grūtāk atkal pieķert klāt," piebilda slēpotājs.

Tikmēr Slotiņš neslēpa, ka distanci sācis nedaudz par ātru, virs savām spējām.

"Vienā brīdī sapratu, ka jāmet nost tempts, citādi netiktu galā. Biju diezgan gatavs startam. Plāns bija nepārķert sākumu, bet tas neizdevās. Tajā pūlī gribējās nedaudz pavilkties līdzi. Pavilkos līdzi baram un pēc tam nejutos komfortabli," secināja Slotiņš.

Viņš arī atzina, ka nav piepildījis savas ieceres, jo domāja, ka varētu būt augstāk, ja vien būtu labākā fiziskā formā.

"Reti kur šādos apstākļos notiek sacensības, grūtības pakāpe šeit bija diezgan liela. Vējš, aukstums, augstkalne, trases reljefs - viss bija smagi," teica Slotiņš.

Pekinas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-19 15:40, pirms 2 gadiem
Dinamiešiem ir jāmācās no šī retorikas meistara! "Jau kopš sezonas sākuma mēs spēlējam kontrolēti."

  -1 [+] [-]

, 2022-02-19 17:07, pirms 2 gadiem
Kontrolēts treniņš! Izcili!

     [+] [-]

, 2022-02-19 18:30, pirms 2 gadiem
Priekš energoauditora nemaz nav slikti! Slotiņam nemaz nav labi!