Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Silovs: "Mans lielākais izaicinājums bija atgriezties pēc traumas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Silovs: "Mans lielākais izaicinājums bija atgriezties pēc traumas"
Haralds Silovs. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs vēlētos nodot savu pieredzes bagāžu citiem sportistiem, pēc savām karjeras pēdējām sacensībām sarunā ar aģentūru LETA atzina Silovs.

"Sākums bija pasīvs un neaktīvs, tāpēc vajadzēja "uzšaut", lai pārbaudītu reakciju. Dažreiz ir tā, ka palaiž prom. "Uzšāvu" un nedaudz atrāvos, bet, kad jau biju ieskrējies, redzēju, ka mani sāka ķert rokā un bija pārāk vēlu, lai laistu garām, tāpēc gāju līdz galam. Diemžēl pirmais sprints prasīja pārāk daudz enerģijas, pēc tam otrie un trešie punkti izskatījās vieglāki, jo īpaši otrie," stāstīja Silovs.

Pēdējā ceļazīme uz finālu izšķīrās cīņā starp Silovu, nīderlandieti Svenu Krāmeru un Ičinohi. "Viņu stiprā puse ir izturība - tieši tas, kā man beigās pietrūka. Kājās vairs nebija daudz kas palicis. Viena iespēja bija uzticēties un atstāt visu uz finišu, taču grupa vienā brīdī bija haotiska. Masu startā nav iespējams paredzēt, kā uzvedīsies grupa. Otrajā pusfinālā tika palaisti prom vairāki slidotāji, ja šāds scenārijs būtu ar mani, tad es būtu simtprocentīgi iekšā. Tas ir personīgs sarūgtinājums - noslēgt šādi,'' skaidroja Silovs.

Pēc sportista karjeras ātrslidošanā un šorttrekā viņš vēlas palikt sportā, taču vēl vajagot sakārtot domas. Būs iespējas arī vairāk pievērsties ģimenes dzīvei. "Pašam reizēm ir emocionāli brīži un nostalģija. Diemžēl nav tādas odziņas uz kūciņas. Fināls masu startā - ko vēl vairāk var vēlēties? Bija tuvu, taču diemžēl tā nenotika," teica Silovs.

"Man vēl daudz kas būs jāiemācās, jo viss, ko es zinu, ir šis... Esot olimpiskajās spēlēs, varu teikt, ka žēl šādi noslēgt karjeru, taču mans lielākais izaicinājums bija atgriezties pēc traumas. Tas, kas tiek dots dzīvē, tas ir jāņem, tāpēc augstu novērtēju, kur esmu un kādi cilvēki ir aiz manis. Ceru, ka nevienu nesarūgtināju," turpināja Silovs.

Viņš arī zinot citu sportistu pieredzi, kuri pēc karjeras beigām jūtas kā izsviesti no laivas. Protams, varot saskatīt arī pozitīvās lietas.

"Esmu redzējis, ka to saikni ar sportu gribās un atlēti dažādās lomā atgriežas sportā. Domāju, ka es nebūšu izņēmums. Esot vairāk nekā 20 gadus profesionālajā sportā, vēlētos nodot savu pieredzes bagāžu tālāk un uzturēt saikni - tā ir mīlestība pret sportu," uzsvēra Silovs.

Silovam šīs bija ceturtās olimpiskās spēles karjerā. Pekinā viņš startēja arī 1500 metru distancē, ierindojoties 24. vietā.

2010. gadā Silovs kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs piedalījies gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, turklāt paveica to vienā dienā. Pirms četriem gadiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja augsto ceturto vietu 1500 metru distancē.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-19 12:39, pirms 2 gadiem
Nepazīstu, bet pēc dzīvespriecīgajām intervijām un vīrišķīgās izpausmes sportā, Haraldu novērtēju kā ļooti, ļooti labu un cilvēcīgu piemēru jaunatnei...