Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Ķibermanis: "Vajag braukt foršāk - vēl ir rezerve. Nav tā, ka izdarīju maksimumu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ķibermanis: "Vajag braukt foršāk - vēl ir rezerve. Nav tā, ka izdarīju maksimumu"
Oskars Ķibermanis kopā ar stūmējiem. Foto: AP/Scanpix

Šonakt Pekinas olimpiskajās spēlēs aizvadīti pirmie divi braucieni bobslejā četriniekiem. Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža pēc pirmās dienas atrodas piektajā vietā. Pilots sarunā ar Latvijas Radio atzina, ka viss ir pašu rokās, un viņam piekrita arī komandas treneris Sandis Prūsis, norādot, ka ar tehniku problēmu neesot.

"Pašam labāk patika pirmais brauciens, jo nebija tik saraustīts. Izņemot vienu lielo kļūdu... Sākums mums iegrieza. Neuzstūmām, nesanāca sasēsties, un tad nebija starta izejas ātruma. Nevainīga kļūda," pirmo braucienu sarunā ar Latvijas Radio rezumēja Oskars Ķibermanis. Pirmajā braucienā latviešu četriniekam septītais laiks, bet otrajā braucienā izdevās sasniegt trešo labāko rezultātu, kas kopvērtējumā ļāva pakāpties uz piekto pozīciju.

"Viss ir pašu rokās. Visu varam izdarīt," teica Ķibermanis. "Vajag foršāk braukt – vēl ir rezerve. Nav tā, ka izdarīju maksimumu. Vismaz es ne. Džekiem cepuri nost, viss kārtībā." Četriniekos stūmēji ir Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Edgars Nemme.

"Rupji sakot, pārskrējām startu," norādīja Sandis Prūsis. "Pilots uz emocijām aizskrēja par tālu. Beigās nebija ne starta laika, ne izejas ātruma. Taču man prieks, ka džeki paši saprata, kas notika. Kad runājām, viņi jau zināja, kas noticis. Savu lomu spēlēja arī satraukums."

"To vienu simtdaļu, kas ir līdz ceturtajai vietai, nemaz nerēķinu. Tālāk ir 18 simtdaļas. Divniekos pie 27 biju optimistisks. Turklāt tur bija problēmas ar tendenci, daudz mainījām, bet nenostrādāja. Šeit tehnikai nekas nav jāmaina. Viss ir atkarīgs no pašiem. Būsim reālisti – cīņa ir tikai par trešo vietu. Bet – par medaļu," teica Prūsis.

Trešais brauciens sāksies pulksten 3:30 naktī uz svētdienu. Savukārt medaļnieki tiks noskaidroti Pekinas olimpisko spēļu pēdējā bobsleja braucienā, kas sāksies pulksten 5:20 no rīta.

Pekinas olimpiskās spēles, bobsleja četrinieki, pēc 2. brauciena

VPilotsValstsLaiks
1.F.FrīdrihsVācija1:57.00
2.J.LohnersVācija+0.03
3.Dž.KripssKanāda+0.38
4.K.HāfersVācija+0.55
5.O.ĶibermanisLatvija+0.56
7.B.HolsLielbritānija+0.69
7.R.GaitukevičsROC+0.78
8.M.AdrianovsROC+1.12
9.B.MaiersAustrija+1.22
10.M.TenteaRumānija+1.42

Piedalījās 28 ekipāžas.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/bo...
https://www.lsm.lv/raksts/sports/bo...

  +1 [+] [-]

, 2022-02-19 10:46, pirms 2 gadiem
Labi, ka Ķibis ir kaujinieciski noskaņots. Dažreiz izskatās kā degunu nokāris un samierinājies jau ar zaudi. Jāmauc veči, jāmauc un rezultāts neizpaliks!

     [+] [-]

, 2022-02-19 12:43, pirms 2 gadiem
Tieši tā! Šeit vismaz ir TENDENCE...

     [+] [-]

, 2022-02-19 16:59, pirms 2 gadiem
God. autor! Reizi četros gados brauc eksotiskie bobslejisti, nu ieliec tak pilnu rezultātu tabulu, lai var salīdzināt, kā tie brauc. Paldies.