Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Fošberjs sensacionālo Slafkovski salīdzina ar NHL uzbrucēju Rantanenu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Fošberjs sensacionālo Slafkovski salīdzina ar NHL uzbrucēju Rantanenu
Jurajs Slafkovskis. Foto: Jerome Favre/EPA/Scanpix

Leģendārais zviedru hokejists Pēters Fošberjs Pekinas olimpiskajās spēlēs iejūtas "Discovery" eksperta lomā. Viņš "Eurosport" žurnālistiem izteicis savas prognozes par gaidāmajiem hokeja turnīra pusfināla dueļiem.

Par Pekinas galveno sensāciju kļuvis 17 gadus vecais slovāku uzbrucējs Jurajs Slafkovskis, kurš ceļā uz pusfinālu izcēlies ar pieciem vārtiem. Vairāk nav nevienam. "Es viņu salīdzināju ar somu spēlētāju Miko Rantanenu – viņš ir liels un spēcīgs, prot labi kustēties. Viņam ir patiešām labas rokas. Ja viņš turpinās tā attīstīsies, būs patiešām labs spēlētājs," teica Pēters Fošberjs.

"Mēs runājām par to, kā viņš jau šajā vecumā spēj pieturēt ripu, izmantojot savu augumu. Es viņā redzu ļoti labu potenciālu. Slafkovskis ir ieguvis lielu pārliecību, ieguvis ļoti labu spēles laiku, gūst vārtus. Viņa sniegums olimpiskajās spēlēs tiešām ir apbrīnas vērts. Šajā vecumā jau spēlēt tik nozīmīgu lomu komandā – tas ir neticami."

Kolorado "Avalanche" – komandu, kurā savulaik spēlēja arī Fošberjs – pārstāvošais Rantanens šajā sezonā 45 spēlēs savācis 56 punktus. Pērnajā sezonā ar 30 vārtiem viņš bija meklējams labāko vārtu guvēju pieciniekā. 25 gadus vecais Rantanens ir 193cm garš un 98kg smags, bet 17 gadus vecais Slafkovskis ir 192cm un 99kg.

"Juraja gadījumā – viņš NHL draftā būs ļoti augstu. Tas ir ļoti labi, bet tajā pat laikā, ir jābūt gatavam, ka ap viņu būs liela ažiotāža un liels spiediens. Es viņam ieteiktu nedomāt par spiedienu no ārpuses. Un nevajadzētu brīnīties, ja viņam būs pāris smagi gadi. Viņam karjera joprojām būs ļoti ilga.18 gadus jauniem hokejistiem nav jābūt labākajiem savā komandā vai līgā. Svarīgāk ir turpināt strādāt sporta zālē un nedomāt par to, ko saka mediji. Vienkārši turpiniet strādāt, lai noticētu sev."

Slovākija par vietu finālā spēkosies pret somiem, bet otrā pusfinālā tiksies Krievijas Olimpiskās komitejas komanda un Fošberja dzimtene Zviedrija. "Uz Zviedrijas izlasi ir patiešām liels spiediens. Pēdējās olimpiskajās spēlēs piedzīvojām zaudējumu ceturtdaļfinālā, aizvadītais pasaules čempionāts bija ļoti nesekmīgs. Olimpiskajās spēlēs Zviedrijas izlasei ir ļoti svarīgi parādīt labāko sniegumu. Lai izcīnītu olimpisko zeltu, ir jāaizvada smagas spēles un tam ir jābūt gataviem.

"Nedomāju, ka šajā duelī būs daudz vārtu guvumu," vērtēja Fošberjs, kurš Zviedrijas izlases rindās kļuvis par divkārtēju olimpisko čempionu. "Disciplinēta spēle aizsardzībā - tāds ir Zviedrijas treneru uzstādījums. Komandā ir pieredzējuši puiši, kuri lieki neriskēs. Nebūšu pārsteigts, ja spēle noslēgsies ar 2:1. Ceru, ka Zviedrija būs tā, kurai būs vismaz par vienu vārtu guvumu vairāk."

 +11 [+] [-]

, 2022-02-17 16:03, pirms 2 gadiem
Nepiekrītu. Man Krastenberjs un Freiberjs vairāk iet pie sirds. Žēl, ka Švānenberju Harka nepaņēma uz Pekinu.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-17 16:16, pirms 2 gadiem
Ulvi, nedaudz ar Andžu jāpakonsultējas, Pieters Fošberjs ir pareizā izruna.

  +8 [+] [-]

, 2022-02-17 16:20, pirms 2 gadiem
Lūdzu lietot pareizrakstību - Pīters Forsbergs!
Cieti!

     [+] [-]

, 2022-02-17 17:24, pirms 2 gadiem
Šlavkovberskijs

     [+] [-]

, 2022-02-17 17:58, pirms 2 gadiem
Keimais Žurmis rakstīja: Nepiekrītu. Man Krastenberjs un Freiberjs vairāk iet pie sirds. Žēl, ka Švānenberju Harka nepaņēma uz Pekinu.
Harka ņem tikai sāvējos, kas ir viņa čomi izlasē..

  -1 [+] [-]

, 2022-02-17 21:20, pirms 2 gadiem
mani fascionē šitie komentētāji, kas gadu no gada vaar malt vienu un to pašsi par tiem zviedru uzvārdiem... Cik no Jums ir diplomēti filologi? Eksperti ibio atradušies...

  +2 [+] [-]

, 2022-02-17 22:04, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: mani fascionē šitie komentētāji, kas gadu no gada vaar malt vienu un to pašsi par tiem zviedru uzvārdiem... Cik no Jums ir diplomēti filologi? Eksperti ibio atradušies...
Liecies mierā,abrag.Par kādiem filologiem iet runa?Varētu domāt ,ka pagājušā un aizpagājušā gadsimtā filologii bija muļķāki.Pieņēmuši ,kāda lobija ietekmē, likumu zviedru uzvārdus izrunāt zviedriski un tas arī viss.Latvietis Andersonus,Pētersonus nav citādi izrunājis,kā tikai tā kā tas bij latviešu mēlē pieņemts.Interesanti,kāpēc zviedri latviešu uzvārdus neizrunā latviski?Tāds ir mans uzskats šajā jautājumā un tas nekad nemainīsies,bet fiologi aiz garlaicības vēl daudz ko jaunu izdomās.Ar likumu nepiespiedīsi cilvēkus izrunāt svešvārdus citā mēlē,bet mūsu tautā gan pārvācošanās bijusi,gan pārkrievošanās,tagad anglicisms un vēl zviedriski uzvārdus izrunā,tikai latviešu mēli aizmirst.
.

     [+] [-]

, 2022-02-18 10:17, pirms 2 gadiem
Užvis Bjože