Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Amerikāņiem izdodas izcīnīt dubultuzvaru frīstaila sloupstailā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Amerikāņiem izdodas izcīnīt dubultuzvaru frīstaila sloupstailā
Nikolass Gepers un Aleksandrs Hols. Foto: Reuters/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu frīstaila sacensībās noskaidrots jaunais olimpiskais čempions sloupstaila disciplīnā. Par to kļuva Aleksandrs Vols no ASV, kurš savu zelta braucienu veica jau pirmajā mēģinājumā. Amerikāņiem dubultuzvaru nokārtoja Nikolass Gepers.

Pekinas olimpiskajās spēlēs slēpošanas frīstailā sloupstaila disciplīnā vakar par medaļām cīnījās sievietes, bet šorīt to darīja vīrieši. Sacensības sākās vakar ar kvalifikāciju, kurā noteica 12 labākos, kuri tālāk sacentīsies finālā. No Phjončhanas olimpisko spēļu medaļniekiem sacensībās piedalījās vien sudraba medaļas laureāts Nikolass Gepers no ASV, kurš kvalifikācijā uzrādīja trešo rezultātu. Finālsacensībās iekļuva arī divi Pekinas olimpisko spēļu medaļnieki "Big Air" disciplīnā, čempions Birks Rūds no Norvēģijas un vicečempions Kolbijs Stīvensons no ASV. Labāko rezultātu kvalifikācijā (85.08 punkti) par savu brauciena programmu saņēma Andri Ragetli no Šveices.

• Savām spējām atbilstošu pirmo braucienu, pirmais nepieļaujot acīm redzamas kļūdas, veica šveicietis Fabians Bešs no Šveices, par ko saņēma 78.05 punktus. Kolbijs Stīvensons spēja pietuvoties trīs ar pusi punktu atstatumā pēc sava brauciena, kamēr viņa komandas biedrs Aleksandrs Hols jau pirmajā braucienā izteica nopietnu pieteikumu uz medaļu. Viņa sniegumu latviešu būvētajā trasē novērtēja ar 90 punktiem. Konkurentu uzreiz centās pārspēt zviedrs Jespers Tjaders, bet viņa programmu tiesneši novērtēja ar 85.35 punktiem, kas ļāva atrasties otrajā pozīcijā.

• Tikmēr Hola tautietis Nikolass Gepers, kurš kļūdījās jau sekcijas daļā, pārējo braucienu neuzņemtā ātruma dēļ veica viduvēji. Kritienu lēcienā pirmajā braucienā piedzīvoja Birks Rūds, bet "X spēļu" čempions Andri Ragetli ar piesardzīgu lēcienu programmu tika pie 78.20 punktiem, pārņemot trešo vietu no tautieša Beša.

• Otrajā braucienā Bešs centās izspiest no sevis ko vairāk, bet kļūdas, cenšoties to paveikt, neļāva uzlabot rezultātu un atgūt zaudēto vietu labāko trijniekā. Grūti sevi pārspēt bija arī Holam, kurš pieļāva pāris neprecizitātes, bet, esot gana pārliecinošā sacensību vadībā, varēja to atļauties. Tiesa arī šis brauciens bija ļoti labs, saņemot līdz tam otro labāko novērtējumu sacensībās.

• Labāko trijnieku apņēmības pilns izjaukt bija Gepers, kurš šoreiz atstrādāja savus trikus sekcijas daļā, kā arī sekmīgi veica visus lēcienus. Amerikānis saņēma 86.48 punktus, pakāpjoties uz otro vietu. Ļoti tuvu tam, lai, iespējams, pārņemtu vadību sacensībās bija Rūds, kuram neizdevās kārtīgi piezemēt divus lēcienus, atstājot cīņu par medaļu uz trešo braucienu. Kārtīgi savus lēcienus atstrādāja Ragetli, be tie vēl arvien nebija gana sarežģīti, lau ļautu pakāpties augstāk par ceturto vietu ar 83.50 punktiem.

• Pēc diviem kritieniem pirmajos divos braucienos uz visu bija gatavs Bens Bārklijs no Jaunzēlandes. Viņām padevās iespaidīgi lēcieni, bet pievīla divi nepārliecinoši nosēdieni, neļaujot iejaukties cīņā par godalgu. Trešajā braucienā īpaši neiespringa Hols, kurš gaidīja, vai kāds no konkurentiem spēs pārspēt viņa pirmā brauciena rezultātu. Gana lielu ātrumu pēdējiem lēcieniem neuzņēma Gepers, neuzlabojot savu rezultātu un cerot uz sudrabu. Pēdējā iespēja izjaukt labāko trijnieku bija Rūdam, kurš paveica to, kas neizdevās otrajā braucienā. Tiesneši tomēr lēma, ka sniegums nav medaļas vērts, atstājot norvēģi piektajā vietā. Neveiksmi trešajā braucienā piedzīvoja Ragetli, kas nozīmēja dubultuzvaru ASV frīstaila meistariem, Aleksandram Holam un Nikolasam Geperam. Tikmēr lielāko prieku par izcīnīto bronzu pauda zviedrs Jespers Tjaders.

Pekinas olimpiskās spēles, frīstails, sloupstails vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.A.Hols (USA)90.01
2.N.Gepers (USA)86.48
3.J.Tjaders (SWE)85.35
4.A.Ragetli (SUI)83.50
5.B.Rūds (NOR)79.33
6.F.Bešs (SUI)78.05
7.K.Stīvensons (USA)77.41
8.M.Švancers (AUT)73.05

Pekinas olimpiskās spēles, frīstails, medaļnieki

DatumsDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
05.02Moguls vīriešiemV.Valberjs (SWE)M.Kingsberijs (CAN)I.Horišima (JPN)
06.02Moguls sievietēmDž.Entonija (AUS)Dž.Kaufa (USA)A.Smirnova (ROC)
08.02Big Air sievietēmGu (CHN)Ledu (FRA)Gremu (SUI)
09.02Big Air vīriešiemRūds (NOR)Stīvensons (USA)Harlauts (SWE)
10.02Akrobātiskie lēc. kom.ASVĶīnaKanāda
14.02Akrobātiskie lēc. siev.Sju (CHN)Huskova (BLR)Nika (USA)
15.02Sloupstails sievietēmGremu (SUI)Gu (CHN)Sildaru (EST)
16.02Sloupstails vīriešiemHols (USA)Gepers (USA)Tjaders (SWE)
16.02Akrobātisie lēc. vīr.
17.02Skikross sievietēm
18.02Rampa sievietēm
18.02Skikross vīriešiem
19.02Rampa vīriešiem

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums