Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš pēc zaudējuma Dānijai: ''Mazliet pievīla momentu realizācija''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vītoliņš pēc zaudējuma Dānijai: ''Mazliet pievīla momentu realizācija''
Harijs Vītoliņš (centrā). Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Latvijas hokeja izlasi Pekinas olimpisko spēļu izslēgšanas turnīra mačā ar Dāniju pievīla momentu realizācija, pēc spēles sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā, cīnoties par vietu ceturtdaļfinālā, ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) piekāpās Dānijai un noslēdza turnīru bez uzvarām.

"Bijām sagatavojušies un sākums bija ļoti agresīvs. Mazliet pievīla momentu realizācija, jo īpaši otrajā periodā, kad neizmantojām pietiekami daudz momentu, lai aizietu atrāvienā. Neizmantojām tos un devām dāņiem no nekā izlīdzināt rezultātu," stāstīja Vītoliņš, uzsverot, ka komanda arī tērējusi daudz spēku, lai tiktu cauri pretinieku aizsardzībai. "Visu laiku bija jāmet ripa dziļumā, jo pieciem pretiniekiem cauri iziet nav iespējams. Pēdējā vairākumā kādam vajadzēja uz sevi uzņemt izspēli, pietrūka metienu," turpināja treneris.

Latvijas izlasei bijis pietiekami daudz momentu, lai gūtu vairāk vārtu, turklāt ielaistās trīs ripas arī esot pārāk daudz. "Puiši cīnījās no pirmās līdz pēdējai minūtei un nevarētu teikt, ka bija slikta spēle. Pēc zaudējuma kritizēt ir viegli, bet, kā mēs redzam, šajā turnīrā visas izlases ir spēcīgas," atzina Vītoliņš.

Otrajā periodā Latvijas izlasei bija pat divi izgājieni uz vārtiem, savas iespējas nerealizējot Rihardam Bukartam un Nikolajam Jeļisejevam kopā ar Uvi Balinski. "Katrs mēģināja izdarīt to labāk. Varbūt vajadzēja nospēlēt vienkāršāk. Pārmest neko nevar, visi cīnījās līdz galam," šos momentus komentēja Vītoliņš.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijas izlase tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kurā neizdevās nostāties pretinieku aizsardzības zonā. Vārtsargs Ivars Punnenovs pret sesto laukuma spēlētāju tika mainīts jau vienādos sastāvos. "Iepriekšējais vairākums bija ļoti labs un domājām, ka sanāks. Vairākuma sākumā, kad iegājām zonā un viņi izmeta ārā, nebija īstā brīža, lai mainītu vārtsargu. Izlaidām šo iespēju paši no savām rokām," atzina Vītoliņš.

Trešo spēli pēc kārtas vārtos sāka Jānis Kalniņš, kurš gan sastiepa kāju un astotajā minūtē devās malā, dodot vietu Punnenovam.

Latvija sesto reizi spēlēja olimpiskajās spēlēs, augstāko vietu - astoto - ieņemot pirms astoņiem gadiem Sočos.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Slēpts komentārs: pernambucan0

  +4 [+] [-]

, 2022-02-15 09:31, pirms 2 gadiem
Mazliet Hari? Man liekas diezgan pamatīgi..

  +5 [+] [-]

, 2022-02-15 09:35, pirms 2 gadiem
Mazliet pievīla gan, bet visvairak pievīla galvenais treneris

     [+] [-]

, 2022-02-15 09:48, pirms 2 gadiem
Ar asinīm rakstīts normatīvais akts rakstīja: Mazliet pievīla gan, bet visvairak pievīla galvenais treneris
Jo? Ko tieši nepareizi Haris izdarīja?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 10:04, pirms 2 gadiem
Tiešām, mazliet? Nevajadzēja pēdējā vairākuma otro pusi bez voročika spēlēt, redzot, ka NEKAS nesanāk. Labāk mīst

     [+] [-]

, 2022-02-15 10:06, pirms 2 gadiem
Juri nedaudz pievīla gāzes cenas, bet viņš nepadevās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-02-15 10:08, pirms 2 gadiem
Ar asinīm rakstīts normatīvais akts rakstīja: Mazliet pievīla gan, bet visvairak pievīla galvenais treneris
Sis ir sportacentra komentētāju spešal. Treneris pie visa vainīgs. vienalga, kurš trenē, vai Hārtlija laikos, vai Nolans, vai tagad Vītoliņš, da vienalga, vienmēr pēc zāģa būs trenera vaina, nekad neapsvers ideju, ka mūsu līmenis pasaules hokejā ir tāds, kāds viņš ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 10:16, pirms 2 gadiem
Te nu bija spēlētāju sūdzības par Boba stingro spēli un cik skaisti tagad ir pie Vītoliņa, kas visu ļauj darīt laukumā...

  -2 [+] [-]

, 2022-02-15 10:34, pirms 2 gadiem
Uzvar spēlētāji, zaudē treneris - tas ir fakts! Taču Hara aizstāvībai varu pateikt, ka spēlētāji paši uz Ķīnu ieradās kā tūristi - nepamatoti bravūrīga attieksme - nu tik nāksim, nu tik ņemsim, nu tik būs medaļas!
Bet vispār LV hokejisti ir izveidojuši savu vizītkarti - spēju aizvadīt līdzīgas spēles ar relatīvi spēcīgākiem pretiniekiem un skaisti zaudēt, kā arī, spēju aizvadīt līdzīgas spēles ar līdzvērtīgiem vai vājākiem pretiniekiem un... arī zaudēt, bet vairs ne skaisti...

     [+] [-]

, 2022-02-15 10:57, pirms 2 gadiem
Kādreiz hokeja skatīšanās bija svētki tagad tās ir bēres...

     [+] [-]

, 2022-02-15 11:02, pirms 2 gadiem
Vītoliņš vēlreiz pierādīja, kā bez Znaroka viņš nav konkurenspējigs treneris. Nav nekādas jēgas 1.perioda ofensīvai un sporta agresijai, kad visu 3.periodu spēlētāji ir fiziski pilnīgi noguruši un dēļ tā nevar izdarīt itin neko. Paši atdevam šo spēli. Paši. Diemžēl.

     [+] [-]

, 2022-02-15 11:05, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: Sis ir sportacentra komentētāju spešal. Treneris pie visa vainīgs. vienalga, kurš trenē, vai Hārtlija laikos, vai Nolans, vai tagad Vītoliņš, da vienalga, vienmēr pēc zāģa būs trenera vaina, nekad neapsvers ideju, ka mūsu līmenis pasaules hokejā ir tāds, kāds viņš ir.
Tak neņem pierē šitos "brīnumus". Visticamāk lietotāji, kuriem ir bans, spriežot pēc reģistrēšanās datuma. IMHO tieši šajā spēle Haris savu darbu izdarīja, un taktika ar tālajām piespēlēm strādāja divus periodus. Treneris nav vainīgs, ja spēlētāji nespēj realizēt "A klases šanses". Dāņi toties mūs par kļūdām sodīja divreiz, mēs tikai vienu reizi. Tur arī viss rezultāts.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-15 11:06, pirms 2 gadiem
Nesaprotu,kpc citi vēl aizstāv Vītoliņu! Pēdējā trešdaļa ( un pēdējā ģērbtuve) parādīja visu uz ko viņš ir spējīgs! Ja pēc spēles no komandas aiziet tās kapteinis ,kurš spēlē guva 2us vārtus!

     [+] [-]

, 2022-02-15 11:08, pirms 2 gadiem
Bobs šamos būtu sarāvis gabalos, nevar tik flegmatiski vadīt spēli ..

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 11:10, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: Sis ir sportacentra komentētāju spešal. Treneris pie visa vainīgs. vienalga, kurš trenē, vai Hārtlija laikos, vai Nolans, vai tagad Vītoliņš, da vienalga, vienmēr pēc zāģa būs trenera vaina, nekad neapsvers ideju, ka mūsu līmenis pasaules hokejā ir tāds, kāds viņš ir.
Nolanam bija viduvēji PČ un labas OS, Hartlijam bija labi PČ un švaks PČ Rīgā. Vītoliņam ir izgāzta olimpiāde. Tas viss ņemot vērā līmeni.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 11:56, pirms 2 gadiem
Liekiet taču Harim svētu mieru.Šī nebija tā spēle,kurā zaudēja treneris.Spēli zaudēja hokejisti,kuri nespēj realizēt gandrīz simtprocentīgus momentus.Gan stresainais Bukarts,gan Rīgas Dinamo šīs sezonas spīdeklis Jeļisejevs.Viss bija pašu rokās,lai jau 2 periodā atrisinātu visus jautājumus šajā spēlē.Harim jau nav jāiet laukumā un jāmet vārti.Spēles plānu nevar izpildīt ar tik tizlu realizāciju.Kā Vasiļevs kādreiz teica,ja nevar iemest vārtos,lai iet iemest podā.Tur nekļūdīsies.

     [+] [-]

, 2022-02-15 12:14, pirms 2 gadiem
Īsumā HV:
Latvijas hokeja izlase ir spēcīga;
Spēj radīt vārtu gūšanas situācijas;
Vārtus iemest izdodas retāk nekā vajadzētu;
Dāņi nostājās uz zilās līnijas, un tā bija problēma.

     [+] [-]

, 2022-02-15 12:21, pirms 2 gadiem
Pievīla kolhozs. Modernie dāņi parādīja, kas ir kas. KHL gremdē mūsu hokeju

     [+] [-]

, 2022-02-15 12:22, pirms 2 gadiem
Un ko Vītoliņš teiktu par fizisko,par 3.periodu!?Komanda bija vāji sagatavota gan taktiski,gan fiziski.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-15 12:22, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Nolanam bija viduvēji PČ un labas OS, Hartlijam bija labi PČ un švaks PČ Rīgā. Vītoliņam ir izgāzta olimpiāde. Tas viss ņemot vērā līmeni.
Pēc IIHF ranga Latvija ir 10. vietā, olimpiādē piedalās 12 izlases, mēs laikam finišā esam 11. (priekšā Ķīnai). Apmēram savā vietā vien esam. Vienīgie kas mums būs priekšā ir Dāņi, kas ir apmēram mūsu līmeņa izlase. Neredzu lielo "neveiksmi" šajā turnīrā. Esam tur, kur stati saka, ka mēs esam. Neveiksme būtu, ja somi un ziedri mūs būtu smagi nopēruši

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 12:25, pirms 2 gadiem
Var jau zaudēt dāņiem,tas nebūtu nekāds kauns..Bet šādi,pēdējā trešdaļā,kas jau bija paredzams ka būs galvenais Olimpiādē,neizveidot nevienu jēdzīgu momentu!Tiešām šoks,kā teica Sorokins.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 12:29, pirms 2 gadiem
Ventilator,tur jau taa lieta,ka kārtējo reizi bijām glupi,pa tukšo izsitāmies pret zviedriem,somiem,būtībā nevajadzīgās spēlēs...bet izšķīrošajā periodā,kad tieši būtu jāskrien,vairs knapi vilka kājas!Vajadzētu mācīties no slovākiem,kā gatavot izlasi,kuri neiespringa uz pirmajām spēlēm!

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 13:43, pirms 2 gadiem
Nu, šobrīd nepiekritīšu par momentu realizāciju. Momenti bija otrajā periodā ok. Bet, 3/3 kādu kā mēs nospēlējām? (Vaitad bīstami momenti bija, teikšu godīgi 1-2 momenti pār periodu). Tik mierīgu hokeju pat pārbaudes spēlē neredzējām, visi nolaida rokas, un pēdējās minūtēs tikai sāka kaut ko glābt pēc pašu iniciatīvas un kaut kur skriet, klupt un darīt nesaprotamas lietas jau. Viennozīmīgi treneru, nesaprotamās taktikas maiņas, vājā komunikācija ar spēlētājiem noveda ne pie kā laba.

Jūs domājiet, viss iekšēnē (komandas ģērbtuvē- bija ok), neizskatās, ka Kaspars pasaka čau izlasei, kaut kas tiešām sākot ar OSQ nepatika.

OSQ pēc paša skatījuma bija tikai nejaušība, ka uzvarējām. Bļugers ar Balcerīti labi pavilka izlasi.

Loģiskākā lieta šajā situācija trenera štāba maiņa uz Kanādas speciālistu. Pierādījies, ka pie Kanādas speciālistiem mēs labāk izprotam prasības, un labāk tās ievērojam un labāku rezultātu varam izspiestiem no konkrētiem spēles uzdevumiem.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-15 14:12, pirms 2 gadiem
edmundo22 rakstīja: Un ko Vītoliņš teiktu par fizisko,par 3.periodu!?Komanda bija vāji sagatavota gan taktiski,gan fiziski.
Izlases treneri nevar ielikt fizisko tik īsā sagatavošanas periodā.Tik daudz taču ir jāsaprot.Cik klubā spēlētājiem ir ielikts,tik arī ir.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-15 15:00, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: Sis ir sportacentra komentētāju spešal. Treneris pie visa vainīgs. vienalga, kurš trenē, vai Hārtlija laikos, vai Nolans, vai tagad Vītoliņš, da vienalga, vienmēr pēc zāģa būs trenera vaina, nekad neapsvers ideju, ka mūsu līmenis pasaules hokejā ir tāds, kāds viņš ir.
Tu vērtē mūs zemāk par DEN vai pats jūties nenovērtēts?

     [+] [-]

, 2022-02-15 15:01, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: Pēc IIHF ranga Latvija ir 10. vietā, olimpiādē piedalās 12 izlases, mēs laikam finišā esam 11. (priekšā Ķīnai). Apmēram savā vietā vien esam. Vienīgie kas mums būs priekšā ir Dāņi, kas ir apmēram mūsu līmeņa izlase. Neredzu lielo "neveiksmi" šajā turnīrā. Esam tur, kur stati saka, ka mēs esam. Neveiksme būtu, ja somi un ziedri mūs būtu smagi nopēruši
kam tu mauro ?

  -1 [+] [-]

, 2022-02-15 17:01, pirms 2 gadiem
edmundo22 rakstīja: Ventilator,tur jau taa lieta,ka kārtējo reizi bijām glupi,pa tukšo izsitāmies pret zviedriem,somiem,būtībā nevajadzīgās spēlēs...bet izšķīrošajā periodā,kad tieši būtu jāskrien,vairs knapi vilka kājas!Vajadzētu mācīties no slovākiem,kā gatavot izlasi,kuri neiespringa uz pirmajām spēlēm!
Tad kur te izlases treneris ir vainīgs, ja spēlētāji no klubiem pie viņa ierodas sliktā sportiskajā formā ?

     [+] [-]

, 2022-02-15 20:15, pirms 2 gadiem
Vītoliņ'par kādu momentu realizāciju var runāt, ja trenera roka nav jūtama, Hari Tavs limits ir būt asistentam, vēlams veikalā latiņš, tas ir Tavs līmenis.
Te varēja dot trenēt Gvardiolam no futbola LV un rezultāts nebūtu sliktāks.

Bija mēģinājums uz šo to izbraukt no Boba, taču LV spēlētājiem vajag stingru treneri kā viņš, smagu darbu nevis brīvmāksliniekus daiļslidotājus.

Trenerim par darbu vērtējums 1 no 10, pat Beresņevs darbu paveiktu labāk.

Pirmā kļūda - Kalniņš, kuram pavāja forma, nopietni pret Slovākiem? Dāņiem? Pret slovākiem bija un dāņiem jābūt Gudim vai pret Dāņiem uzreiz Punim. Nu nekādi Kalniņam viņam no visiem trim sliktākā forma, Gudim, kuram labāka forma no šiem trim neiedot spēlēt bija Vītoliņa i-otisma paraugstunda. Es saprotu Tev vītoliņ ir pret viņu antipātija, bet kāda velllla pēc tad ņēmi uz izlasi?

Par shēmām nemaz runāt nav vērts un taktikām. Iespējams Haris var darboties ar jauniešiem u20, bet lielajiem, tas nav viņa lauciņš, jo kā treneris viņš ar Znaroku ir kko sasniedzis, kad ir uberāles sastāvi.

Harim būtu jābūt vīram un jāatkāpjās no izlases vadīšanas.

     [+] [-]

, 2022-02-15 20:15, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: Tad kur te izlases treneris ir vainīgs, ja spēlētāji no klubiem pie viņa ierodas sliktā sportiskajā formā ?
Tieši tāpēc no trim GK liek vārtos to, kuram vājākā forma, bravo loģika, protams, nav treneris vainīgs

     [+] [-]

, 2022-02-15 20:20, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Nolanam bija viduvēji PČ un labas OS, Hartlijam bija labi PČ un švaks PČ Rīgā. Vītoliņam ir izgāzta olimpiāde. Tas viss ņemot vērā līmeni.
Neparezi tā skatīties, nevajag aizmirst Boba pirmo gadu braukt uz PČ, kad visi teica B grupa, jo 3/4 sastāvs... Rīgā, bija normāls čempis, taču tur tiešām bija problēma ar realizāciju, pie tam sastāvi bija spēcīgāki visiem nekā OS. Problēma Bobim pēdējā PČ bija tas, ka daži vecās gvardes vīri jutās samocīti ar tik stingrām prasībām...plus katastrofiska neveiksme, vai atminies vēl kādu čempi, kur divās spēlēs paši sev golu iesitam? Diez vai