Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Putina draugs Fāzels aizvaino somus un saņem kritiku no NHL ģenerālmenedžera

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Putina draugs Fāzels aizvaino somus un saņem kritiku no NHL ģenerālmenedžera
Renē Fāzels Krievijas prezidenta Vladimira Putina dzimšanas dienas svinībās. Foto: Scanpix

Bijušais Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, kurš nekad nav slēpis savas simpātijas pret Krievijas vadītāju Vladimiru Putinu, pēc Pekinas olimpisko spēļu fināla pauda nožēlu par Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas zaudējumu somiem (1:2) un somu parādīto sniegumu.

Renē Fāzela favorīti olimpiskajās spēlēs jau no sākuma bija KOK hokejisti. "Tā ir lieliska uzvara Krievijai. Viņus kritizēja par aizsardzības hokeju, bet viņi iekļuva finālā. Tas ir liels panākums," pēc pusfināla uzvaras pret Zviedriju teica Fāzels. "Fināls būs grūts. Krievi zaudēja somiem Eirotūrē. Varbūt tagad pienācis laiks revanšam. Novēlu Krievijai panākumus. Uz priekšu, Krievija!"

Pēc fināla zaudējuma Fāzels nekautrējās veltīt kritiku somiem. "Redzējām, kāds izskatīsies nākotnes hokejs – titulus un medaļas izcīnīs aizsardzības. Fināls nebija pārāk skatāms – neturēja līdzi Krievijas un Zviedrijas pusfinālam. Sniegums aizsardzībā un veiksme Somijai atnesa zeltu. Mums viņi jāapsveic ar sasniegto. Taču krievi aizvadīja labu turnīru, sudrabs arī ir olimpiskā medaļa."

Kritiku Fāzelam veltīja daudzi, ieskaitot Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas "Blue Jackets" somu ģenerālmenedžeri Jarmo Kekeleinenu: "Ar saviem komentāriem par olimpisko finālu Renē Fāzels skaidri nodemonstrēja savu nekompetenci izpratnē par hokeju. Diemžēl viņš IIHF prezidenta amatā atradās pārāk ilgi."

"Godātais Renē Fāzel, jūs esat apkaunojums hokejam," vēl skarbāks bija bijušais Somijas premjerminists un liels hokeja fans Aleksanders Stubs. "Lūdzu, ļaujiet starptautiskajai hokeja ģimenei svinēt uzvaras un atzīt zaudējumus ar cieņu. Lūdzu, savus politiskos viedokļus pietaupiet citām skatuvēm."

"Mums ir labi hokejisti, tāpēc treneriem viegli izskatīties labi," sacīja Somijas izlases galvenā trenera Jukas Jalonena palīgs Miko Manners. "Spēlētāji aizstāvējās ar neticamu pašatdevi, cīnījās cits par citu. Sazin kādu iemeslu dēļ fināls bija pats vieglākais mačs no visiem. Ieguvām iniciatīvu, bet krievu meistarība tā arī neparādījās."

"Kā gan var novērtēt turnīru… Ja ņemam vērā, ka [Aleksejs] Žamnovs nekad nav trenējis, tad sudrabs – tas ir labs rezultāts. Tracis ap treneriem – tad pirmais, tad otrais, tad vēl trešais – neko labāku nepadarīja. Žamnovs bija situācijas ķīlnieks. Puiši cīnījās. Taču jau pirms fināla teicu: ja somi būs vadībā, tad viņiem iemest būs ļoti grūti. Netikām galā taktiskajā jautājumā," teica Rīgas "Dinamo" treneris Vladimirs Krikunovs, kurš vadījis arī Krievijas izlasi.

"Ar tādu spēli varējām arī līdz finālam netikt. Tāpēc sudraba medaļas ir pienācīgs rezultāts," pauda Boriss Majorovs. "Zelta līmenī tiešām nenospēlējām. Nesaprotu: kāpēc spēlējām bez kombinācijām? Visu turnīru, ne tikai finālā. Bijām vidusmēra komanda. Rinda zināmu spēlētāju netika paņemti komandā dažadu iemeslu dēļ. Domāju, ne Žamnovs viens izšķīrās par sastāvu. Komanda ar padomju saknēm nedrīkst demonstrēt tik primitīvu hokeju. To nebija iespējams skatīties."

Spēlējot pret IIHF ranga septiņām vadošajām komandām, KOK neizcīnīja nevienu pamatlaika uzvaru – zaudējums pret somiem, uzvara bullīšos pret Zviedriju pusfinālā (2:1) un zaudējums pagarinājumā pret čehiem (5:6). Komandas kapteinis un KHL zvaigzne Vadims Šipačovs turnīra laikā tika pie trim punktiem, divus gūstot uzvarā pret Dāniju.

"Gribu pateikties puišiem. Viņi šo turnīru strādāja. Nevis spēlēja, bet strādāja. Komanda bija sagatavota tieši darbam. Viņiem finālā mazliet pietrūka. Arī somi bija disciplinēti, un viņiem vairāk paveicās. Mūsu hokejam jābūt citādam. Mums jāaudzina hokejistus, kuri spēlē tehniski, gudri, ar kombinācijām. Protams, jābūt arī aizsardzībai," piebalsoja Igors Larionovs.

Krievijas Hokeja federācijas (FHR) prezidents Vladislavs Tretjaks apliecināja, ka Žamnovs turpinās darbu ar izlasi. "Mēs FHR strādājam labi. Divās pēdējās olimpiskajās spēlēs mums ir zelts un sudrabs. Tas ir labāk nekā jebkurai citai valstij pasaulē. Piemēram, kanādiešiem ir tikai viena bronza, bet zviedri vispār palika bez medaļām."

Tikmēr komandas ģenerālmenedžeris Iļja Kovaļčuks sacīja, ka cīnīsies par to, lai prēmijas pienāktos arī tiem spēlētājiem, kuri netika pieteikumā, bet Pekinā bija kā rezervisti.

Izmantotie resursi:
https://tass.ru/sport/13772349
https://www.championat.com/hockey/n...
https://matchtv.ru/hockey/matchtvne...
https://yle.fi/urheilu/3-12326255
https://www.sports.ru/hockey/110700...
https://matchtv.ru/hockey/matchtvne...

1 2 52 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2022-02-21 11:01, pirms 2 gadiem
Tas Renē tāds riktīgs dolb..bs

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 11:03, pirms 2 gadiem
Tagad Fāzelu vēl ntos gadus citēs tāpat kā Lipmanu ?
Varēja vēl piekomentēt kaut ko par Ukrainas-Krievijas konfliktu

 +15 [+] [-]

, 2022-02-21 11:05, pirms 2 gadiem
taizels ir condons un tadu netrukst ari Latvija...
Slēpts komentārs: LatvijaBest

 +13 [+] [-]

, 2022-02-21 11:11, pirms 2 gadiem
Viņš jau hokejam tagad NEKAS nav, lai tak izsaka savu personīgo viedokli. Krievi var priecāties par sudrabu, jo finālā iekļuva ar lielas veiksmes palīdzību. Un fināls bija ļoti skatāms, protams, pāris golus vēl derēja, lai būtu aizraujošāk. Apsveicu SOMUS!!! IZCILI!
Slēpts komentārs: LatvijaBest

  +9 [+] [-]

, 2022-02-21 11:27, pirms 2 gadiem
LatvijaBest rakstīja: Spēlei pieslēdzos uz 2. perioda vidu, tā arī nekur to Somu pārākumu neredzēju. Bet Krievi paši vien vainīgi, ka nespēja samest golus tam Somu antihokejam . Iepriekšējās OS tie paši Vācieši rādīja 10x skatāmāku , drošāku hoķi.. Un fināls vispār bija bomba .. neko darīt, dažreiz gadās garlaicīgas bailīgas komandas finālos, kā šoreiz Somi
victores non iudicabitur jeb uzvarētājus netiesā!!! Un zobārsta -prostitūtas laiks ir beidzis! Abi ar kompleksaino kremļa punduri nosprāgs apmēram vienlaicīgi un kurš tad viņus citēs vai atcerēsies...

 +13 [+] [-]

, 2022-02-21 11:30, pirms 2 gadiem
ej tu nost...
es pat kautrētos tik dziļi līst melnajā caurumā...

bet līšanu melnajā caurumā Fāzelis pacēlis jaunā līmenī...
pusfinālos aizsardzības hokeja pieņemams, finālos nē...
ja aizsargājoties uzvar RUS, tad viss OK, ja aizsargājoties uzvar citi - nesmuks hokejs...

RUS gadījumā ši olimpiāde ir pilnīga izgāšanās... bija pieejami visi KHL labākie spēlētāji... olimpiskais zelts tika pazaudēts pie ņemšanās ar treneru izvēles.

Žamnovs RUS treneris būs līdz PČ beigām, ja nedabūs zelta medaļas...

Tretjakovam toč aizmirsis savas tabletītes iedzert...
paskataties RUS rezultātus kopš 1992.gada... cik daudz un ko ir vinnējuši RUS olimpiskajās spēlēs...

  +6 [+] [-]

, 2022-02-21 11:43, pirms 2 gadiem
Šitā mazajam Volodjam drīz būs problēmas ar defekāciju. Maitas būs pavisam pakaļascaurumu aizlaizījuši ciet!

  +5 [+] [-]

, 2022-02-21 11:45, pirms 2 gadiem
Kur tāds cirvis varēja tik ilgi vadīt IIHF !????
Lai nu priecājas ka tika vispār finālā, varēja būt arī godpilnā 4 vieta...
Daži rus cilveki pat loģiski izsakas kas man ir pārsteigums! Protams rus federācija nevar atlaist treneri jo tad atzītu savu kļūdu šajā jautājumā, žēl ka tiešām nepalika bez medaļas, gribētos zinat kas tad notiktu , arī neatlaist?

  +8 [+] [-]

, 2022-02-21 11:53, pirms 2 gadiem
LatvijaBest rakstīja: Spēlei pieslēdzos uz 2. perioda vidu, tā arī nekur to Somu pārākumu neredzēju. Bet Krievi paši vien vainīgi, ka nespēja samest golus tam Somu antihokejam . Iepriekšējās OS tie paši Vācieši rādīja 10x skatāmāku , drošāku hoķi.. Un fināls vispār bija bomba .. neko darīt, dažreiz gadās garlaicīgas bailīgas komandas finālos, kā šoreiz Somi
Tur tā lieta, ka pieslēdzies otrajam periodam un neredzēji somu dominanci pirmajā. Kā izskaidrosi to, ka somi izvirzījās vadībā jau pašā 3 .perioda sākumā, bet tāpat šajā periodā nomētāja krievus ar 10:3?

  +8 [+] [-]

, 2022-02-21 11:59, pirms 2 gadiem
Nesaprotu, kā vēl Putlers viņu par federācijas prezidentu nav iecēlis. 😅

  +9 [+] [-]

, 2022-02-21 12:07, pirms 2 gadiem
Hahaha, kuram gan interesē šī vecā pirdiena teiktais vatestāniešu draugs atradies

  +9 [+] [-]

, 2022-02-21 12:08, pirms 2 gadiem
Nākotnes hokejs? Kad beidzot saorganizēs ĪSTĀS izlases, tāda Kanāda tos krievus vismaz 6:0 sabradās, ja jau pēdējā PČ pat kaut kādas 10. izlases čekeri tos kolhozniekus pieveica.

Spēli neskatījos, bet ja ir pareizi, 31:17 metienos somiem - par ko te vispār runa?

 +12 [+] [-]

, 2022-02-21 12:14, pirms 2 gadiem
Šunelim Renē jāatstrādā saimnieka rubuļi.

  +4 [+] [-]

, 2022-02-21 12:23, pirms 2 gadiem
Es Black Bullet rakstīja: Nākotnes hokejs? Kad beidzot saorganizēs ĪSTĀS izlases, tāda Kanāda tos krievus vismaz 6:0 sabradās, ja jau pēdējā PČ pat kaut kādas 10. izlases čekeri tos kolhozniekus pieveica.

Spēli neskatījos, bet ja ir pareizi, 31:17 metienos somiem - par ko te vispār runa?
Tas neskaitās. Galvenais, ka krievi uzvarēja kanādiešus Eirotūres posmā decembrī.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 12:29, pirms 2 gadiem
Kādreiz sen atpakaļ IIHF bija izdomājis PČ fināli maukt līdz 2 uzvarām.vai divu spēļu summā.īsti neatceros.un tad spēle finālā starp SWE-FIN ari beidzās 0-0.totāls antihokejs.un tad Matuļu Janka bija rakstam virsrakstu uzlicis-NULLE NAV HOKEJS!!!
Es par šo finālu pateiktu to pašu.tas nav hokejs...diemžēl bija vērojams totāls aizsardzības hokejs.jāsaka kā ir-zamerikāņi ar szvu boikotu pilnībā izpurgā jau otro OS hokeja turnīru
Krieviem kaut ko šļupstēt par medaļām visp smieklīgi.kur ir jūsu medaļas,kas NHL piedalās?lai kāds cirks nebūtu pēdējais PK,kur jūs toreiz palikāt???

  +8 [+] [-]

, 2022-02-21 12:30, pirms 2 gadiem
LatvijaBest rakstīja: Spēlei pieslēdzos uz 2. perioda vidu, tā arī nekur to Somu pārākumu neredzēju. Bet Krievi paši vien vainīgi, ka nespēja samest golus tam Somu antihokejam . Iepriekšējās OS tie paši Vācieši rādīja 10x skatāmāku , drošāku hoķi.. Un fināls vispār bija bomba .. neko darīt, dažreiz gadās garlaicīgas bailīgas komandas finālos, kā šoreiz Somi
Metienu attiecība 31:17 nepauž pārākumu?

  +7 [+] [-]

, 2022-02-21 12:52, pirms 2 gadiem
Ziemeļamerikāņi jau sen ir atkoduši, kas par vateņu mēsliņu ir Fāzelis, un tāpēc arī sarunas par NHL spēlētāju dalību OS vienmēr nesa tik smagu raksturu.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 13:00, pirms 2 gadiem
Vartos piekakata gulta, viss man apkart apcurats un apkakats
Slēpts komentārs: Volodja Uljanovs

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 13:25, pirms 2 gadiem
Cik debīlam ir jābūt cilvēkam, ja viņam n-tās reizes ir uzrakstīts, ka nekādas diskusijas ar viņu nebūs, bet viņš joprojām turpina uzbāzties ar saviem debīliem jautājumiem?

  +5 [+] [-]

, 2022-02-21 13:29, pirms 2 gadiem
Es nesaprotu te dažus komentārus, it kā mēs būtu skatījušies dažādas spēles. Viennozīmīgi spēles rezultāts atspoguļo to, kura komanda bija labāka. 3. trešdaļā somiem pat bija vēl kādas 2-3 epizodes, kur bija tikai jāmet nedaudz precīzāk, nepaveicās. Kāds aizsardzības hokejs no somu puses? Drīzāk jautājums, pie 2:1 vai krievi 20 minūtes spieda somus? Nē. Sniegums atgādināja Latvijas izlasi. Ka it kā tu zaudē ar minimālu rezultātu un tev vajadzētu močīt, lai izlīdzinātu rezultātu, bet nekā tāda nebija. Pat pēdējas 2 minūtes bija nekādas no krievu puses.

     [+] [-]

, 2022-02-21 13:30, pirms 2 gadiem
Reāli neticu, ka viņam par to nemaksā,.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-21 13:38, pirms 2 gadiem
kino rakstīja: Reāli neticu, ka viņam par to nemaksā,.
Ja Fāzelis tiek gatavots kādam amatam Rusņas hokeja sistēmā, kā par to tika runāts/rakstīts, tad tas nav nemaz tālu no patiesības, ka viņam par tādu runāšanu maksā. Un zinot viņa tieksmi par visu varu sadarboties ar tādiem diktatoriem, kā Lukašenko un Putins, kad demokrātiskā pasaule no viņiem novēršas, tad gan jau kā iepriekš arī ir samaksāts par kādiem pakalpojumiem saistībā ar IIHF.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-21 13:45, pirms 2 gadiem
Protams man kā fanam momentiem piesātināts hokejs(basketbols, futbols utt)ir acīm tīkamāks un aizsardzība šad tad ir pārāk uzbāzīga/garlaicīga,
BET: 1.tas vairāk ir komandu cīnā par kausu; turpretīm valstsvienības tomēr ir max 10spēles un šajās spēlēs, manuprāt, jābūt kkādam patriotismam (protams tu gribi uzvarēt klubā un gulies ripas ceļā var teikt par kausu/naudu, turpretīm izlasē tu to darī ne par naudu).
2. Ja tu nevari uzvarēt pretinieku godīgā cīņā (iet runa par pretinieka speciālu traumēšanu vai arī centieniem to izdarīt/ spēlēšana pārlieku rupji) tad lūgšana nenolikt autobusu aizsardzībā skan smieklīgi.

ps. Un KOK uzvara pēc tam kā viņi mocījās bullīšos pret zviedriem- to laikam Fāzels neredzēja, tikai tad viņa teiktais man neliktos muļķības, bet tad atkal kā tu kā fans vari neskatīties noslēdzošo fāzi kad noskaidrojas tiks komanda par kuru tu fano tiks finālā vai nē.
pps. nesaprotu kādēļ cilvēki tā raujās uz to Krieviju, spēlēt tajā nakts hokeja līgā?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 13:55, pirms 2 gadiem
kino rakstīja: Reāli neticu, ka viņam par to nemaksā,.
tieši nemaksā, bet kādu labumu jau atmet
utainais pēc pārliecības

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 14:08, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Cik debīlam ir jābūt cilvēkam, ja viņam n-tās reizes ir uzrakstīts, ka nekādas diskusijas ar viņu nebūs, bet viņš joprojām turpina uzbāzties ar saviem debīliem jautājumiem?
Loģiski ka mīz😀😀😀jo regulāri izcelies ar stulbībām kuras pat piena puika apgāž.un iemīca tevi dubļos😀😀😀

     [+] [-]

, 2022-02-21 14:10, pirms 2 gadiem
Ja pirms turnīra prasītu kurš uzvarēs somi vai krievi teiktu nu redzēs, tad te somi bija labāki, pat kad bija noņemts vārtsargs, neradās pārliecība ka Krievi var ielikt, kāds pusmoments jau bija, bet teikt ka Krievi spieda tā nebija... Pārsteidz ka krievi spēj adekvāti reaģēt pēc zaudējuma...

     [+] [-]

, 2022-02-21 14:15, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Metienu attiecība 31:17 nepauž pārākumu?
Gluži mans viedoklis. Pārāk jau liela bija tieši meistarība konkrētā laikā un konkrētos apstākļos, lai krievi pretendētu uz zeltu, būtībā, viņiem ļoti, ļoti paveicās, ka izlīda caur adatas aci spēlē ar zviedriem.
Kas nepatika- mazie laukumi, lai arī hallēs bija pietiekami ledus, lai varētu spēlēt lielā laukuma hokeju, nevis šo bakstīšanos, kur visi mēģina spēlēt nevis ar/uz ripu, bet nesties viens otram virsū. Diemžēl, šajā "NHL" tipa hokejā visu izšķir "zvaigžņu" meistarības, jeb veiksmes faktors un vairākumu realizācija, nevis komandas darbs.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 14:18, pirms 2 gadiem
Vateņi cīnās kurš būs stulbākais.Fazers nez kur saskatīja,ka koksisti ir favorīti,lai gan pēc spēles pat bronzu nebija pelnījuši.Bet Tretjaks vēl gudrāks redz Kanādai divās OS tikai viena bronza un tas nekas,ka Eiropas vadošajām izlasēm OS spēlē 2-3 sastāvs,bet Kanādai kāds 15 sastāvs.Un ja par aizraujošākajām spēlēm,tad tā bija Somija pret Zviedriju grupu turnīrā.

  +7 [+] [-]

, 2022-02-21 14:20, pirms 2 gadiem
Volodja Uljanovs rakstīja: Skatos visu jomu speciālists ivars zvirgzdiņš manāmi aktivizējies laikā kad aktivizējusies kampaņa par karu Ukrainā...nez,tā ir tkai sakritība vai tu Ivar strādā algotu darbu?
Savu izpratni par norisēm parādīji,kad attaisnoji civiliedzīvotāju masu slepkavības..nez kur drošības policija skatās?😉
Tava izpratnē vispār iespundēta krievijas tv skobejevu melu šovu līmenī.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 14:23, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Cik debīlam ir jābūt cilvēkam, ja viņam n-tās reizes ir uzrakstīts, ka nekādas diskusijas ar viņu nebūs, bet viņš joprojām turpina uzbāzties ar saviem debīliem jautājumiem?
Cik debīlam jābūt, lai bāztu acīs, ka esi noignorējis, bet turpināt atbildēt, kaut netieši?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 14:36, pirms 2 gadiem
Ar asinīm rakstīts normatīvais akts rakstīja: Cik debīlam jābūt, lai bāztu acīs, ka esi noignorējis, bet turpināt atbildēt, kaut netieši?
Gribu ar tevi pargulet

  -4 [+] [-]

, 2022-02-21 14:55, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Tava izpratnē vispār iespundēta krievijas tv skobejevu melu šovu līmenī.
Es neskatos Krievijas tv...spēj to kaut kā sagremot.?
1 2 52 komentāri