Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Somi bijuši agresīvāki un disciplinētāki, krievi slavē vārtsargu Fedotovu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Somi bijuši agresīvāki un disciplinētāki, krievi slavē vārtsargu Fedotovu
Somijas hokejisti līksmo. Foto: AFP/Scanpix

Somijas izlases pārstāvji un hokejisti pēc izcīnītajām zelta medaļām Pekinas olimpiskajās spēlēs atklāja, ka bijuši pārliecināti par uzvaru un kontrolējuši cīņas gaitu lielāko daļu spēles. Tikmēr krievi slavēja vārtsargu Ivanu Fedotovu un akcentēja, ka neesot bijuši pietiekami agresīvi.

Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs šodien hokeja turnīrā pirmo reizi valsts vēsturē triumfēja Somija, kas finālā ar 2:1 uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas hokejistus.

''Spēlējam pret spēcīgo KOK komandu un kontrolējām spēli gandrīz visā tās gaitā. Viņiem nebija daudz vārtu gūšanas iespēju, un mūsu vārtsargs vārtos spēlēja lieliski. Esmu ļoti priecīgs par somu tautu,'' pēc triumfa pauda Somijas galvenais treneris Juka Jalonens. Tikmēr KOK treneris Aleksejs Žamnovs apsveica pretiniekus ar zeltu: ''Neesmu pārsteigts par spēles gaitu. Viņi bija turnīra agresīvākā komanda, kas savu stilu nav mainījusi. Viņi gaida pretinieku kļūdas, kuras cenšas izmantot. Mēs nebijām pietiekami agresīvi un tāpēc arī tāds rezultāts.''

Somijas izlases rezultatīvākais hokejists turnīrā bija Sakari Manninens, kurš sakrāja septiņus rezultativitātes punktus un vēlāk tika iekļauts arī turnīra simboliskajā izlasē. ''Sajūtas ir vienreizējas. Visas emocijas šobrīd ir grūti raksturot, taču mēs strādājam smagi un izcīnījām zelta medaļas. Arī kad viņi iemeta, mēs bijām mierīgi. Zinājām, ka nav jāpakļaujas panikai, jo varēsim iemest un uzvarēt spēli. Tā arī notika,'' pēc zelta izcīnīšanas atklāja Somijas hokejists.

Uzvaras vārtus somi guva trešā perioda ievadā, kad Marko Antilas raidīto ripu pielaboja viņa komandas biedrs Helsinku ''Jokerit'' sastāvā Hanness Bjerninens. ''Pārtraukumā pēc otrā perioda runājām, ka mums vairāk jāmet uz vārtiem, kad to priekšā ir kāds no spēlētājiem. Viņš bija un tas bija labs vārtu guvums mums,'' zelta vārtus skaidroja Antila. Tikmēr KOK kapteinis Vadims Šipačovs atzina, ka pēc ielaistajiem vārtiem bijis grūti izveidot vārtu gūšanas iespējas, jo somi spēlējuši disciplinēti: ''Trešajā periodā ielaidām pirmajā uzbrukumā un pēc tam bija grūti pārspēt somu aizsardzību. Centāmies gaidīt viņu kļūdas, taču somi spēlēja disciplinēti.''

Daudz darba krievu vārtos bija Ivanam Fedotovam, kurš atvairīja 29 no somu izdarītā 31 metiena. Viņu slavēja komandas biedri, taču atzina, ka paši nav paveikuši pietiekami, lai izcīnītu zeltu. ''Viņš bija mūsu labākais spēlētājs. Iespējams, neviens nav pelnījis zelta medaļas tik ļoti, cik Fedotovs. Taču tas ir komandas sports un mēs nespēlējām tik labu vārtu priekšā,'' pēc zaudējuma atklāja Mihails Grigorenko.

Somija spēlējusi finālos arī pēdējos divos pasaules čempionātos, vienā uzvarot, bet vienā zaudējot. 2022. gada pasaules čempionāts notiks tieši Somijā - Helsinkos un Tamperē no 13. līdz 29. maijam.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2022...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums