Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Sieviešu kērlinga turnīrā saasinās cīņa par vietu pufinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Sieviešu kērlinga turnīrā saasinās cīņa par vietu pufinālā
Lielbritānijas kērlingistes cīņā ar Japānas komandu. Foto: AFP/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu sieviešu kērlinga turnīrā aizvadītas devītās kārtas spēlēs. Vienā no tām svarīgu uzvaru izcīnīja Lielbritānijas kērlingistes, uzlabojot savas pozīcijas cīņā par vietu pusfinālā. Tikmēr tās nedaudz pabojāja Japānas un ASV kērlingistes.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajām čempionēm kļuva Zviedrijas kērlingistes, kuras finālā pārspēja Dienvidkorejas kērlingistes.

• Turnīra devītajā kārtā risinājās vairākas svarīgas spēles cīņā par vietu labāko četriniekā. Savu iespēju atgūt pozitīvu bilanci izmantoja Lielbritānijas kērlingistes, kas sacentās ar Japānas komandu. Lielbritānijas komanda pirmajā un trešajā endā spēja tikt pie trim punktiem, izvirzoties pārliecinošā vadībā ar 6:1. Japānietes divus punktus atspēlēja, bet tālāk sekoja apmainīšanās ar gūtu punktu nākamajos endos, nemainot kopējo situāciju. Spēles liktenis pilnībā izšķīrās astotajā endā, kura beigās nesekmīgu mēģinājumu izsist pretinieču akmeni no mājas veica Sacuki Fudžisava, ļaujot Lielbritānijas komandai nozagt vēl divus punktus. Saprotot, ka šo deficītu neatspēlēs, japānietes tālāk nespēlēja, ļaujot britu kērlingistēm uzvarēt ar 10:4.

• Vakar pirmo zaudējumu piedzīvoja Šveices kērlingistes, kuras šodien centās atgriezties uz uzvaru takas spēlē ar ASV komandu. Lai arī spēles sākumā izdevās izvirzīties vadībā ar 2:1, šveicietes ceturtajā endā pieļāva, ka ASV komanda nozog punktu un pārņem vadību. Turpinājumā jau ASV kērlingistes kontrolēja notikumus nerezultatīvā spēlē. Astotajā endā ASV komandai pirmo reizi izdevās gūt divus punktus, ko palīdzēja sasniegt Alīnas Pecas neveiksmīgais pēdējais metiens (6:4).

• Devītajā endā ASV komandai radās problēmas ar akmeņu noturēšanu mājā. Pirms pēdējiem diviem metieniem mājas centram tuvāk bija trīs Šveices komandas akmeņi. Vēl pēc diviem izspēlētiem akmeņiem situācija vēl joprojām bija tikpa labvēlīga šveicietēm. Savā pēdējā metienā nesekmīgi nospēlēja Tabita Pītersone, kas centās mainīt situāciju mājas centrā. Metiens bija par vāju, kas šveicietēm garantēja vismaz divus punktus. Peca izsita vēl vienu ASV akmeni no mājas, paņemot uzreiz četrus punktus. Desmitajā endā pirms pēdējās metienu sērijas ASV komandai vēl bija izredzes panākt vismaz ekstra endu, bet tad ļoti labu metienu veica Peca. Pītersone riskēja, specīgi raidot akmeni pa mājas centrā esošajiem akmeņiem, bet panāca vien to, ka punktu nozaga Šveices komanda, izraujot uzvaru pēdējos divos endos ar 9:6.

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, sieviešu turnīra 9. kārta

SpēleRezultāts
Ķīna - KOK5:11
Zviedrija - Dānija8:3
ASV - Šveice6:9
Lielbritānija - Japāna10:4

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, sieviešu turnīrs

VKomandaUZ
1.Šveice61
2.Zviedrija52
3.Japāna43
3.ASV43
3.Lielbritānija43
6.Dienvidkoreja33
6.Kanāda33
8.Ķīna25
8.Dānija25
10.KOK16

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums