Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas kērlingistes sagādā pirmo zaudējumu šveicietēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Zviedrijas kērlingistes sagādā pirmo zaudējumu šveicietēm
Anna Haselborga. Foto: AP/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu sieviešu kērlinga turnīrā nospēlētas vēl divas kārtas. Uzvara pār Dienvidkorejas komandu ļāvusi vietu labāko četriniekā iegūt ASV komandai, bet zviedrietes to pašu paveica, sagādājot pirmo zaudējumu Šveices komandai.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajām čempionēm kļuva Zviedrijas kērlingistes, kuras finālā pārspēja Dienvidkorejas kērlingistes.

• Turnīra septītajā kārtā sīvākā cīņa bija starp ASV un Dienvidkorejas kērlingistēm. ASV komanda izšķirošo pārsvaru ieguva sestajā endā, kura beigās mājas priekšā bija četri korejiešu akmeņi, bet tas neliedza Tabitai Pētersonei ieraidīt arī trešo akmeni mājā, pretendējot uz trim nozagtiem punktiem. Korejas komanda pēdējo akmeni trāpīja pa vienu no saviem akmeņiem mājas priekšā, ļaujot ASV izvirzīties vadībā ar 5:2. Atlikušajos endos komandas spēlēja rezultatīvi, bet 10. endā ASV kērlingistes neļāva pretiniecēm izlīdzināt rezultātu un gūt panākumu ar 8:6.

• Astotā spēļu kārta ieviesa gana lielas korekcijas un saasināja cīņu par labāko četriniekā. Pēc zaudējuma ASV komandai dienvidkorejietes sacentās ar četras uzvaras izcīnījušo Japānas komandu. Pēc nozagtā punkta ceturtajā endā Dienvidkorejas kērlingisites bija vadībā ar 5:2, šo pārsvaru vēl vairāk palielinot līdz spēles beigām un sagādājot otro zaudējumu japānietēm (10:5). Pēc trim zaudējumiem piecās spēlēs svarīgu uzvaru izcīnīja Kanādas kērlingistes, kuras pārspēja Lielbritānijas komandu ar 7:3 un pielīdzinājās tai turnīra tabulā.

Pirmo zaudējumu turnīrā piedzīvoja Šveices komanda, kas sacentās ar Zviedrijas kērlingistēm. Pēc līdzīgas spēles sākuma zviedrietes pamanījās gūt pa punktam trīs endos pēc kārtas, jo pēdējo metienu ne sestajā ne septītajā endā nespēja realizēt Alīna Peca, neizsitot no mājas centra pretinieču akmeni. Astotajā endā šveicietes panāca izlīdzinājumā, droši paņemot divus punktus (4:4).

• Devītajā endā zviedrietes atguva minimālu vadību, bet desmitajā tā bija jānotur, vai vismaz jānoved spēle līdz ekstra endam. Desmitā enda beigās mājas centrā bija Šveices komandas akmens, bet zviedrietēm izdevās ar savu pēdējo akmeni to izsist. Lai arī situācija bija ļoti sarežģīta, Pecai izdevās ar pēdējo akmeni izraut vienu punktu, iesitot savas komandas akmeni mājas centrā (5:5). Ekstra endā pēdējā akmens tiesības bija Zviedrijas kērlingistēm, ko viņas izmantoja, lai nodrošinātu uzvaru ar rezultātu 6:5.

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, sieviešu turnīra 7. un 8. kārta

SpēleRezultāts
Ķīna - Japāna2:10
Kanāda - KOK11:5
ASV - Dienvidkoreja8:6
Šveice - Zviedrija5:6
Lielbritānija - Kanāda3:7
Japāna - Dienvidkoreja5:10
Dānija - KOK10:5

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, sieviešu turnīrs

VKomandaUZ
1.Šveice51
2.Japāna42
2.ASV42
2.Zviedrija42
5.Lielbritānija33
5.Dienvidkoreja33
5.Kanāda33
8.Ķīna24
8.Dānija24
10.KOK06

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums