Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Vinogradovs aizvada pēdējos treniņus, igaunis Ilvess atgriežas ar trim pirmajām vietām

Agris Suveizda

Vinogradovs aizvada pēdējos treniņus, igaunis Ilvess atgriežas ar trim pirmajām vietām
Markuss Vinogradovs. Foto: LOK

Pekinas olimpiskajās spēlēs aizvadīta trešā un pēdējā treniņu diena pirms rītdien gaidāmajām ziemeļu divcīņas sacensībām lielajā tramplīnā.

Trešdien Vinogradovs ziemeļu divcīņā olimpiskajās spēlēs debitēja ar 44. vietu un palikšanu pēdējam no finišējušajiem – tramplīnlēkšanā no normālā tramplīna viņš bija 43. pozīcijā, bet distanču slēpošanā noslīdēja zemāk. Sestdien ziemeļu divcīņnieki sāka treniņus lēkšanai no lielā tramplīna, un Vinogradovs pie pozitīviem punktiem tika vienīgi sestdienas pirmajā lēcienā – 99,5 metri un 11,8 punkti.

Tas kļuva arī par viņa tālāko lēcienu, un pārējos astoņos 19 gadus vecais Vinogradovs saņēma negatīvas atzīmes. Šodien pirmajos divos lēcienos viņš arī nesasniedza 90 metru atzīmi – 87,5 metri un -20,1 punkts (45. vieta no 45 dalībniekiem), 88,5 metri un -13,0 punkti (48. no 50). Trešajā lēcienā viņam bija 93,0 metri un -8,6 punkti (33. no 34).

Otro treniņu dienu sekmīgi aizvadīja igaunis Kristjans Ilvess, kurš sacensības normālajā tramplīnā izlaida Covid-19 dēļ. Vakar Ilvesam divas pirmās un viena otrā vieta mazā konkurencē, bet šodien, treniņos atgriežoties arī vadošajiem austriešiem un vāciešiem, viņam bija pirmā un otrā vieta. Pēdējo treniņlēcienu viņš izlaida. Divkārtējais pasaules čempions Jārls Magnuss Rībers, kurš bija Ilvesa kontaktpersona un kuram arī tika atklāta inficēšanās, bija pieteikts visām trim treniņu dienām, taču nevienu lēcienu neveica.

Trīs treniņu dienu laikā divreiz pirmais bija austrietis Johanness Lamparters, kurš visos sešos savos lēcienos bija labāko četriniekā, pa reizei arī viņa tautieši Francs Rērls (četriniekā četros no pieciem lēcieniem) un Mario Zaidls (četriniekā četros no sešiem lēcieniem) un vācieši Manuels Faists (savā vienīgajā lēcienā) un Vincencs Gaigers, kurš triumfēja iepriekšējās sacensībās.

Tramplīnlēkšanas sacensības rīt paredzētas plkst. 10:00 pēc Latvijas laika, bet 10 kilometru distanču slēpošana – plkst. 13:00.

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/beijing-2022/o...