Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Olimpiskie čempioni kērlingā turpina spēlēt ar mainīgām sekmēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Olimpiskie čempioni kērlingā turpina spēlēt ar mainīgām sekmēm
Džons Landštainers un Džons Šasters. Foto: Reuters/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu kērlinga turnīrā vēl divas spēles aizvadījuši pašreizējie olimpiskie čempioni no ASV. Amerikāņi vispirms pārliecinoši zaudēja kanādiešiem, bet tad pārspēja Ķīnas kērlingistus.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajiem čempioniem kļuva ASV kērlingisti, kuri finālā pārspēja zviedrus.

• Sestajā spēļu kārtā ASV un Kanādas kērlingisti cīnījās par ceturto pozīciju turnīra tabulā. Intriga spēlē beidzās jau otrajā endā. Kristofers Plijs savu otro metienu raidīja cauri mājai, nespējot izsist pretinieku akmeni no mājas centra. Breds Gušē uzreiz pēc tam ielika vēl divus akmeņus mājas centrā, kamēr amerikāņi nespēja apiet pašu uzlikto sargu. Tādējādi kanādieši nozaga uzreiz četrus punktus, izvirzoties vadībā ar 5:0. Kanādieši vēl vienu punktu nozaga piektajā endā, palielinot rezultāta starpību līdz sešiem punktiem. Lai arī sestajā endā ASV komanda paņēma trīs punktus, kanādieši sekmīgi nospēlēja atlikušos endus, svinot pārliecinošu uzvaru ar 10:5.

Septītajā kārtā ASV kērlingistiem bija svarīga spēle pret Ķīnas komandu, abām komandām pirms šīs spēles esot ar vienādu uzvaru un zaudējumu bilanci. Spēli ar punktu sāka ķīnieši, bet otrajā endā viņi salika mājā pat piecus akmeņus. Tuvāk mājas centram ilgu laiku turējās ASV komadnas akmens, bet ar savu pēdējo akmeni punkta pozīcijā nonāca mājinieki. Ar pēdējo akmeni Džons Šasters izsita akmeni tālāk no mājas centra, paņemot divus punktus. Trešajā endā ķīnieši panāca izlīdzinājumu, bet tad rezultatīvāko endu izspēlēja ASV komanda, kas izmantoja pretinieku kļūdu un izvirzījās vadībā ar 5:2.

• Līdz sestajam endam ASV komanda audzēja savu pārsvaru, bet pēc septītā enda, kurā ķīnieši nolēma neņemt punktu, sāka zaudēt. Vispirms ķīnieši ieguva divus punktus astotajā endā, bet devītajā endā pirms pēdējā akmens izspēles novietoja divus atklātus akmeņus mājā. Džons Šasters pēdējo akmeni trāpīja pa vienu no tiem, bet otram akmens aizslīdēja garām. Tādējādi Ķīnas komanda tika pie vēl viena punkta, samazinot deficītu līdz minimumam (6:7). Desmitajā endā ķīniešiem vajadzēja tikt vismaz pie vēl viena punkta, bet šoreiz pēdējā akmens tiesības ASV komanda neizniekoja. Pirms pēdējās metienu sērijas mājā nebija neviena akmens, bet pēc tās ASV nodrošināja uzvaru spēlē ar 8:6.

• Negaidītu zaudējumu Šveicei sagādāja Itālijas kērlingiti, kuri pirmajās četrās spēlēs nespēja tikt pie panākuma. Itālieši sestajā endā tika pie trim punktiem, iegūstot vadību, bet pēc tam nozaga trīs punktus, atstāja pretiniekus tukšā un svinēja uzvaru ar rezultātu 8:4. Tādējādi vienīgā komanda bez uzvarām turnīrā palikusi Dānija, kas septītajā kārtā atzina Lielbritānijas kērlingistu pārākumu (2:8).

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīra 6. un 7. kārta

SpēleRezultāts
Norvēģija - Zviedrija4:6
Ķīna - Lielbritānija6:7
ASV - Kanāda5:10
Itālija - KOK7:10
Lielbritānija - Dānija8:2
Šveice - Itālija4:8
Ķīna - ASV6:8

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīrs

VKomandaUZ
1.Zviedrija50
2.Lielbritānija41
3.Šveice32
3.Kanāda32
3.KOK32
6.ASV33
7.Norvēģija23
8.Ķīna24
9.Itālija14
10.Dānija05

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums