Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Vērtē lietpratēji: Latvijas izlase pret Somiju spēlēja saturīgāk nekā pret Zviedriju?

Vērtē lietpratēji: Latvijas izlase pret Somiju spēlēja saturīgāk nekā pret Zviedriju?
Miks Indrašis mačā pret Somiju. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

Latvijas hokeja izlase piektdien arī otrajā Pekinas olimpisko spēļu mačā piedzīvoja zaudējumu, šoreiz ar 1:3 pret Somiju. Sportacentrs.com uzrunāja hokeja ekspertus, lai noskaidrotu viņu domas par šo cīņu un gaidāmo dueli pret Slovākiju.

Oskars Bārtulis, bijušais Latvijas hokeja izlases aizsargs
“Pirmais periods bija tiešām līdzvērtīgs. Abas komandas spēlēja vienlīdzīgi, es pat teiktu, ka brīžam mēs uzbrukām vairāk. Otrajā trešdaļā iniciatīva mazliet jau bija Somijas pusē, bet pēdējās 20 minūtēs mūs atdzīvināja gūtie vārti. It kā parādījās otrā elpa. Šķita, ka pamatlaikā būs neizšķirts, taču pāris kļūdas, varbūt arī nedaudz pazuda koncentrēšanās. Varēja redzēt, ka puišiem nebija viegli otro spēli pēc kārtas aizvadīt tādos tempos. Bet tāpat mūsējie cīnījās līdz galam, cepuri nost.

Domāju, Somijas hokejisti pret Latviju spēlēja uz pilnu jaudu. Somi bieži bloķēja metienus un izpildīja spēka paņēmienus. Ja nespēlē uz pilnu jaudu, šie rādītāji statistikā nav tik lieli kā bija mačā pret Latviju. Arī, viņiem iemetot otro golu, emocijas bija lielas gan spēlētājiem, gan treneriem.”

Normunds Sējējs, "Liepājas" galvenais treneris
“Manuprāt, Latvijas izlases spēle pret Somiju bija daudz labāka un saturīgāka nekā pret Zviedriju. Tas arī objektīvi, jo daudzi hokejisti pirms tam labu laiku nebija spēlējuši un daži – arī normāli trenējušies. Patīkami pārsteidza, ka spēli iesākām tik agresīvi – bez noraidījumiem, tīri spēka paņēmieni. Tiešām bija ļoti labi. Pirmā perioda beigās Somija gan sāka pārņemt iniciatīvu, sāka vairāk uzbrukt un uzturēties mūsu aizsardzības zonā, kamēr mēs pretinieku zonā ieķērāmies ļoti minimāli. Vai mēs sagurām, grūti pateikt, jo nezinu, kāda ir komandas fiziskā kondīcija. Bija brīži, kad somi diezgan ilgi mūs grieza aizsardzības zonā. Taču labi turējāmies un spēlējām. Bija labs hokejs.

Ielaistie goli bija nedaudz sāpīgi, jo līdz ko mazliet atbrīvojāmies un pazaudējām maksimālo koncentrēšanos, tā Somija izmantoja savu momentu. Aizsargi meta – ripas uzbrucējiem ir jābloķē. Lai arī cik tas būtu nepatīkami, tādās spēlēs tas ir jādara. Trešajos vārtos pozicionāli savā zonā mazliet nesapratāmies, Marko Antila uz īsu brīdi palika viens, un ripa atlēca pie viņa. Momenti mums bija, vajadzēja iemest. Žēl, ka izkrita Lauris Dārziņš, kurš vairākumā tik tiešām būtu noderējis un varbūt kaut ko mazliet labāk izveidojis. Arī tie divi noraidījumi pēc kārtas bija absolūti nevajadzīgi un ļāva somiem atgūt pārliecību un iniciatīvu. Kopumā iespaids bija ļoti labs.”

Kā jāspēlē pret Slovākiju?

Oskars Bārtulis: “Tieši tāds pats hokejs kā pirmajos divos mačos. Ja spēlēsim tā, kā trešajā periodā pret zviedriem un mača sākumā pret somiem, viss būs kārtībā. Tagad viena brīva diena ir liels pluss, puiši varēs atpūsties, jo šīs divas spēles bija ļoti augstā tempā. Vēl jāsaprot, kas notiek ar Mārtiņu Karsumu un Lauri Dārziņu, šiem faktoriem arī būs nozīme.”

Normunds Sējējs: “Vairāk jāmet pa vārtiem. Metieni it kā bija, bet tie jāizpilda vairāk, kā arī agresīvi jāiet uz vārtiem. Jācenšas, lai pretinieki uz mums pelnītu noraidījumus. Savukārt savā aizsardzības zonā nedrīkstam atslābt ne uz sekundi. Līdz ko ir kāda nesaprašanās, pretinieks to izmanto.”

Kam jāuztic vārtu drošība nākamajā mačā?

Oskars Bārtulis: ”Šis ir labs jautājums, jo gan Ivars Punnenovs, gan Jānis Kalniņš šajos mačos parādīja lielisku sniegumu. Vārtsargu trenerim Jurim Klodānam būs jāveic grūta izvēle (iesmejas). Cepuri nost, kā Kalniņš nospēlēja pret Somiju – bija prieks skatīties.”

Normunds Sējējs: "Attiecībā uz vārtsargu spēli man ir tikai divi rādītāji – ķer vai neķer. Gan jau vārtsargu treneris ar galveno izlems, ko likt vārtos. Man drošāka un pārliecinošāka izskatījās Kalniņa spēle. Bija precīzāka un iedvesa mieru hokejistiem.”

Olimpiskais hokeja turnīrs vīriešiem, grupu turnīrs

VA grupaVārtiPVB grupaVārtiPVC grupaVārtiP
1.ASV8:031.ROC3:061.Somija9:36
2.Kanāda5:132.Dānija2:332.Zviedrija7:36
3.Vācija1:503.Čehija3:323.Latvija3:60
4.Ķīna0:804.Šveice1:313.Slovākija3:100

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Kam jāsargā Latvijas izlases vārti mačā pret Slovākiju?

  • 24

  • 203

  • 28


     [+] [-]

, 2022-02-12 09:51, pirms 2 gadiem
Visos 3 vārtos Kalniņš mazāk vainīgs kā pārējā komanda. Pirmajos Daugaviņš bija par lēnu uz līnijas; otrajos iemetiens un burzma; trešajos arī kaut kas bija vainīgs ...

     [+] [-]

, 2022-02-12 11:23, pirms 2 gadiem
#22924 rakstīja: Visos 3 vārtos Kalniņš mazāk vainīgs kā pārējā komanda. Pirmajos Daugaviņš bija par lēnu uz līnijas; otrajos iemetiens un burzma; trešajos arī kaut kas bija vainīgs ...
Par pirmiem vārtiem var diskutēt. No visiem trim ielaistajiem vārtiem pirmos varēja paņemt. Jā , Daugaviņš nenobloķēja , bet skatoties atkārtojumu , izskatījās , ka Kalniņš nedaudz pazaudējis vārtus, par daudz brīvs izskatījās vārtu stūris. Nevar pārmest Kalniņam, bet šos vārtus varēja glābt. Nesaku ka vārtsarga vaina. Ir ielaisti vārti, kur vārtsargs nav vainīgs, bet bija iespēja paņemt, ja kāda nianse būtu citādāka.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-12 11:53, pirms 2 gadiem
VIŅI NOTEIKTI NAV NEKĀDI LIETPRATĒJI!!!

  +1 [+] [-]

, 2022-02-12 11:54, pirms 2 gadiem
SC IET UZ GRUNTI< SKumji noskatīties..

     [+] [-]

, 2022-02-12 12:12, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Par pirmiem vārtiem var diskutēt. No visiem trim ielaistajiem vārtiem pirmos varēja paņemt. Jā , Daugaviņš nenobloķēja , bet skatoties atkārtojumu , izskatījās , ka Kalniņš nedaudz pazaudējis vārtus, par daudz brīvs izskatījās vārtu stūris. Nevar pārmest Kalniņam, bet šos vārtus varēja glābt. Nesaku ka vārtsarga vaina. Ir ielaisti vārti, kur vārtsargs nav vainīgs, bet bija iespēja paņemt, ja kāda nianse būtu citādāka.
Piekrītu. 1.vārtu metiena brīdī 1/3 vārtu bija tukša... nu un pustukšos vārtos arī no zilās iemeta un Daugava vēl paspēja tā jocīgi sarauties, ka koridors bija liels

     [+] [-]

, 2022-02-12 12:28, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: VIŅI NOTEIKTI NAV NEKĀDI LIETPRATĒJI!!!
2 cilvēki, kuri visu savu mūžu ir hokejā, tiešām tev nešķiet lietpratēji?

     [+] [-]

, 2022-02-12 14:28, pirms 2 gadiem
Kur var noskatīties Highlights?

     [+] [-]

, 2022-02-12 14:29, pirms 2 gadiem
Galīgi nav nekādas ažiotāžas par šīm spēlēm, nav vēlēšanās pat speciāli gaidīt tas spēles, pietiek ar Highlightiem 😅