Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Phjončhanas bronzas spēles atkārtojumā atkal pārāka Šveice

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Phjončhanas bronzas spēles atkārtojumā atkal pārāka Šveice
Benoī Švarcs. Foto: AFP/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu kērlinga turnīrā otro uzvaru izcīnījuši Šveices kērlingisti, kas neļāva perfektu bilanci nosargāt Kanādas kērlingistiem, tos pieveicot ar 5:3. Vienīgā komanda bez zaudējumiem turnīrā pēc četrām kārtām ir Zviedrija.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajiem čempioniem kļuva ASV kērlingisti, kuri finālā pārspēja zviedrus.

Pirmajās divās kārtās zviedri izcīnīja uzvaru, dominējot arī trešās kārtas spēlē pret Itāliju. Zviedrijas komanda sestajā endā ieguva četru punktu pārsvaru, bet astotajā noslēdza spēli ar pārliecinošu uzvaru (9:3). Uz uzvaru takas atgriezās ASV komanda, kas visos uzvarētajos endos guva vismaz divus punktus, pārspējot Lielbritānijas komandu ar 9:7.

• Ceturtajā spēļu kārtā perfektu bilanci centās noturēt arī Kanādas kērlingisti, kas spēlēja pret Šveices valstsvienību. Abas komandas cīnījās par bronzu Phjončhanā, kur pārāki ar 7:5 bija šveicieši. Šajā spēlē pirmos divus punktus ieguva Šveices komanda. Otrajā endā kanādiešiem izdevās ar pēdējo akmeni izsist divus pretinieku akmeņus, bet arī pašu akmens tika aizķerts, tuvāk centram atstājot Šveices komandas akmeni. Pēc zaudēta punkta trešajā endā, ceturo šveicieši nolēma nospēlēt bez punktiem. Piektajā kanādieši to nepieļāva, liekot šveiciešiem ņemt punktu un atdot pēdējā akmens tiesības pretiniekiem (3:1).

• Sestajā endā vairākus ļoti labus metienus, izsitot pretinieku akmeņus, veica šveicieši, bet enda beigās iniciatīva nonāca kanādiešu rokās, kuri panāca izlīdzinājumu (3:3). Arī septītajā endā šveicieši atļāvās iztikt bez punkta gūšanas un saglabāt pēdējā akmens tiesības astotajā endā. Tajā izvērsās Kanādas komanda, atstājot trīs savus akmeņus mājā, bet teju kļūdu pēdējā metienā pieļāva Benoī Švarcs. Viņa mestais akmens tomēr nepameta mājas centra apli, ļaujot saglabāt minimālu vadību (4:3).

• Devītajā endā šveicieši centās nosargāt akmeni mājā, lai pacīnītos par ekstra punktu, bet kanādieši spēlēja gana prasmīgi, ar citu akmeņu palīdzību to izsitot no mājas centra. Pēdējais Šveices akmens nonāca mājas centrā ar nelielu veiksmes palīdzību, sarežģījot Kanādas pēdējā akmens izspēli. Ja Šveices akmens atrada koridoru ceļam uz mājas centru, tad Kanādas ne. Šveicieši nozaga punktu, pirms pēdējā enda esot vadībā ar 5:3. Desmitajā endā ar pēdējo akmeni šveiciešiem bija jāizsit divi blakus esoši akmeņi no mājas malas, lai spēle būtu galā. Tas sekmīgi tika izdarīts, kanādiešiem vairs pat teorētiski nespējot atspēlēties. Līdz ar to Šveice svinēja uzvaru ar rezultātu 5:3.

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīra 3. un 4. kārta

SpēleRezultāts
Šveice - KOK6:3
Lielbritānija - ASV7:9
Zviedrija - Itālija9:3
Dānija - Ķīna4:5
KOK - Dānija10:2
Lielbritānija - Norvēģija8:3
Kanāda - Šveice3:5

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīrs

VKomandaUZ
1.Zviedrija30
2.Kanāda21
2.Lielbritānija21
2.Šveice21
2.ASV21
6.KOK22
7.Norvēģija12
7.Ķīna12
9.Itālija02
10.Dānija03

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums