Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Divām hokejistēm pa "hat-trick", Kanāda iemet 11 ripas Zviedrijas vārtos

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Divām hokejistēm pa "hat-trick", Kanāda iemet 11 ripas Zviedrijas vārtos
Kanādas hokeja izlases uzbrucēja Sāra Filjē svin vārtu guvumu. Foto: Petr David Jošek/AP/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu sieviešu hokeja turnīra otrajā ceturtdaļfināla spēlē pasaules čempione Kanāda ar 11:0 sagrāva Zviedriju, jau trešajā no aizvadītajiem pieciem mačiem pretinieku vārtos iemetot vismaz 11 ripas.

• Kanādietes turnīru iesāka ar iespaidīgiem panākumiem pār Šveici (12:1) un Somiju (11:1), turpinājumā pieveicot arī Krievijas Olimpiskās Komitejas (ROC) komandu (6:1) un savu sīvāko sāncensi ASV (4:2). Savukārt Zviedrija turnīra ievadā cieta zaudējumus ar 1:3 pret Japānu un Čehiju, vēlāk spraigās kaujās ar 2:1 pieveicot mājinieci Ķīnu un ar 3:1 - olimpisko debitanti Dāniju.

• Jāmin, ka Kanāda Zviedrijas sieviešu izlasi olimpiskajās spēlēs pārspējusi arī ar lielāku rezultātu, 2010. gadā Vankūverā esot pārāka ar 13:1. Vēl pirms četriem gadiem Turīnā abas izlases savā starpā tikās finālā, toreiz kanādietēm uzvarot ar 4:1. Kopš 2006. gada Zviedrijas sieviešu hokejs piedzīvojis nopietnu lejupslīdi, pēdējos gados pat ne vienmēr iekļūstot pasaules meistarsacīkšu elites divīzijā.

Šodien kanādietes jau mača pirmajā pusstundā iemeta deviņus vārtus, atlikušajā laikā nedaudz samazinot jaudu un pietaupot spēkus izšķirošajām divām spēlēm par medaļām.

Pa trim reizēm Zviedrijas cietoksni iekaroja uzbrucējas Brianna Dženere un Sāra Filjē. Četras rezultatīvas piespēles komandas biedrenēm atdeva kapteine Marī-Filīpa Pulēna un Sāra Nērsa. Jāmin, ka kanādietes izdarīja par 45 metieniem pa vārtiem vairāk (56-11).

• Droši var apgalvot, ka Kanādas hokejistes būs izteiktas favorītes arī pusfinālā, kur tās gaida ROC un Šveices ceturtdaļfināla uzvarētāja.

Olimpiskais hokeja turnīrs sievietēm, ceturtdaļfināls

DatumsKomandasRezultāts
11.02.ASV - Čehija4:1 (0:0; 1:1; 3:0)
Kanāda - Zviedrija11:0 (4:0; 5:0; 2:0)
12.02.ROC - Šveice6:10
Somija - Japāna10:40

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/beijing-2022/o...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums