Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Strolcs ar lielisku sniegumu slalomā izcīna zeltu alpu kombinācijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Strolcs ar lielisku sniegumu slalomā izcīna zeltu alpu kombinācijā
Johanes Strolcs. Foto: EPA/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu kalnu slēpošanas sacensībās sadalītas medaļas alpu kombinācijā. Par jauno olimpisko čempionu kļuva austrietis Johanes Strolcs, kurš atguva nobraucienā iegūto deficītu un slalomā pieveica otrajā vietā palikušo norvēģi Aleksandru Āmondu Kildi.

Pekinas olimpisko spēļu kalnu slēpošanas programmā nākamo medaļu komplektu sadalīja vīrieši alpu kombinācijā, kurā vispirms tiek veikts nobrauciens, bet pēc tam slaloms. Pirms četriem gadiem savās pēdējās olimpiskajās spēlēs uzvaru svinēja austrietis Marsels Hiršers, bet otrais bija Aleksi Pinturo no Francijas. Francūža stiprā puse ir slaloms, tāpēc viņam kombinācijā vajadzēja uzstādīt maksimāli labu rezultātu nobraucienā, lai būtu vieglāk atgūt deficītu slalomā.

• Kopā sacensībās piedalījās vien 27 sportisti, no kuriem trīs nefinišēja. Ļoti smagu kritienu piedzīvoja Janiks Šablocs no Šveices, kuru no kalna noveda speciālajās kamanās. Sacensības labi sāka austrieši Johanes Strolcs un Marko Švarcs, bet tad viņus pārspēja norvēģis Aleksandrs Āmonds Kilde, uzstādot labāko rezultātu nobraucienā (1:43.12 minūtes). Aiz viņa startēja nobrauciena un supergiganta sacensībās labu sniegumu parādījušais Džeims Kraufords no Kanādas, kurš Kildem zaudēja vien 0.02 sekundes. Aleksi Pinturo nobraucienā spēja ieņemt 11. vietu, līderim zaudējot 1.92 sekundes.

Slalomā kalnu slēpotāji startēja pēc ieņemtās vietas nobraucienā no labākā līdz vājākajam. Tādējādi pirmais slalomu veica Kilde, uzstādot rezultātu, ko pārspēt citiem. Kraufords slaloma sākumā ieguva 0.23 sekunžu pārsvaru, bet ātri vien to zaudēja. Distances beigās iekrāto deficītu neizdevās atgūt, zaudējot Kildem 0.09 sekundes. Kā nākamais startēja cits Kanādas pārstāvis Brodijs Saigers, bet viņam slalomā klājās pagalam grūti, beigās piekāpjoties līderim pēc abām disciplīnām par trim sekundēm.

Apņēmības pilns slalomā pacīnīties par godalgu bija Strolcs, kurš distances pirmajā pusē likvidēja deficītu, bet otrajā izteica savu pieteikumu uz zelta godalgu. Viņš divu disciplīnu summā Kildi pārspēja par 0.59 sekundēm. Sliktāk klājās Švarcam, kurš vairāk cīnījās par otro vietu ar Kildi, bet pāris kļūdas lika viņam palikt ārpus labāko trijnieka. Par vietu trijniekā ar agresīvu slaloma sākumu mēģināja cīnīties šveicietis Džastins Murisjērs, bet viņam pietrūka teju divas sekundes desmitdaļas, lai izjauktu labāko trijnieku. Vēl atlika sagaidīt, ko slalomā parādīs Pinturo, kuram tomēr bija jālikvidē ļoti liels deficīts. Francūzis distances sākumā atspēlēja sekundes desmitdaļu, bet tad sapinās vārtos, aizķērās un piedzīvoja kritienu, noslēdzot sacensības bez rezultāta.

• Tajā brīdī jau apsveikumus saņēma jaunais olimpiskais čempions, Johanes Strolcs no Austrijas. Pie otrās medaļas šajās olimpiskajās spēlēs tika Kilde, supergiganta bronzai pievienojot sudrabu, bet bronza kanādietim Džeimsam Karufordam.

Pekinas olimpiskās spēles, kalnu slēpošana, alpu kombinācija vīriešiem

VietaSportistsRezultāts
1.J.Stolcs (AUT)2:31.43
2.A.A.Kilde (NOR)+0.59
3.Dž.Kraufords (CAN)+0.68
4.J.Murisjērs (SUI)+0.86
5.M.Švarcs (AUT)+1.28
6.B.Szolos (ISR)+1.75
7.R.Hāzers (AUT)+1.84
8.B.Tomsons (CAN)+2.77

Pekinas olimpiskās spēles, kalnu slēpošana, medaļnieki

DatumsDisciplīnaZSB
07.02Nobrauciens vīriešiemFoics (SUI)Klarī (FRA)Maijers (AUT)
07.02Milzu slaloms sievietēmHektore (SWE)Briņone (ITA)Guta-Behrami (SUI)
08.02Supergigants vīriešiemMaijers (AUT)Kokrans-Sīgls (USA)Kilde (NOR)
09.02Slaloms sievietēmVlhova (SVK)Līnsbergere (AUT)Holdenere (SUI)
10.02Kombinācija vīriešiemStrolcs (AUT)Kilde (NOR)Kraufords (CAN)
11.02Supergigants sievietēm
13.02Milzu slaloms vīriešiem
15.02Nobrauciens sievietēm
16.02Slaloms vīriešiem
17.02Kombinācija sievietēm
19.02Jaukto komandu sacensības

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  -1 [+] [-]

, 2022-02-10 10:48, pirms 2 gadiem
Kildi piesmēja 3.divizions

  +1 [+] [-]

, 2022-02-10 11:38, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Kildi piesmēja 3.divizions
šito nesapratu...pats Kilde saka, ka divus gadus nav piedalījies slalomā, viņam vispār nevajadzēja būt uz pjedestāla, bet slalomā labāks par Marko Švarcu....
Varēji tak uzrakstīt, ka Kilde piesmēja pasaules čempionu slalomā (Marko)!

     [+] [-]

, 2022-02-10 12:45, pirms 2 gadiem
Autor, izlabo lūdzu kļūdas medaļu tabulā - tur dāmu slalomā ir sarakstīti vīru kombinācijas vārdi!
p.s.
...varbūt arī sakārto, lai varētu tev uzrakstīt vēstuli pie raksta un nevajadzētu šo lūgumu rakstīt tēmā...kad sūtu tev vēstuli, tad ir atbilde, ka tāda Kristapa nav...