Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Phjončhanas fināla atkārtojumā Zviedrijas kērlingisti revanšējas amerikāņiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Phjončhanas fināla atkārtojumā Zviedrijas kērlingisti revanšējas amerikāņiem
Niklas Edīns. Foto: Reuters/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu kērlinga turnīrā aizvadīta otrā kārta, kurā savā starpā cīnījās iepriekšējo olimpisko spēļu finālisti, ASV un Zviedrijas kērlingisti. Zviedriem izdevās revanšēties amerikāņiem ar rezultātu 7:4.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajiem čempioniem kļuva ASV kērlingisti, kuri finālā pārspēja zviedrus.

Phjončhanas olimpisko spēļu fināla atkārtojums risinājās jau turnīra otrajā kārtā, amerikāņiem tiekoties ar zviedriem. Jau pirmajā endā ASV komanda gāja uz to, lai paņemtu trīs punktus, bet Niklas Edīns to nepieļāva, izsitot divus pretinieku akmeņus no mājas. Lai neatdotu zviedriem trīs punktus, ASV paņēma vienu punktu. Nākamajā endā zviedri labi aizslēpa aiz pretinieku akmens savējo, enda beigās tiekot pie diviem punktiem. Trešajā endā Džonam Šasteram ar pēdējo akmeni izdevās no mājas centra izsist divus Zviedrijas komandas akmeņus un atjaunot līdzsvaru uz tablo (2:2).

• Ceturtajā endā zviedriem vēlreiz izdevās mājas labajā pusē atstāt savu akmeni līdz enda beigām, kad Edīns mājas centrā nogādāja vēl vienu akmeni, izvirzot zviedrus vadībā ar 4:2. Piektajā endā ASV komanda vēlējās atgūt zaudēto, liekot daudzus akmeņus mājas centrā. Ar pirmspēdējo akmeni situācija daudz labāka kļuva zviedriem, kuri jau varēja cerēt nozagt kādu punktu, ko vēl vairāk pastiprināja Šastera kļūda metienā. Viņam vajadzēja reabilitēties ar pēdējo metienu, bet komanda pieņēma lēmumu atstāt vienu punktu zviedriem (5:2).

Sestajā endā ASV komanda veidoja situāciju, lai tiktu pie trim punktiem. Divi akmeņi tika aizslēpti aiz sarga, bet ar pēdējo metienu cerēja paņemt trešo punktu. Zviedri ar pirmspēdējo metienu izsita vienu no šiem akmeņiem, kas beigās ļāva ASV atspēlēt divus punktus (4:5). Pēc zaudēta punkta septītajā endā, astotajā amerikāņi riskēja, lai tiktu pie diviem punktiem. Risks neattaisnojās, nespējot izsist no mājas divus pretinieku akmeņus un nonākot iedzinējos ar 4:7. Lai izglābtos spēlē, 10. endā ASV komandai vajadzēja gūt trīs punktus. ASV komanda slēpa divus akmeņus aiz sarga, bet zviedri to allaž aizvāca no laukuma, pašiem esot akmenim mājas centrā. Ar pirmspēdējo akmeni Edīns apgāja sargu un vienu pretinieku akmeni izsita. ASV komandai pēdējos divus akmeņus bija jādabū mājas centrā, bet Šasters trāpīja akmeni pa pašu komandas sargu, spēlei noslēdzoties ar Zviedrijas komandas revanšu - 7:4.

• Otro uzvaru izcīnīja arī Kanādas kērlingisti, kas ar 6:5 pārspēja Norvēģijas komandu. Turnīrā pirmo spēli aizvadīja Lielbritānijas un Itālijas kērlingisti, kuru savstarpējā cīņā briti bija pārāki ar 7:5.

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīra 2. kārta

SpēleRezultāts
ASV - Zviedrija4:7
Norvēģija - Kanāda5:6
Ķīna - KOK4:7
Lielbritānija - Itālija7:5

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīrs

VKomandaUZ
1.Kanāda20
1.Zviedrija20
3.Lielbritānija10
4.ASV11
4.Norvēģija11
4.KOK11
7.Dānija01
7.Šveice01
7.Itālija01
10.Ķīna02

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums