Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Atrodos stadijā, kurā esmu priecīgs par jebkādu lomu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dārziņš: "Atrodos stadijā, kurā esmu priecīgs par jebkādu lomu"
Lauris Dārziņš. Foto: LOK/Edijs Pālens/LHF

Pēc mazāk kā 24 stundām savu pirmo maču Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā aizvadīs Latvijas valstsvienība, kam pretī stāsies zviedri. Komandas kapteinis Lauris Dārziņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka treniņmačā pret dāņiem iegriezis spēļu prakses trūkums, kā arī dalījās ar sajūtām, ko guva, atklāšanas ceremonijā nesot Latvijas karogu.

Pirms olimpisko spēļu atklāšanas mača Latvijas izlasei bija paredzētas divas treniņspēles – sestdien pret Krievijas Olimpiskās komitejas komandu un pirmdien pret Dāniju. Drošības apsvērumu dēļ pirmo maču nācās atcelt, tādējādi hokejistiem bijusi tikai viena iespēja veidot saiknes spēles gaisotnē. Lauris Dārziņš darbojās virknējumā ar Miku Indraši un Nikolaju Jeļisejevu, spēlējot centra uzbrucēja pozīcijā. Tas gan Latvijas izlases kapteinim šosezon nav nekāds jaunums.

"Šobrīd tāds ir trenera redzējums. Es atrodos stadijā, kurā esmu priecīgs par jebkādām minūtēm un jebkādu lomu komandā. Man nav problēmu spēlēt malā un man nav problēmu spēlēt centrā. Attiecīgi, ņemot vērā to, ka Džera [Andris Džeriņš] vēl mokās ar visām pozitīvajām un negatīvajām analīzēm un peripetijām un ka Rodrigo [Ābols] tikko kā atgriezies treniņos, kādam nācās ielēkt centra lomā. Šoreiz tas biju es, bet ir arī citi kandidāti. Nekas ārkārtējs," teica Dārziņš, kurš piedalīsies trešajās olimpiskajās spēlēs.

2010. gadā Vankūverā Dārziņš laukumā devās četros mačos un izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli – astotdaļfinālā pret Čehiju, palīdzot Miķelim Rēdliham četras minūtes līdz beigām panākt izlīdzinājumu. Savukārt 2014. gadā Sočos Dārziņš ar pieciem punktiem piecās spēlēs bija Latvijas izlases rezultatīvākais hokejists. Astotdaļfinālā pret Šveici viņš iemeta vairākumā un tukšos vārtos, tāpat Dārziņa kontā arī vienīgie vārti leģendārajā ceturtdaļfinālā pret Kanādu.

"Vai man patīk būt centram... Hokejs ir baigi izmainījies. Jā, iemetienā esi centra pozīcijā, bet turpinājums pieprasa būt aktīvam un reaģēt uz situāciju. Nav vairs laika mainīties, kā tas bija agrāk – sabļāvās un atgriezās savās pozīcijās. Tagad malējiem uzbrucējiem jābūt apmācītiem, lai nebūtu kultūršoka, nonākot centra vietā," norādīja ierasti labajā malā spēlējošais Dārziņš.

Viņš uzskatīja, ka treniņspēlē problēmas radījušas nevis smagās kājas, bet spēļu prakses trūkums. Rīgas "Dinamo" sezonas pēdējo maču aizvadīja 5. janvārī, bet Dārziņš nav spēlējis kopš 30. decembra, jo iedzīvojās savainojumā.

"Pretī bija aktīva komanda. Te ir 12 labākās komandas pasaulē, un gaidīt, ka būs viegli, nav nekāda pamata. Protams, gribējām uzspiest savu spēles plānu. No sākuma nesanāca, bet pēc tam jau atradām veidu, kā atspēlēties. Beigās bija sarunāts, ka uzspēlēsim gan vairākumā, gan mazākumā. Ielaidām vārtus mazākumā. Pēc tam arī pastrādājām pie pagarinājuma, tur bijām pārāki. Skaidrs, ka tam rezultātam uzmanību īpaši nepievēršam. Vairāk jādomā par spēles saturu. Un tur ir jautājumi. Taču – jautājumi būs vienmēr. Tas ir nebeidzams process. Nekad nebūs tā, ka komandas spēle ir līdz galam gatava. Jāizspiež maksimums, lai varētu parādīt savu sniegumu. Vai bija pret dāņiem? Nē. Bet – turnīrs sākas tikai rīt, un uz to arī ejam."

Dārziņš 37 gadu vecumā ir Latvijas izlases pieredzējušākais spēlētājs. Komandas kapteiņa uzšuves piešķiršana nebija pārsteigums, tāpat kā lēmums uzticēt Latvijas karoga nešanu Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Dārziņš karogu nesa kopā ar Elīzu Tīrumu, kura jau paziņojusi, ka viņas karjerā šīs ir pēdējās olimpiskās spēles.

"Pat grūti noraksturot tās emocijas! Vislabākais salīdzinājums, ko varu izdomāt – gūti vārti. Pats zini, cik tas ir forši, bet patiesībā – nezini. Nav iespējams, sēžot dīvānā, tās emocijas uzburt. Esi piedzīvojis, bet mirkļa eiforija ir tāda, ko nav iespējams rekonstruēt. Tādas emocijas var gūt, tikai atkal iemetot vārtus vai – nesot karogu. Nākamajā dienā sēdēju un domāju: bāc, neatceros, kā tajā brīdī jutos! Un tas jau ir signāls, cik tobrīd bija īpašs mirklis," sacīja Dārziņš.

Latvijas izlase ar savu kapteini priekšgalā pirmo spēli aizvadīs ceturtdien, pulksten 6:10 tiekoties pret Zviedriju. Dienu vēlāk sekos mačs pret somiem, bet svētdienas rītā Latviju sagaida grupas noslēdzošā spēle pret Slovākiju.

Noderīgas saites:

Mūsējo startus Pekinā pie lielajiem ekrāniem, gardu maltīti, boulingu un citas spēles vari baudīt lielākajā sporta bārā Latvijā – O’Learys Akropole Rīga

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-09 12:58, pirms 2 gadiem
Jeļisejevs, Lauris, Indrašis
nu redzēs...

     [+] [-]

, 2022-02-09 13:00, pirms 2 gadiem
Protams, ja krāpj savu ģimeni ar Tīrumu tad kā var nebūt priecīgs?

     [+] [-]

, 2022-02-09 13:06, pirms 2 gadiem
Olimpiskais Čempions rakstīja: Protams, ja krāpj savu ģimeni ar Tīrumu tad kā var nebūt priecīgs?
Olas viņam susināji pēc noplūdes?

     [+] [-]

, 2022-02-09 13:07, pirms 2 gadiem
Andris Šķēre rakstīja: Olas viņam susināji pēc noplūdes?
Ir iekšējais info.

     [+] [-]

, 2022-02-09 13:09, pirms 2 gadiem
Olimpiskais Čempions rakstīja: Protams, ja krāpj savu ģimeni ar Tīrumu tad kā var nebūt priecīgs?
par ko dabūji bleķi?

  +2 [+] [-]

, 2022-02-09 13:20, pirms 2 gadiem
Olimpiskais Čempions rakstīja: Protams, ja krāpj savu ģimeni ar Tīrumu tad kā var nebūt priecīgs?
Par Elīzas attiecībām ar Lauri neko nezinu, bet tas, ka viņas draugs regulāri guļas virsū/apakšā (tik smalki nezinu) citam vīrietim, gan ir fakts.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-09 13:22, pirms 2 gadiem
Olimpiskais Čempions rakstīja: Protams, ja krāpj savu ģimeni ar Tīrumu tad kā var nebūt priecīgs?
Nez, diezgan muļķīgi cerēt, ka gara aug., simpātiskam vīrietim ar naudu būs tikai 1 sieviete mūžā Nav ko Lauri vainot.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-09 14:21, pirms 2 gadiem
Olimpiskais Čempions rakstīja: Protams, ja krāpj savu ģimeni ar Tīrumu tad kā var nebūt priecīgs?
Pat, ja tas tā ir, par to nav jābazūnē pa visu pasauli. Nav tava sūda darīšana, arī "ņe po mužski", vienkārši.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-09 15:07, pirms 2 gadiem
berimors rakstīja: Pat, ja tas tā ir, par to nav jābazūnē pa visu pasauli. Nav tava sūda darīšana, arī "ņe po mužski", vienkārši.
nav jau - tik viens pumpains ttrollēns te mēģina tādu feiku par Daugaviņu un Tīrumu izplatīt.
Varētu kāds Laurim nodot šī personāža datus, vot būtu jautri, kad tas pumpainais trollēns bikses pieliktu!

  +1 [+] [-]

, 2022-02-09 16:52, pirms 2 gadiem
Olimpiskais Čempions rakstīja: Protams, ja krāpj savu ģimeni ar Tīrumu tad kā var nebūt priecīgs?
Pat ja tā būtu, tad vnk paklusētu. Tas ir stulbi, ka te var būt anonīms un drosmīgs.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-09 21:01, pirms 2 gadiem
Šitos "iekšējos info" izplatitājus nodot uz kādām 30 min Dārziņam vai kādam citam, lai atbild par bazaru. Var patikt vai nepatikt spēlētājs un viņa profesionālā darbība, bet ķēzīties(turklāt anonīmi) par lietām kas skar tik privātas sfēras ir vnk zemiski. Tas pats attiecas arī piem KP un viņa dāmas sakarā.

     [+] [-]

, 2022-02-09 21:42, pirms 2 gadiem
Autor, Lauris vienmēr ir spēlējis uzbrukuma kreisajā malā! 🙂

     [+] [-]

, 2022-02-09 22:10, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Jeļisejevs, Lauris, Indrašis
nu redzēs...
Laika doma ir uztaisīt kaut ko līdzīgu Dinamo maiņai Jeļisejevs-Lauris-Radils. Tad bija labākais periods gan Koļam, gan Laurim.

     [+] [-]

, 2022-02-10 01:28, pirms 2 gadiem
Lauris molodčiks! Jācer, ka dos savu pienesumu Latvijas hokejam vēl gadus 2-3...