Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Daiļslidotāja Valijeva lietojusi aizliegtās vielas, sportisti gan vēl var attaisnot

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Daiļslidotāja Valijeva lietojusi aizliegtās vielas, sportisti gan vēl var attaisnot
Kamila Valijeva. Foto: EPA/Scanpix

Krievijas sporta medijs ''Sport-Express'' šodien vispirms publicēja informāciju, ka 15 gadus vecā daiļslidotāja Kamila Valijeva pirms došanās uz Pekinu lietojusi aizliegtās vielas, kas atrastas nodotajās dopinga provēs. Šis fakts varētu ietekmēt gan sportistes nākamo startu Pekinā, gan komandas izcīnīto zeltu komandu ieskaitē. Vēlāk gan informācija tika precizēta, paužot, ka Valijevu iespējams attaisnot, bet KOK komandai medaļas nezaudēt.

Daiļslidošanā pirmdien komandu sacensībās uzvarēja Krievijas Olimpiskā komiteja, bet 15 gadus vecā Kamila Valijeva kļuva par pirmo sievieti, kas sacensību laikā izpilda četrkāršo lēcienu, pie tam, to izdarot divas reizes. Trešajā piegājienā sportiste gan krita.

Vakar vajadzēja notikt medaļu ceremonijai, taču to atcēla, jo bija aizdomas par dopinga gadījumu KOK izlasē pirms došanās uz Pekinu. "Bez komentāriem. Nevaru teikt neko," taujāta pēc informācijas, sacīja Krievijas daiļslidošanas federācijas preses sekretāre Olga Jermoļina. Krievijas medijam Sport-Express izdevās sazvanīt KOK daiļslidošanas komandas ārstu Aleksandru Ozerovu. Uz jautājumu, vai ir zināms par kādām pozitīvām dopinga analīzēm, viņš atbildēja noraidoši ar vienu vārdu un nolika klausuli.

Šodien ''Sport-Express'' vispirms ziņoja, ka dopinga pārbaudes pozitīvas izvērtušās tieši 15 gadus vecajai Valijevai, kurai konstatēta aizliegto vielu klātbūtne, kas nav saistīta ar sportisko rezultātu uzlabošanu, bet gan kardioloģisku problēmu ārstēšanu. Izskanēja informācija, ka Krievijas Olimpiskajai komitejai līdz ar šo pozitīvo gadījumu varētu atņemt zelta medaļas komandu ieskaitē, bet Valijeva vairs nevarētu startēt. Gadījumā, ja KOK atņemtu medaļas, tad tās iegūtu ASV. Sudraba Japāna, bet bronzu Kanāda.

Vēlāk ''Sport-Express'' atcēla iepriekš pausto informāciju. Medijs pauda, ka sportisti vēl var attaisnot šajā lietā un šobrīd pie jautājuma risināšanas strādājot Krievijas Olimpiskās komitejas juristi. Ja beigās tiks pierādīta Valijevas nevainība, tad Krievijas Olimpiskās komitejas daiļslidotāji arī nezaudēs komandu ieskaitē izcīnītās zelta medaļas. Sagaidāms, ka ceturtdien ar oficiālu paziņojumu šajā sakarā klajā nāks arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja.

Tieši dopinga skandāla dēļ šobrīd Krievija olimpiskajās spēlēs nevar startēt zem valsts vārda, bet gan tikai, izmantojot Krievijas Olimpiskās komitejas nosaukumu.

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/olympi...
https://www.sport-express.ru/olympi...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  -3 [+] [-]

, 2022-02-09 21:16, pirms 2 gadiem
Vai zināt kāpēc dažām tabletēm pa vidu ir svītra kā skrūvei?
1. Kad slimniekam vairs nav spēka tableti norīt pašam tableti, tad to viņā var kāds cits ieskrūvēt ar skrūvgriezi;
2. Lai KOK sportistiem ar varu varētu ieskrūvēt dopinga tabletes, un viņus pēc tam attaisnotu, ka viņi paši ir nevainīgi.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-09 22:05, pirms 2 gadiem
Gan jau nejaušība, ja sniegumu neuzlabo, neko nedod, bet tikai kardio( cik noprotu ar sirdi saistīts medikaments) , gan jau pārsniegta atļautā doza, pietam ne OS, bet pirms tam, cerams attaisnos. Jums, visiem rusofobiem, tam bērnam ir 15 gadu!!!!!! Iedomājos tos pārdzīvojumus. Iesaku jums tādā vecumā sasniegt to, ko Kamilla ir iespējusi, tad šitā aplauzties. Labāk paturiet savus negatīvos komentārus pie sevis. Es neattaisnoju neatļautu medikamentu, bet skatos uz to no cilvēciskā viedokļa.

  +5 [+] [-]

, 2022-02-09 22:35, pirms 2 gadiem
Jevgēņijs Kafeļņikovs, krievu tenisists:

"Заебали уже кардиологи и эксперты !
Вы реально не отдупляетесь, что препарат (триметазидин ) состоит у WADA в запрете с 2014 года, и похую на его эффективность в применении??
Или вы думаете, что регламент существует для всех, кроме русских? "

Ne ko pielikt, ne atņemt teiktajam.
Desmitniekā!

  +2 [+] [-]

, 2022-02-09 22:45, pirms 2 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: Gan jau nejaušība, ja sniegumu neuzlabo, neko nedod, bet tikai kardio( cik noprotu ar sirdi saistīts medikaments) , gan jau pārsniegta atļautā doza, pietam ne OS, bet pirms tam, cerams attaisnos. Jums, visiem rusofobiem, tam bērnam ir 15 gadu!!!!!! Iedomājos tos pārdzīvojumus. Iesaku jums tādā vecumā sasniegt to, ko Kamilla ir iespējusi, tad šitā aplauzties. Labāk paturiet savus negatīvos komentārus pie sevis. Es neattaisnoju neatļautu medikamentu, bet skatos uz to no cilvēciskā viedokļa.
Noteikumi visiem ir vienādi un zināmi, līdz ar to arī attieksme pret to pārkāpumiem ir vienāda. Premijas un godalgas šī meitene arī saņem pa pilnu programmu, nevis kā bērns vai juniors vai kas cits.
Viņas personīgie pārdzīvojumi - kā portāla komentāri ietekmē pārdzīvojumus? Viņa nabadzīte sporta centru lasa?
Bet patiesībā, valsts kuru viņa pārstāv šajā jautājumā visiem ir tā jau piegriezusies, ka no vidējā līdzjūtēja līdzjūtību viņai nesagaidīt.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-09 22:54, pirms 2 gadiem
Esmu šokā, ka 15 gadīgs skuķis sacensībās spēj izpildīt četrkāršos lecienus, bet mūsu Denis vēl tam nav gatavs. Tad, kad viņš būs gatavs, tad viņa karjerā būs palicis maximums viens olimpiskais cikls.

     [+] [-]

, 2022-02-10 09:45, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Esmu šokā, ka 15 gadīgs skuķis sacensībās spēj izpildīt četrkāršos lecienus, bet mūsu Denis vēl tam nav gatavs. Tad, kad viņš būs gatavs, tad viņa karjerā būs palicis maximums viens olimpiskais cikls.
Jo tev organisms augot vairāk nobriest, jo grūtāk paliek. Tas pats arī mākslas vingrošanā un vēl vairākos sporta veidos, kur brīžiem tieši dominē pat nepilngadīgi sportisti.