Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Valijeva nav uzaicināta uz daiļslidošanas paraugdemonstrējumiem

Agris Suveizda

Valijeva nav uzaicināta uz daiļslidošanas paraugdemonstrējumiem
Kamila Valijeva. Foto: Chine Nouvelle/Sipa/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu daiļslidošanas sieviešu sacensību ceturtās vietas īpašniece Kamila Valijeva nav uzaicināta starp sešām sportistēm uz svētdien paredzētajiem daiļslidošanas paraugdemonstrējumiem.

Kā ziņo Krievijas medijs Match TV, daiļslidošanas paraugdemonstrējumos piedalīsies visas medaļnieces (čempione Anna Ščerbakova un vicečempione Aleksandra Trusova no Krievijas Olimpiskās komitejas, bronzas medaļniece Kaori Sakamoto no Japānas), kā arī Dienvidkorejas, ASV un Beļģijas labākās daiļslidotājas Jona Ju, Alisa Liu un Lūna Hendriksa.

Tādējādi daiļslidošanas paraugdemonstrējumos no sieviešu individuālo sacensību labāko astotnieka nepiedalīsies ceturtās vietas īpašniece Valijeva, kura krievu daiļslidotāju konkurencē bija trešā, un piektās vietas ieguvēja Vakaba Higuči, kura starp japānietēm bija otrā.

Dopinga lietošanā pieķertā Valijeva tika pielaista olimpisko spēļu turpinājumam un sieviešu individuālajās sacensībās piedalījās ar zvaigznīti – norunu, ka gadījumā, ja viņa iekļūs medaļās, rezultāti par oficiāliem tiks atzīti tikai pēc tam, kad beigsies viņa lietas izskatīšana. Pēc īsās programmas Valijeva bija līdere, taču izvēles programmā bija tikai piektā un noslīdēja uz ceturto pozīciju. Starptautiskā Slidošanas savienība iepriekš jau pauda, ka Valijeva uz paraugdemonstrējumiem visdrīzāk tiks aicināta tikai tad, ja iekļūs trijniekā.

15 gadus vecā Valijeva kopā ar Krievijas Olimpiskās komitejas izlasi triumfēja komandu sacensībās, tomēr viņas pozitīvo analīžu dēļ medaļu ceremonija joprojām nav notikusi un krieviem tituls var tikt atņemts – ja Valijeva tiks atzīta par vainīgu dopinga lietošanā un saņems pilnvērtīgu diskvalifikāciju. Olimpiskās spēles viņai tika ļauts turpināt aizsargātās personas statusa dēļ (viņa nav sasniegusi 16 gadu vecumu), kā īpašniekiem nav paredzēta pagaidu diskvalifikācijas piemērošana.

Izmantotie resursi:
https://t.me/news_matchtv/6150

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums