Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

ASV daiļslidotāji pieprasa medaļu ceremoniju līdz Pekinas OS noslēgumam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

ASV daiļslidotāji pieprasa medaļu ceremoniju līdz Pekinas OS noslēgumam
Kamila Valijeva. Foto: EPA/Scanpix

Amerikas Savienoto Valstu daiļslidošanas komandas juristi informējuši Starptautisko olimpisko komiteju (SOK) par iesniegtu apelāciju, cenšoties panākt, lai apbalvošanas ceremonija notiktu līdz Pekinas olimpisko spēļu noslēgumam. Kavēšanās saistīta ar dopinga lietu Krievijas Olimpiskajā komitejā (KOK).

Vēstulē, kas adresēta SOK prezidentam Tomasam Baham, teikts, ka juristi centīsies Sporta arbitrāžas tiesā panākt lēmuma pieņemšamu līdz svētdien paredzētajai noslēguma ceremonijai. Vēstules kopija nonākusi The Associated Press rīcībā.

Vēstulē teikts, ka SOK pašas noteikumi paredz, ka apbalvošanas ceremonijai, kurā tiek pasniegtas medaļas, jāseko pēc katras disciplīnas noslēguma.

Bahs šonedēļ tikās ar daiļslidotājiem un piedāvāja olimpiskās lāpas, lai viņiem būtu piemiņas lieta, pie kuras pieķerties, gaidot dopinga lietas atrisinājumu. Tiesāšanās varētu ilgt mēnešus vai pat gadus.

"Apbalvošanas ceremonija olimpiskajās spēlēs – to nav iespējams aizstāt vai nokopēt nekādos citos apstākļos. Viņiem lauri būtu jāsaņem visas pasaules priekšā pirms došanās prom no Pekinas," teica ASV daiļslidošanas federācijas vadītājs Remzijs Beikers.

ASV komanda ieguva sudrabu komandu sacensībās, bet pēc tam atklājās, ka 15 gadus vecajai KOK daiļslidotājai Kamilai Valijevai atrasts dopings. Ņemot vērā vecumu, viņai pēc starptautiskā kodeksa pienākas aizsargātās personas statuss. Valijeva varēja turpināt startēt Pekinā, taču tika paziņots – ja viņa iegūs medaļu citā disciplīnā, arī tur apbalvošanas ceremonija nenotiks. Individuālajās sacensībās Valijeva neizturēja spriedzi, krita un palika ceturtā.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...

Slēpts komentārs: Andrjuha_Ziekurs

  -3 [+] [-]

, 2022-02-19 14:34, pirms 2 gadiem
Lai pasargatu sevi no virusa, Jums ir iespeja sanemt balstvakcinu pret Covid-19. Piesakieties manavakcina.lv, 8989 vai pie gimenes arsta. Ar cienu NVD

  +9 [+] [-]

, 2022-02-19 14:40, pirms 2 gadiem
Tiesāšana, dopings, nepilngadīgu meiteņu histērija - diezgan pabriesmīgi no malas tas viss izskatās. Ar ko šis sporta veids labāks par boksu un svarcelšanu, kurus izsledza no olimpiskajām spēlēm?

     [+] [-]

, 2022-02-19 15:13, pirms 2 gadiem
Edžus Trikmeisters rakstīja: Lai pasargatu sevi no virusa, Jums ir iespeja sanemt balstvakcinu pret Covid-19. Piesakieties manavakcina.lv, 8989 vai pie gimenes arsta. Ar cienu NVD
Labāk iepiis vecateva sirds pilienus

  +2 [+] [-]

, 2022-02-19 15:29, pirms 2 gadiem
Dzīvnieku valstij pirmā vieta jāatņem..un viss būs kā vajag..tutsasidze savas dopinga cūciņas var vest uz fermu..

  +1 [+] [-]

, 2022-02-19 15:36, pirms 2 gadiem
Andrjuha_Ziekurs rakstīja: Ir ievērojami jāmaina dopinga politika, jo tagad tas ir farss, var noraut pozitīvu pat dzerot sirds pilienus
Izlasi un varbūt ieslēdz smadzenes. https://sports.tvnet.lv/7457375/psi...
Slēpts komentārs: Andrjuha_Ziekurs

     [+] [-]

, 2022-02-19 16:26, pirms 2 gadiem
raitīc rakstīja: Tiesāšana, dopings, nepilngadīgu meiteņu histērija - diezgan pabriesmīgi no malas tas viss izskatās. Ar ko šis sporta veids labāks par boksu un svarcelšanu, kurus izsledza no olimpiskajām spēlēm?
ar reitingiem

     [+] [-]

, 2022-02-19 18:15, pirms 2 gadiem
Tutsasidze gada treneres balvu nopirka. Tada pati kā usmanova..