Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņkērlingisti pārspēj turnīra favorīti Zviedriju

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas ratiņkērlingisti pārspēj turnīra favorīti Zviedriju
Poļina Rožkova, Agris Lasmans
Foto: Ansis Ventiņš

Šodien, 7.martā, Pekinas Ziemas paralimpiskajās spēlēs Latvijas ratiņkērlinga izlase pēc zaudējuma Igaunijai tikās ar Zviedriju. Ļoti labais spēles sākums ielika pamatu spraigai spēlei galotnē un pelnītai uzvarai pār Zviedrijas izlasi ar 9:7.

1.ends – Latvija uzsāk šo spēli ar centra sargiem, aiz kuriem neizdodas ne mums, ne arī Zviedrijai aizmest. Beidzot Agrim Lasmanim ar savu otro akmeni tas izdodas. Pretinieki saprot mūsu agresīvo spēli un jau ar nākamo metienu ņem nost centra sargus. Kamēr tas notiek, mūsu centieni iemest otru labāku akmeni mājā beidzas ar atkārtoti uzliktiem sargiem. Negaidīti zviedru trešais spēlētājs ar savu otro akmeni, ņemot nost sargu, veiksmīgi izsit mājā esošo Latvijas akmeni. Pēc zviedru neveiksmes un Poļinas Rožkovas sekmīgajiem metieniem nu jau Latvijai +3 mājā, kas tā arī paliek pēc Zviedrijas skipa pēdējā metiena.

2.ends – Mūsu izlase sāk ar centra sargu, bet pretinieki spēlē uz vienu no mājas malām, kā arī izmanto mūsu centra sargus, lai ieliktu vēl vienu akmeni mājā. Agris Lasmans vienu no akmeņiem nodzēš, piespiežot ar nākamo zviedriem kļūdīties. Ko mūsējie izmanto un pieliek jau esošajam savam tuvu klāt. Djačenko pabaksta mūsu akmeni vistuvāk centram pēc vēl vienas pretinieku kļūdas. Zviedriem pēc mūsu pēdējā metiena, lai gūtu punktu, atliek mest dubulto “take out”, kas nesanāk un Latvija nozog punktu 4:0.

3.ends – Mūsu izlases metienu izpildījums spēles sākumā neierasti labs. Tas turpinās arī šajā endā, neļaujot pretiniekiem spēlēt savu spēli, lai izcīnītu punktus. Zviedriem arī enda vidū spēle nesekmējas, bet Djačenko savu pirmo akmeni iemet mājā aiz centra sargiem. Zviedrija sargus likvidē, bet mūsu spēlētāji turpina sargāt savu akmeni līdz zviedri paši ieliek savu tuvāk centram. Rožkovas akmens neizsit šo akmeni, dodot zviedriem ar pēdējo paņemt divus punktus, ko viņi arī realizē (2:4).

4.ends – Zviedri pēc punktu gūšanas atguvuši pārliecību, uzsākot endu ar precīzākiem metieniem. Mūsu izlase spēlē piesardzīgi un neļauj ar “take out” metieniem kaut ko zviedriem uzbūvēt, lai nozagtu. Tomēr pēc Djačenko kļūdām zviedri pirms pēdējā mūsu metiena atrodas jau ar diviem akmeņiem mājā. Rožkova ar savu pēdējo akmeni nopelna punktu, nonākot Latvijai vadībā ar 5:2.

5.ends – Briedis pēc lielā pārtraukuma izpilda divus labus metienus, turpinot Latvijai spēli spēlēt agresīvi, kam zviedri nepakļaujas. Viņiem nākas tikt vaļā no viena no mūsu sargiem, pēc tam Lasmanam iemetot akmeni mājā. Zviedrijas trešais spēlētājs izpilda labu “hit and roll” metienu aiz mūsu sarga, piespiežot mūsējiem kļūdīties nākamajā metienā. Tomēr paši zviedri neizmanto šo iespēju, lai atrastos ar diviem akmeņiem mājā. Viņiem izpalīdz Rožkova, izmetot savu pēdējo metienu cauri mājai, kas ļauj Zviedrijai izcīnīt divus punktus, panākot 4:5.

6.ends – Abas komandas savus pirmos akmeņus nogādā sarga pozīcijās. Zviedrijas spēlētāja savu perfekti noslēpj aiz centra sarga, Breidim sekojot ar līdzīgu metienu. Turpinājumā mūsu izlase mēģina tikt vaļā no zviedru uzliktajiem centra sargiem, kas daļēji izdodas. Savukārt Zviedrijas trešais spēlētājs spēlē agresīvi un iemet vēl vienu tuvāk centram, ko izsit Djačenko. Pretinieki atkal uzliek sargu, bet Djačenko caur sargu izsit centram tuvāko zviedru akmeni, lai gan tas tā nebija plānots un nu jau +2 mums. Tos papildina vēl viens Rožkovas akmens, pēc kā Zviedrija paņem minūtes pārtraukumu. Tas palīdz un ar lielisku “hit and roll” Zviedrija nonāk tuvāk centram. Viņiem prieki bija īsi, jo Rožkova precīzi izpilda savu metienu, izcīnot trīs punktus – 8:4.

7.ends – Zviedriem, uzliekot sānu sargu, otrs viņu akmens nonāk aiz tā, būvējot spēli uz atspēlēšanos. Tiesa Lasmans ar savu “take out” metienu, pēc pirmā sava metiena kļūdas, likvidē abus zviedru akmeņus, kas ļauj Latvijai uzelpot. Zviedri vienubrīd atkal nonāca labvēlīgā situācijā, tomēr kļūdas viņiem pašiem neļauj ieķerties spēlē. Diemžēl Rožkova piepalīdz pretiniekiem ar savu pēdējo metienu, iebīdot vienu zviedru akmeni, kam tiek pievienots vēl viens, Zviedrijai nonākot -1 attālumā 7:8.

8.ends – Zviedriete ar savu pirmo akmeni kļūdās, nepārmetot pāri “hog” līnijai. Savukārt nākamo zviedru sargu Briedis veiksmīgi pabīda nost no centra sarga pozīcijas, atverot mājas priekšu. Zviedrija turpina likt centra sargus, bet mūsu izlase tos sit ārā no spēles. Zviedru trešais spēlētājs savu pirmo metienu iemet mājā, ko Djačenko izsit, bet ar otro pasit mūsu akmeni uz mājas beigām. Djačenko pieļauj nelielu kļūdu, tomēr labā ziņa ir tā, ka mājas priekša ir brīva, lai tur Latvija nogādātu uzvaras akmeni. Zviedri tur spriedzi līdz galam un liek Rožkovai pēdējo metienu mest pret zviedru diviem akmeņiem. Precīzs “take out” metiens atnes Latvijai uzvaru ar 9:7.

Latvijas izlases trenera Arņa Veidemaņa komentārs pēc spēles ar Zviedriju:
“Sajūtas ļoti labas, tādā ziņā, ka visiem spēlētājiem šis ir tāds mierinājums par rīta neveiksmi. Varam tagad aizvadīt mierīgu pēcpusdienu un gatavoties rītdienas pirmajai spēlei. Pirmajā spēlē ne visi spēlētāji novērtēja Igaunijas varējumu, kā arī igauņi parādīja tādu sniegumu, kādu viņi sen nebija rādījuši.
Spēlē pret Zviedriju nelielas dusmas ir par priekšpēdējo endu, kad, gribēdami nospēlēt izcili, nospēlējām muļķīgi un uzdāvinājām trīs punktus.
Rītdien ar svaigām emocijām un motivāciju dosimies spēlēt, lai, tā pat kā rīta spēlē, neuzkāptu otrreiz uz tā paša grābekļa.”

Mūsu ratiņkērlingisti nākamo spēli aizvadīs rīt, 8.martā plkst. 03:35 pēc Latvijas laika ar Šveices izlasi, kura pēc septītās spēļu kārtas ir tikusi tikai pie vienas uzvaras četrās spēlēs un kā priekšpēdējie kvalificējās šīm Pekinas Ziemas paralimpiskajām spēlēm.

Ratiņkērlinga turnīrā vispirms tiks izspēlēta apļa kārta, aizvadot 10 spēles katrai komandai. Tikai kopvērtējuma četras labākās izlases turpinās cīņu par medaļām pusfinālos, kas norisināsies 11.martā. Vienā no pusfināliem sacentīsies 1. ar 4.vietu, bet otrā 2. ar 3.vietu. Pusfināla uzvarētāji 12.martā noskaidros 2022.gada Ziemas paralimpisko spēļu čempionus, bet zaudētāji nedaudz pēc pusfināla, 11.martā sava starpā sadalīs bronzas medaļas.

Visas Latvijas izlases spēles, kā arī fināla spēli tiešraidē varēs skatīties LTV7 kanālā, ar nakts spēļu atkārtojumiem.

Latvijas izlases sastāvs: Poļina Rožkova (skips), Sergejs Djačenko, Agris Lasmans, Ojārs Briedis, Aleksandrs Dimbovskis, treneri – Arnis Veidemanis, Rihards Jeske, fizioterapeite Signe Rinkule.

Latvijas ratiņkērlinga izlases spēles Pekinā, tiešraides LTV7

DatumsLaiksPretinieceRezultāts
5.0313:35Dienvidkoreja8:4
6.038:35Kanāda3:10
6.0313:35Slovākija8:4
7.033:35Igaunija5:6
7.038:35Zviedrija9:7
8.033:35Šveice
8.038:35Norvēģija
9.0313:15ASV
10.038:35Lielbritānija
10.0313:35Ķīna

6.kārtas citu spēļu rezultāti:

SpēleRezultāts
Ķīna – Koreja9:4
Igaunija – Norvēģija8:3

Kopvērtējums

VietaValstsSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Kanāda440
2.Latvija532
3.Zviedrija321
3.Lielbritānija321
5.Norvēģija422
5.Ķīna422
5.Igaunija422
8.Slovākija312
9.Šveice413
9.Koreja413
9.ASV413

Latvijas Paralimpiskā komiteja pateicas visiem sadarbības partneriem par atbalstu ceļā uz Pekinu. Institucionālajiem partneriem – LR Izglītības un zinātnes ministrijai un AS “Latvijas Valsts Meži”, ģenerālsponsoram “Mēness Aptieka”, atbalstītājiem – Rīgas domes Izglītības un kultūras departamentam, “Venden”, “Lemon Gym”, Sporta Laboratorija, Nike, Sportland, AS “Brīvais vilnis” un SIA “Skrīveru Pārtikas Kombināts”, Latvijas Kērlinga asociācijai.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/pwg...

  +1 [+] [-]

, 2022-03-07 12:17, pirms 2 gadiem
Poļina un zēni uguņo!

  -1 [+] [-]

, 2022-03-07 12:51, pirms 2 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Poļina un zēni uguņo!
Poļina, zēni tur lažoja

  +2 [+] [-]

, 2022-03-07 13:09, pirms 2 gadiem
Nospēlēja virs vidējā un tas ratiņkērlingā ir galvenais. Domāju, ka šī spēle nostiprinās tieši Poļinas pārliecību nākamajām spēlēm.
Pašlaik tikai kanādieši vienīgie demonstrē augstākās klases kērlingu, daudz nepiespiestu un parupju kļūdu šobrīd ir visām pārējām komandām.
Lai veicas

  +3 [+] [-]

, 2022-03-07 14:12, pirms 2 gadiem
Super. Malači. Latvija vismaz ar sportistiem var lepoties

  +1 [+] [-]

, 2022-03-07 17:30, pirms 2 gadiem
Vismaz tas jaunākais čalis būtu Latviešu valodu iemācijies, lai tiešraidē visa pasaule nedzird kā viņi sarunājas okupantu valodā. Dāma cenšas a tas pat neiespringst. Smadzenes tak viņam nav cietušas

     [+] [-]

, 2022-03-07 17:47, pirms 2 gadiem
Poļina supper, Sergejs arī labi nospēlēja, pārliecinoši un centās. Letiņu, laikam par Ojāru sauca, spēlēja labi bet žēl ka visu laiku meklēja kašķi ar kapteini. Bija tāda sajūta ka nespēja pieņemt ka kaut kāds sievišķis var zināt labāk par viņu.

     [+] [-]

, 2022-03-07 17:50, pirms 2 gadiem
Pirmā uzvara bija aizsūtot mājās krievu invalīdus !