Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

KHL otrais rezultatīvākais spēlētājs Kuzmenko savainojuma dēļ svītrots no KOK kandidātu saraksta

Agris Suveizda

KHL otrais rezultatīvākais spēlētājs Kuzmenko savainojuma dēļ svītrots no KOK kandidātu saraksta
Andrejs Kuzmenko pasaules čempionātā Rīgā. Foto: Romāns Kokšarovs/AP/Scanpix

Krievijas Hokeja federācija pavēstījusi, ka Sanktpēterburgas SKA līderis Andrejs Kuzmenko ir pametis Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) izlases rindas. Viņš gan bija iekļauts tikai rezervistu sarakstā, nevis pamatsastāvā.

"Kuzmenko pamet izlases rindas saistībā ar gūto savainojumu, kas uzbrucējam neļauj pilnvērtīgi piedalīties treniņprocesā. Treneru štābs pateicas Andrejam par darbu un vēl drīzu atlabšanu," sacīts Krievijas Hokeja federācijas paziņojumā.

Kuzmenko uz Pekinu devās kā rezervists, taču izcēlies abās treniņspēlēs, kopumā gūstot četrus vārtus. 26 gadus vecais malējais uzbrucējs aizvada labāko sezonu karjerā, Sanktpēterburgas SKA kreklā 45 spēlēs sakrādams 53 (20+33) punktus, kas ir otrais rādītājs līgā – aiz Maskavas "Dynamo" līdera un Krievijas Olimpiskās komitejas komandas kapteiņa Vadima Šipačova (24+43 punkti 48 spēlēs). Kuzmenko iepriekšējā pavasarī Rīgā aizvadīja pirmo turnīru pieaugušo izlases sastāvā, divās spēlēs nopelnīdams divus (1+1) punktus.

Kamēr Kuzmenko izlases nometni pamet, rīt tiek gaidīta Artjoma Aņisimova un Sergeja Plotņikova ierašanās. Viņi kopā ar komandu neizlidoja, jo saņēma pozitīvus kovida pārbaužu rezultātus. Trešdienas rītā vīriešu olimpisko turnīru ieskandinās Krievijas Olimpiskās komitejas un Šveices duelis – cīņas sākums paredzēts plkst. 10:40 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/russiahockey/st...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums