Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Aparjods: "No sērijas – gribēju kā labāk, bet sanāca kā vienmēr"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aparjods: "No sērijas – gribēju kā labāk, bet sanāca kā vienmēr"
Kristers Aparjods. Foto: Daniel Mihailescu/AFP/Scanpix

Šodien Pekinas olimpiskajās spēlēs piekto vietu izcīnīja Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods, kurš sarunā ar "Latvijas Televīziju" atzina, ka tehnika bijusi labā līmenī, tomēr labāku rezultātu nav ļāvušas sasniegt paša pieļautās kļūdas.

"Spriedzes šoreiz nebija vispār. Vienkārši gribēju izdarīt to, ko vajadzēja izdarīt. Taču – no sērijas: gribēju kā labāk, sanāca kā vienmēr. Tāds ir sports. Kādam jāzaudē un kādam jāuzvar, un šoreiz zaudēju es. Bet – jādomā uz priekšu. Kas pagājis, tas pagājis. Visiem bija iespējas," pēc piektās vietas iegūšanas teica Kristers Aparjods.

Viņš norādīja, ka nav izmantots komandas dotais potenciāls, un vājā vieta bijusi tieši paša sniegums. "Tikai vajadzēja sakārtot savus braucienus. Visam bija jābūt kārtībā," pauda Aparjods. Pirms noslēdzošā brauciena viņš bija ceturtais, taču beigās noslīdēja uz piekto vietu.

"Pavērojot pirmo trīs braucienu video, tajā virāžā nedaudz par daudz nācu ārā, kas kamanām deva tendenci iet uz iekšējo malu. Tas bija riskanti. Aizskarot to vietu, uzreiz kamanas tiek mestas ārā. Tad var būt visādi. Riskēju, bet – neatmaksājās," secināja Aparjods.

Viņš uzskata, ka beigās pat paveicies, jo interesantajā un indīgajā Pekinas trasē šāda kļūda varēja maksāt kritienu, Aparjoda teikto citē lsm.lv. "Ļoti rupja kļūda, bet – ledus ir slidens," komentēja kamaniņu braucējs. "Tā bija īsta nervu spēle. Galvai vajadzēja būt uz pleciem un vajadzēja skaidri zināt, kā braukt."

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-06 22:34, pirms 2 gadiem
Aparātam naudu nedot,pats sapisas pats izstreb

  +2 [+] [-]

, 2022-02-06 23:15, pirms 2 gadiem
Visi 3 renes sluceji ir malaci 💪

     [+] [-]

, 2022-02-07 04:55, pirms 2 gadiem
Jā , ar galvu bija pašvaki!

     [+] [-]

, 2022-02-07 08:57, pirms 2 gadiem
Muhameds99 rakstīja: Jā , ar galvu bija pašvaki!
Ar galvu pašvaki ir tev .
Bet Kristeram vislielakais paldies ,par to ,ka nenomīza cīnīties.
Lai tiktu pie medāļa ar akurātu un piesardzīgu braukšanu ir pa īsu - ir jāuzlec augstāk par savu pakaļu. Un viņš centās to izdarit.