Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Ķibermaņa stūmējs Miknis: "Mums jātic, ka Pekinā varam cīnīties par medaļām"

Ķibermaņa stūmējs Miknis: "Mums jātic, ka Pekinā varam cīnīties par medaļām"
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis. Foto: Bobslejs.lv

Kaut gan Latvijas bobsleja izlasei šī sezona līdz šim bijusi grūta, pozitīvu grūdienu devis izcīnītais Eiropas čempionāta zelts. Vadošā pilota Oskara Ķibermaņa štata stūmējs Matīss Miknis sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzsvēra – bobslejistiem ir jānotic, ka viņi par medaļām var pacīnīties arī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Latvijas bobslejisti uz Pekinu devās pirmdien, bet sacensības divnieku ekipāžām tur būs 14.-15. februārī, kamēr četriniekiem – 19.-20. februārī.

“Lieliski, ka pirms olimpiskajām spēlēm bija iespēja trenēties Valmierā. Tur ir jauna bāze ļoti labā līmenī. Tur trenēties bija patīkami. Forši pastrādājām!” nesen atjaunoto Jāņa Daliņa stadiona kompleksu slavē Miknis. Pirms došanās uz Pekinu bobslejisti tur aizvadīja dažu dienu treniņnometni, uzsvaru liekot tieši uz fizisko sagatavotību. “Valmierā varbūt sevi iedzinām tādā mazā bedrītē. Dažos vingrinājumos veicām testus, un rezultāti bija patīkami.”

Decembrī Miknis guva ceļgala savainojumu, kā rezultātā viņam bija jāizlaiž vairākas sacensības, taču gadu mijā viņš uz posmu Siguldā atgriezās apritē. Viņš atklāj, ka traumas sekas vairs nav jūtamas.

“Ar fizioterapeitiem diezgan veiksmīgi tikām galā. Tajā rajonā man viss ir kārtībā, taču lielās slodzes dēļ sāk nākt uz āru vecās problēmas, bet tas ir tikai normāli, ja smagi trenējas par visiem 100%. Kopumā jūtos ļoti labi,” pozitīvi noskaņots ir Miknis. “Ķibermanis arī jūtas labi. Protams, viņam savā veselībā arī ir vājās vietas, bet viņš ar tām sadzīvo.”

Pēdējā Pasaules kausa posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts, Ķibermaņa četrinieka ekipāža parūpējās par nelielu pārsteigumu, un izcīnīja zeltu. Šī sezona Latvijas komandai bijusi kā pa celmiem, jo tikai retu reizi izdevās kāpt uz goda pjedestāla, turklāt vairākkārt piedzīvoti kritieni un gūtas traumas.

“Protams, visi olimpiskajās spēlēs cer uz medaļām – arī mēs. Mums ir jānotic, ka varam to izdarīt. Iepriekšējos trīs gados bobslejā iezīmējušies pāris līderi, īpaši vācieši. Ar viņiem cīnījāmies mēs, bet olimpiskajā sezonā var redzēt, ka pielikuši ir ļoti daudzi. Ļoti ceru, ka būs interesanti mači un sīva cīņa. Trase Pekinā ir pietiekami sarežģīta,” pauž Miknis.

“Galvenais ir izdarīt maksimumu. Ja tas izdosies – iestumsim startu augstā līmenī un arī Oskars labi nobrauks, tad arī būs labi,” domā Latvijas labākais bobsleja stūmējs. “Protams, Eiropas zelts iedeva papildus grūdienu. Mums grūti klājās visu sezonu, izmēģinājām diezgan daudz ko. Daudz kas arī nesanāca, bija traumas. Brīžiem bija nesaprašana, kāpēc tā. Tomēr jāsaprot, ka šis ir olimpiskais gads, un visi ir pielikuši. Šī ir pilnīgi cita sezona nekā iepriekšējās.”

Pekinas olimpiskajās spēlēs Latviju divniekos pārstāvēs Ķibermaņa un Emīla Cipuļa pilotētās ekipāžas, bet četriniekos būs jāsacenšas ar vienu bobu.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2022-02-01 11:10, pirms 2 gadiem
Mēs arī ticam!!

     [+] [-]

, 2022-02-01 11:14, pirms 2 gadiem
Diemžēl visas 3 vietas jau ir aiznemtas
1.Li
2.Friedrich
3.Sun

  +1 [+] [-]

, 2022-02-01 12:25, pirms 2 gadiem
Diemžēl arī bobslejā veiksmes jautājumd it visā, arī fridriha stūmējiem ir veiksmīgi jaiestumj un ja ielec, tāpat kā visiem citiem, arī favorīti krīt... Laikapstākļi arī var noteikt daudz, starta vietas nozīmīgums... Lai veicas

     [+] [-]

, 2022-02-01 12:50, pirms 2 gadiem
Tā nav ne Fridriha trase, neviena cita arī no Eiropas untt. (izņemot Ķīnu). Un ice F-1 es varētu piekrist par 1. medāli.

     [+] [-]

, 2022-02-01 13:33, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: Diemžēl visas 3 vietas jau ir aiznemtas
1.Li
2.Friedrich
3.Sun
Nedomāju, ka vīriešu bobslejā ķīniesiem ir izredzes uz medaļām. Pasaules kausa līmenī viņi bija ļoti blāvi. Jā, savāca dažus pjedestālus divniekos Ziemaļamerikas kausā un Eiropas kausā, bet tas nepārliecina. TOP 10 jau būs daudz.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-01 14:11, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nedomāju, ka vīriešu bobslejā ķīniesiem ir izredzes uz medaļām. Pasaules kausa līmenī viņi bija ļoti blāvi. Jā, savāca dažus pjedestālus divniekos Ziemaļamerikas kausā un Eiropas kausā, bet tas nepārliecina. TOP 10 jau būs daudz.
nav ko pievērst uzmanību tiem PK rezultātiem

Pekinā būs pavisam cita opera-10 000 braucieni veikti,īstā tehnika,slieces būs,kaut ko" labu" uzmsmidzinās uz ledus kā korejieši un viņiem lidos kamans,kaut arī viņi pa bortiem dzīvosies

Neviens taču negaidīja,ka Korejā otrā desmita braucējs 4niekos Vons cīnīsies par medāli ,bet īzī pīzī bija sudrabs.

#Pseidomači
#Unfair Play

  -1 [+] [-]

, 2022-02-01 14:36, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: Diemžēl visas 3 vietas jau ir aiznemtas
1.Li
2.Friedrich
3.Sun
Te bus shmovida festivals!

     [+] [-]

, 2022-02-01 17:36, pirms 2 gadiem
Te fragments no Ķibermaņa intervijas piektdienas "Liesmā".
Pārejam pavisam tuvu olimpiskajam bobslejam. Cik labi tev izdevies iepazīties ar Pekinas trasi? Cik tīkama vai netīkama tev kā pilotam tā šķiet?

Trasē mēs pavadījām trīs nedēļas. Manuprāt, tobrīd, kad mēs jau braucām prom, trase bija diezgan labi uzķerta, arī tendences trasē bija diezgan foršas, nevarēja sūdzēties. Kāda trase būs tagad: vai kaut kas būs mainījies, vai tā būs ātrāka? Katrā ziņā mēs tur ieradīsimies ar skaidru galvu un zināsim, kas jādara! Un tas jau ir daudz, ja ir kaut kāda pārliecība. Domāju, ka mainīsies tikai nianses, un tas ir normāli – kā jebkurā citā trasē. Lielā shēma mums ir skaidra, jā, noteikti.

Nu, vācieši starp taviem konkurentiem, protams, pāri visiem, plus vēl citu valstu Pasaules kausa vadošās ekipāžas. Ko, tavuprāt, var bobslejā sagaidīt no vienmēr tik noslēpumainajiem ķīniešiem – šīs olimpiādes mājiniekiem?

Gribētos teikt, ka es ķīniešus nepieskaitu ne pie favorītiem, ne pretendentiem uz medaļām. Cik redzēts iepriekš olimpiskajās spēlēs, piemēram, kad olimpiāde bija Korejā, tad korejietis jau bija Pasaules kausa kopvērtējuma trijniekā, tā ka viņi pat bija pietuvojušies vadošo ekipāžu līmenim. Taču ķīniešiem ir visas iespējas apgāzt manu viedokli par viņu iespējām bobslejā Pekinas trasē (smaida). Protams, kaut kādā ziņā ar viņiem būs jārēķinās, bet man negribas tam ticēt. Bet varbūt es maldos.