Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Dienvidsudānas basketbola olimpiskajā debijā atskaņo Sudānas himnu

Agris Suveizda

Dienvidsudānas basketbola olimpiskajā debijā atskaņo Sudānas himnu
Foto: AP/Scanpix

Francijas pilsētā Lillē olimpisko debiju šorīt piedzīvoja Dienvidsudānas vīriešu basketbola izlase, kas pašlaik tiekas ar Puertoriko valstsvienību, taču pirms mača sākuma debiju aizēnoja organizatoru kļūme.

Kā ierasts, pirms izlašu spēles tiek atskaņotas valstu himnas, taču Dienvidsudānas himnas vietā sākotnēji atskaņota Sudānas himna – valsts, no kuras Dienvidsudāna 2011. gadā ieguva neatkarību.

Skatītāju reakcijas dēļ sapratuši kļūdu, organizatori himnas atskaņošanu pārtrauca, atvainojās par tehnisku kļūmi un pēc meklēšanas beidzot atskaņoja Dienvidsudānas himnu.

Dienvidsudāna olimpisko ceļazīmi ieguva pagājušā gada Pasaules kausa finālturnīrā, debitējot ar 17. vietu un kļūstot par labāko Āfrikas izlasi turnīrā. Dienvidsudānas pretinieci Puertoriko pārstāv divi bijušie VEF spēlētāji Aizeja Pinjeiro un Arnaldo Toro, kā arī "Prometey" spēlējušais Džians Klavels.

Šī nav pirmā organizatoru kļūme. SOK pēc atklāšanas ceremonijas nācās atvainoties par to, ka komentētāji Dienvidkoreju nosaukuši par Ziemeļkoreju.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-209726-...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-07-29 15:10, pirms mēneša
OS organizatori līdz šim izcēlušies ar izcilām stulbībām un liekuļošanu, atvainošanās formā. Pārspīlētā koķetēšana ar tranšiem, dragiem un pārējiem p!drilām, komiskā parodija par "svētā vakarēdiena tēmu atklāšanas ceremonijā ... frīkšovs nebeidzas. Franču vīzdegunība sāk palikt pretīga.