Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Ko sagaidīt no olimpisko spēļu basketbola turnīra?

Andris Liepa
Andris Liepa

Ko sagaidīt no olimpisko spēļu basketbola turnīra?
Lebrons Džeimss, Entonijs Deiviss un Kevins Durents. Foto: AFP/Scanpix

Līdz Parīzes olimpisko spēļu atklāšanai palikušas nedaudz vairāk kā 24 stundas un drīz vien sportisti no visām pasaules malām uzsāks savu slavas un panākumu kampaņu. Šoreiz aplūkosim tuvāk tieši basketbolu – ko no tā varam sagaidīt? Kuri, pēc “OlyBet” bukmeikeru domām ir galvenie turnīra favorīti?

Pirms pievēršamies gaidāmajām spēlēm, noteikti vērts atskatīties uz pāris aizvadītajām pārbaudes spēlēm, precīzāk, prātā iesēdusies tieši viena – ASV pret Dienvidsudānu. Salīdzinoši mazā valsts, kas savu neatkarību nostiprināja vien 2011. gadā, gandrīz ieguva vēsturisku uzvaru pār ASV zvaigžņoto sastāvu, piekāpjoties vien par vienu punktu. Tieši tā, saucamā 2024. gada "sapņu komanda" par mata tiesu pieveica Dienvidsudānas basketbola komandu, kuras labākais sniegums līdz šim ir 17. vieta Pasaules kausā. Savā otrajā spēlē pret Vāciju arī negāja tik viegli, izcīnot uzvaru ar četru punktu pārsvaru.

Lai gan Lebrona Džeimsa vadītais sastāvs nav iesācis Olimpisko kampaņu ar dominanci, ASV valstsvienība, protams, joprojām saglabā galvenās favorītes pozīciju. To pirmā spēle Parīzē ir 28. jūlijā pret Serbiju, kuras galvenais dzinējspēks ir trīskārtējais NBA visvērtīgākais spēlētājs Nikola Jokič. OlyBet bukmeikeru koeficients uz ASV uzvaru ir 1.12, bet uz Serbiju augsts 7.25. Ņemot vēra jau redzēto, tas nebūtu lielākais pasaules pārsteigums, ja Serbija spētu amerikāņus apspēlēt. Uz ASV Olimpisko zeltu koeficients ir 1.16 un tuvākā komanda ir Kanāda ar 11.00, aiz kuras seko mājinieki Francūži ar 15.00.

Basketbola atklāšanas dienā, 27. jūlijā, ir paredzēti čtri mači. Viens no tiem ir starp jau minēto Kanādu un Adetokunbo pārstāvēto Grieķijas izlasi. Par šo spēli “OlyBet” bukmeikeri liecina sekojoši - uz Grieķiju tiek likts 3.92 uzvaras iespējamības koeficients, kamēr Kanādai piešķirts 1.29, bet šī varētu būt krietni sīvāka spēle, nekā prognozes rāda līdz šim.

Ja ātri aplūkojam sieviešu basketbola ainu, tad šeit ASV ir vēl pārāki līderi. Iespējamības koeficients uz zelta medaļām ir vien 1.08, kas ir loģiski, ņemot vērā, ka ASV sieviešu izlase ir izcīnījusi zelta medaļas pēdējās 7 Olimpiskajās spēlēs. Prognožu tabulā otro un trešo vietu dala Ķīna un Beļģija ar 21.00 uzvaras koeficientu.