Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Lakučs: ''Šādās sacensībās ir jābrauc nosvērtāk''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lakučs: ''Šādās sacensībās ir jābrauc nosvērtāk''
Ivo Lakučs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Latvijas BMX riteņbraucējam Kristenam Krīgeram augsta līmeņa sacensībās jāspēj braukt nosvērtāk, sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas sportista treneris Ivo Lakučs.

Jau ziņots, ka Krīgers Parīzes olimpisko spēļu BMX sacensību otrajā ceturtdaļfināla braucienā piedzīvoja kritienu un sacensības turpināt nevarēja, ieņemot 24.vietu.

"Viņam ir problēma, ka grib izdarīt pārāk daudz. Šādās sacensībās ir jābrauc nosvērtāk. Jāizpilda tehniskās prasības, jo gribēšana startā jau lauž tehnisku un nav vairs plūsmas, nav vietas, tad arī cenšas kaut ko sagrābt," stāstīja Lakučs.

"Mēs gatavojāmies no tā visa tikt vaļā, bija jānobrauc tikai daži smuki braucieni. Spēks un ātrums jau bija, bet emocijas paņēma savu. Viss pa vīlēm nāk ārā. Diemžēl, bet neizdevās nomierināties," turpināja treneris.

Lakučs vērtēja, ka Krīgera otrajā braucienā pieļautā kļūda, kas izraisījusi kritienu, bijusi parasta.

"Tu sāc mīties, kad vēl neesi izgriezies no virāžas, bet virāžas ir tādas uzmanīgas. Parasta kļūda, kad atkal pārāk daudz gribi, ātrāk gribi visus noķert. Minoties, pakaļējais rats vienkārši izslīdēja ārā," teica Lakučs

"Viņam galva nedaudz iesprūda starp zemi un stūri, nebija plūstošs kritiens. Varētu būt stīvs kakls vai nedaudz ilgāk būs jāatveseļojas," skaidroja Lakučs, piebilstot, ka, visticamāk, Krīgeram tiks veiktas arī medicīniskās pārbaudes.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-02 16:15, pirms 2 mēnešiem
Ivo, nu, nebūs no viņa augsta līmeņa braucējs. Lai cik jauki Tu arī nestāstītu. Krīgers ir labs Eiropas vidēja līmeņa braucējs, vairāk tur nebija, nav un arī nebūs.