Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Lavrejsens ar uzvaru kēringā kļūst par triskārtēju Parīzes olimpisko čempionu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lavrejsens ar uzvaru kēringā kļūst par triskārtēju Parīzes olimpisko čempionu
Harijs Lavrejsens. Foto: AFP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu treka riteņbraukšanas sacensībās trešo zelta medaļu izcīnījis nīderlandietis Harijs Lavrejsens, kurš palika nepārspēts kēringā. Tikmēr sieviešu individuālajā sprintā uzvaras laurus plūca Elese Endrjūza no Jaunzēlandes.

Parīzes olimpisko spēļu pēdējā sacensību dienā treka riteņbraukšanā tika noskaidrota labākā sprintere. Pirms trim gadiem labākā bija Kelsija Mičela no Kanādas, kurai Parīzē sacensības neizvērtās kā gribētos. Viņa nespēja iekļūt pusfinālā, bet cīņā par piekto līdz astoto vietu palika pēdējā, astotajā pozīcijā. Tikmēr pirmajā pusfinālā nepietika ar diviem braucieniem, lai noteiktu finālisti. Pasaules vicečempione Lea Frīdriha no Vācijas uzvarēja pirmajā braucienā, bet Hettija van de Vauva no Nīderlandes otro. Trešajā braucienā vāciete spēja pēdējā aplī, atrodoties otrajā pozīcijā izraut vietu finālā. Tikmēr otrā pusfinālā abos braucienos pārāka par pasaules čempioni, britu riteņbraucēju Emmu Fainukenu bija Elese Endrjūza no Jaunzēlandes.

Cīņā par bronzu Emma Fainukena ļoti pārliecinoši veica pirmo braucienu, neatstājot Hettijai van de Vauvai nekādas cerības. Arī otrajā braucienā pasaules čempione apliecināja favorītes statusu duelī, izcīnot godalgu.

Fināla pirmajā braucienā likās, ka Lea Frīdriha no otrās pozīcijas varētu pēdējā aplī pārspēt Elesi Endrjūzu, bet jaunzēlandietei pietika ātruma izturības pēdējā aplī, lai noturētu vācieti sev aiz muguras. Otrajā braucienā Endrjūza izvēlējās braukt no otrās pozīcijas. Viņa noķēra īsto brīdi pirms pēdējā apļa, lai uzņemtu ātrumu, kuram Frīdriha netika līdzi, samierinoties ar sudraba godalgu. Tikmēr Elese Endrjūza kļuva par jauno olimpisko čempioni.

Parīzes olimpiskās spēles, treka riteņbraukšana, sprints sievietēm

VSportisteValsts
1.Elese EndrjūzaJaunzēlande
2.Lea FrīdrihaVācija
3.Emma FainukenaLielbritānija
4.Hettija van de VauvaNīderlande
5.Sofija KeipvelaLielbritānija
6.Emma HinceVācija
7.Marta Bajona PinedaKolumbija
8.Kelsija MičelaKanāda

Tikmēr kēringā vīriešiem galvenā intriga bija, vai par trīskārtēju Parīzes olimpisko spēļu čempionu kļūs komandu sprintā un individuālajā sprintā uzvarējušais nīderlandietis Harijs Lavrejsens. Viņš ļoti pārliecinoši uzvarēja savā ceturtdaļfināla braucienā, bet pusfinālā piekāpās individuālā sprinta finālā pieveiktajam Metjū Ričardsonam no Austrālijas. Tas gan neliedza iekļūt finālā. Viņu galvenais konkurents finālā noteikti bija brits Džeks Kārlins, kuram Parīzē bronza individuālajā, bet sudrabs komandu sprintā. Kārlinam bija arī smags nācijas uzdevums, nosargāt tai kēringa titulu, kas izcīnīts pēdējās četrās olimpiskajās spēlēs.

• Fināla braucienā divus apļus pirms finiša Lavrejsens atradās trešajā pozīcijā, bet, sākoties pēdējam aplim, nīderlandietis aizsteidzās priekšā pārējiem. Viņam izaicinājumu meta Ričardsons, bet līdzīgi kā individuālajā sprintā nespēja apsteigt konkurentu. Līdz ar to Lavrejsens kļuva par trīskārtēju Parīzes olimpisko spēļu čempionu treka riteņbraukšanā. Cīņā par bronzu pēdējā aplī veiksmīgāks bija Metjū Glecers no Austrālijas, pirms kura krita trīs citi fināla dalībnieki, ieskaitot Džeku Kārlinu.

Parīzes olimpiskās spēles, treka riteņbraukšana, kērings vīriešiem

VSportistsValsts
1.Harijs LavrejsensNīderlande
2.Metjū RičardsonsAustrālija
3.Metjū GlecersAustrālija
4.Džeiks KārlinsLielbritānija
4.Šiņi NakanoJapāna
6.Muhamends SahromsMalaizija
7.Kristians Davids OrtegaKolumbija
8.Sems DeikinsJaunzēlande

Medaļu kopvērtējums treka riteņbraukšanā

VValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
1.Nīderlande3115
2.Jaunzēlande2204
3.Lielbritānija1348
4.Austrālija1225
Itālija1113
6.Portugāle1102
7.Francija1001
ASV1001
9.Vācija0112
10.Beļģija0011
Dānija0011

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle