Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

''Forbes'': ASV basketbolistu dalība Parīzes OS izmaksā 15 miljonus dolāru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Forbes'': ASV basketbolistu dalība Parīzes OS izmaksā 15 miljonus dolāru
Žoels Embīds, Lebrons Džeimss un Stefens Karijs. Foto: Christopher Pike/Getty Images

ASV finanšu un ekonomikas izdevums ''Forbes'' lēš, ka ASV vīriešu un sieviešu klasiskā basketbola izlašu dalība Parīzes olimpiskajās spēlēs federācijai izmaksājot 15 miljonus ASV dolāru.

Kopš 1992. gada, kad olimpisko spēļu basketbola turnīrā ASV izlasi pirmo reizi pārstāvēja NBA basketbolisti, formējot Dream Team, amerikāņu basketbolisti allaž pasaules sporta lielākajā forumā dzīvojuši atsevišķi no pārējiem – viesnīcās vai apartamentos ārpus olimpiskā ciemata. Izņēmums nav arī Parīzes spēles.

Kā raksta ''Forbes'', ASV basketbola izlases pārvaldošā organizācija ''USA Basketball'' uz olimpisko spēļu laiku izīrējusi kādu no Parīzes centrā esošajām luksusa viesnīcām – visus 800 tajā esošos numuriņus. Tiesa gan, aizpildot tikai 700 no tiem. ''Forbes'' ziņo, ka viesnīcā paliekot ne tikai spēlētāji un treneri, bet viss apkalpojošais personāls un spēlētāju ģimenes.

Pēc žurnālam ''Forbes'' sniegtās ''USA Basketball'' un ASV Olimpiskās komitejas informācijas, kopējās basketbolistu dalības izmaksas Parīzes spēlēs sasniedz 15 miljonus ASV dolāru. Salīdzinājumam – uz Parīzes spēlēm aizsūtīt 20 paukotājus izmaksājot no 300 līdz 400 tūkstošiem dolāru.

Lielajā izmaksu skaitlī ietilpst ne tikai dzīvošana Parīzes centrā, bet arī čārterreisi, papildu apsardzes izmaksas, spēlētāju transportēšana Francijā (vīriešu un sieviešu basketbola grupu turnīrs norisinās Lillē) un ekipējuma nosūtīšana.

''Forbes'' ziņo, ka iepriekšējos četros fiskālajos gados organizācija ''USA Basketball'' strādājusi ar nepilnu 78 miljonu ASV dolāru lieliem ieņēmumiem.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

Izmantotie resursi:
https://www.forbes.com.au/news/spor...

  +2 [+] [-]

, 2024-08-01 17:29, pirms mēneša
Cik izmaksāja kvalifikācijas turnīra rīkošana Rīgā? Ap 5 miljoniem?

     [+] [-]

, 2024-08-01 17:49, pirms mēneša
izprintēs

  -1 [+] [-]

, 2024-08-01 17:54, pirms mēneša
skydelux rakstīja: izprintēs
Skaudība.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-01 19:04, pirms mēneša
skydelux rakstīja: izprintēs
''Forbes'' ziņo, ka iepriekšējos četros fiskālajos gados organizācija ''USA Basketball'' strādājusi ar nepilnu 78 miljonu ASV dolāru lieliem ieņēmumiem. Nav tur nekas jāprintē viens brauciens uz Ķīnu un biļetēs un atribūtikā viss ir atpelnīts..

     [+] [-]

, 2024-08-02 16:34, pirms mēneša
Cik maksā apdrošināšanas?

     [+] [-]

, 2024-08-02 17:04, pirms mēneša
skydelux rakstīja: izprintēs
kā vnm jāielogojas, lai ieliktu plusiņu labiem komentāriem.
Tik šamie tak neprintē - nospiež cipariņus sistēmā. Un tad aizdod banksteriem uz procentiem. 💪