Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kramps izgāžas; Junsons uzvar

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kramps izgāžas; Junsons uzvar
Laimīgais trijnieks - Rune Holta, Andreass Junsons un Kenets Bjere
Foto: AFP

Nedēļas nogalē Dānijas pilsētā Vojensā tika aizvadīts astotais spīdveja "Grand Prix" seriāla posms, kurā pie uzvaras tika Andreass Junsons. Visvairāk pārsteidza Džeisons Kramps, kurš pirmo reizi šosezon netika finālā, pie tam palika pat ārpus pusfināla.

Dānijas pilsētā Vojensā spīdvejam traucēja lietus, taču tas netraucēja sacīkstes aizvadīt. Kā ierasti, par favorītu tika uzskatīts sezonas līderis Džeisons Kramps, kurš visos iepriekšējos posmos bija ticis finālbraucienā. Arī šoreiz viņš uzsāka veiksmīgi, taču tikai uzsāka. Pirmajos divos braucienos viņš ieguva 5 no 6 maksimālajiem punktiem, bet nākamajos tikai trīs. Izrādījās, ka ar to būs nepietiekami, lai tiktu labāko astotniekā! Pamatīgs fiasko Krampam, bet viņa neveiksmes konkurenti nespēja izmantot.

Tomašs Gollobs, kurš uzvarēja iepriekšējā posmā nostartēja vēl neveiksmīgāk par Krampu - 10. vieta. Gollobs pirmajos trīs braucienos ieguva tikai vienu punktu, tādējādi pat uzvaras nākamajos divos viņu neglāba. Arī Gregs Henkoks spēja tikt tikai pie desmit punktiem, kas viņam deva septīto vietu. Vislabāk no visiem Krampa konkurentiem nobrauca Emils Sajfutdinovs, kurš tika arī līdz finālam, kur gan palika tikai ceturtais jeb pēdējais.

Jāsaka, ka Dānijas "Grand Prix" sarūpēja daudz jo daudz pārsteigumu. Ja Andreasa Junsona uzvara nebūtu tas lielākais pārsteigums (bija viens no stabilākajiem visa vakara garumā), tad Rune Holtas otrā vieta bija liels pārsteigums (vakara gaitā uzvarēja tikai vienā no saviem septiņiem braucieniem), jo šosezon viņš braucis viduvēji. Mājinieki varēja gavilēt par Keneta Bjeres trešo vietu. Jāsaka, ka Bjere ir viens no patīkamākajiem sezonas atklājumiem, kurš ar katru nākamo posmu uzrāda arvien labākus rezultātus (kopvērtējumā ticis jau līdz sestajai vietai).

Kopvērtējumā ļoti pārliecinošā vadībā joprojām ir Kramps, kurš jau nākamajā posmā var nodrošināt čempiona titulu. Cīņa par otro vietu būs ļoti sīva, jo uz to pretendē trīs-četri braucēji. Līdz sezonas beigām atlikuši trīs posmi, bet nākamais notiks jau 12. septembrī Slovēnijā.

Dānijas "Grand Prix"

VietaSportistsPunkti
1.Junsons20
2.Holta15
3.Bjere15
4.Sajfutdinovs14
5.Lindgrens11
6.Pedersens11

"Grand Prix" kopvērtējums

VietaSportistsPunkti
1.Kramps134
2.Gollobs98
3.Henkoks97
4.Sajfutdinovs96
5.Junsons87
6.Bjere78

Izmantotie resursi:
speedwaygp.com

     [+] [-]

, 2009-08-31 18:40, pirms 15 gadiem
ka sho zinju izlasiju vienaa sitaa , gandriiz no kreesla nokritu...

     [+] [-]

, 2009-08-31 18:55, pirms 15 gadiem
Kramps šobrīd var atļauties šādu kļūdu.

     [+] [-]

, 2009-08-31 19:18, pirms 15 gadiem
nu nedomāju ka tas viņam dārgi maksās, jo skatoties kas posmā kas dabūja tos punktus, tad var redzēt, ka tuvākie sekotāji, neko daudz nespēja pietuvoties!!