Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs pirms mačiem Biķerniekos: "Spīdvejā ir gladiatoru motoru sports"

Emils Ozerinskis

Ļebedevs pirms mačiem Biķerniekos: "Spīdvejā ir gladiatoru motoru sports"
Andžejs Ļebedevs. Foto: FIM Speedway Grand Prix of Latvia

LETA. Biķernieku trases spīdveja trekam ir specifiska trajektorija, kas to padara citādāku par citiem trekiem, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas vadošais spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs.

Nākamajā nedēļas nogalē Biķerniekos norisināsies spīdveja "Grand Prix" jeb pasaules čempionāta sezonas devītais posms, un pirmdien Ļebedevs kopā ar Franci Gustu un Daniilu Kolodinski veica testa braucienus. Kā atzīmēja Ļebedevs, šajos treniņos mērķis bija mazliet vairāk iepazīt treku, lai varētu būt gatavs kvalifikācijas braucieniem.

"Treks ir diezgan svešs, jo šeit sezonas laikā nav sacensību. Turklāt daudzus gadus šeit nebija spīdveja sacensību, pat ne Latvijas čempionāta. Tāpēc nav braukšanas prakses tik daudz, cik Daugavpilī. Braucot šeit tikai vienu reizi gadā, nevaru teikt, ka zinu visu un man ir kādas priekšrocības, salīdzinot ar citiem pasaules čempionāta braucējiem," stāstīja Ļebedevs.

Tāpat motosportists stāstīja, ka gan treks Rīgā, gan viņa dzimtajā Daugavpilī ir ar cietu segumu, taču pagājušajā nedēļā galvaspilsētas trekā uzbērts speciāls materiāls, kas to pēc laistīšanas, iespējams, padarīs citādāku.

"Varbūt sacensību laikā tas dos vairākas trajektorijas līnijas ar labāku saķeri un varēs attīstīt lielāku ātrumu. Cerams, ka šajā posmā būs daudz vairāk apdzīšanas manevru un visu tik daudz neizšķirs starts, kā tas bija iepriekšējā gadā," uzsvēra Ļebedevs.

Kā Ļebedevam stāstījuši slovāks Martins Vaculīks un polis Bartošs Zmarzliks, pagājušā gada Rīgas posmā organizācijas līmenis bijis viens no labākajiem seriālā, jo rīkotāji rūpējušies par braucējiem un komandām.

"Trekā ir pie kā piestrādāt, taču nav tik traki. Visiem trekiem, tāpat kā Rīgai, ir savi mīnusi un savi plusi. Rīgā ir specifiska trajektorija, un vēlētos, ja to nedaudz pamainītu, lai līkumi būtu šaurāki un dotu vietu apdzīšanai. Pasaulē nav vienādu treku, tāpēc Biķerniekos ir sava rozīnīte," skaidroja Ļebedevs, uzsverot, ka daudz ko nosaka pagriezienu asais leņķis. "Ja salīdzina ar Daugavpili, tad Rīgā vajag braukt agresīvāk, vairāk "salauzt" motociklu. Ienākot līkumā, vajag nedaudz samazināt ātrumu, jo nevar par daudz pagarināt taisni."

Ļebedevs arī atzīmēja, ka ir svarīgi, lai Latvijas jaunie spīdveja talanti ar laiku kļūtu konkurētspējīgi pasaules līmenī, tādējādi kopā ar viņu kaldinot arī izlases panākumus.

"Visu laiku turu īkšķus par mūsu spīdveja skolām, lai ienāk jaunie, dzen mani uz priekšu un palīdz izlašu sacensībās. Ceru, ka nākamajā Pasaules kausā būs ļoti laba komanda, ar kuru varēsim konkurēt arī tajās sacensībās. Šogad Spīdveja Nāciju kausā pēdējā vilcienā iekļuvām finālā un parādījām, ka tāda valsts, kurā nav savas nacionālās līgas un daudz treku, var būt pasaules elitē," stāstīja Ļebedevs.

"Ceru, ka arī motokrosa braucēji redzot, kas notiek Biķerniekos, pamēģinās jaunu sporta veidu dzīvē. Spīdvejā ir ne mazāk adrenalīna, kā citos motoru sporta veidos, iespējams, pat vairāk. Tas ir gladiatoru motoru sports - vārti aizveras, tu paliec ar oponentiem, nav bremžu un brauc uz 120 kilometriem stundā," turpināja spīdvejists.

Ļebedevs līdz šim nav iekļuvis spīdveja "Grand Prix" posma finālā, bet ļoti tuvu tam bija līdz šim pēdējā etapā Kārdifā, kur līdz dalībai dienas pēdējā braucienā pietrūka tikai divu sekundes simtdaļu.

"Tā latiņa sev ir uzstādīta ļoti augstu, un vēl to neesmu pārvarējis. Tā paliks tikpat augsta, un ceru, ka arī nākamajā posmā pacīnīšos par finālu," teica Ļebedevs, kurš šajā nedēļas nogalē cīnīsies "Grand Prix" posmā Vroclavā.

Paralēli pasaules čempionātam un Eiropas čempionātam Ļebedevs cīnās arī nacionālajās līgās Polijā, Dānijā, Zviedrijā un Čehijā.

"Brīvdienu ir maz. Sezonu vajag braukt un strādāt - tas ir mūsu darbs, ne hobijs. Taču nav arī tā, ka ziemā atpūšamies, jo tad strādājam pie fiziskās sagatavotības, lai būtu gatavi slodzei, braucot vairākus mačus nedēļā. Jau šajā sezonā ir bijuši apmēram 40 pārlidojumi. Man patīk daudz braukt. Ja ir maz brīvdienu, vairāk jūtu savu motociklu. Vairākās sacensībās iegūstu tādu ritmu, ka vienkārši kaifoju," atklāja Ļebedevs.

Ļebedevs šosezon uzvarējis divos no trīs aizvadītajiem Eiropas čempionāta posmiem un pirms pēdējā etapa ir meistarsacīkšu līderis, tuvākos sekotājus apsteidzot par sešiem punktiem. Pēdējais posms notiks 21.septembrī Hožovā.

"Tāpat kā iepriekšējos posmos, gribu uzvarēt. Ja nosargāšu titulu, arī nākamajā sezonā būšu "Grand Prix" pamatsastāvā. Tas ir liels bonuss, ka Eiropas čempions nodrošina dalību pasaules čempionātā," uzsvēra Ļebedevs.