Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Optibet Lokomotīve" vienojas ar dāni Emilu Breumu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Optibet Lokomotīve" vienojas ar dāni Emilu Breumu
Talantīgais dāņu spīdvejists Emils Breums pievienosies Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komandai.

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komanda vienojusies ar dāni Emilu Breumu par viņa iekļaušanos komandā 2025. gada sezonā. Breums būs U24 braucēja statusā, kurā aizvadītajā sezonā bija Daniils Kolodinskis (viņam 19. novembrī paliks 24 gadi).

Emils Breums ir 2023. gada Dānijas junioru čempions (kas jau vien daudz liecina par viņa līmeni un potenciālu) un pagājušā gada sezona vispār bija līdz šim sekmīgākā 22 gadus vecā spīdvejista karjerā - bez Dānijas junioru čempiona titula iegūts "sudrabs" Dānijas izlases sastāvā U23 komandu pasaules čempionātā, bet ar "Esbjerg Vikings" komandu uzvarēts Dānijas spīdveja līgā (Breumam caurmērā vienā braucienā - 1,46 punkti).

2021. gadā Emils Breums iekļuva U19 Eiropas čempionāta finālā, kas risinājās Biķernieku mototrekā Rīgā, un ierindojās 7. vietā (par čempionu toreiz kļuva Francis Gusts), bet pēc gada viņš ieguva bronzas medaļu Dānijas junioru čempionātā. Breumam ir sacensību pieredze Dānijas, Polijas, Zviedrijas spīdveja līgās un Lielbritānijas Premiership (virslīga) čempionātā (pērn Norfolkas "King's Lynn Stars" komandā).

Šā gada sezona Emilam Breumam nebija tik sekmīga kā iepriekšējā ne Esbjergas komandas rindās (Dānijas čempioni neiekļuva pat Dānijas spīdveja līgas finālčetriniekā), ne Polijas Nacionālajā līgā Opoles "Kolejarz" komandas sastāvā (5 uzvarēti braucieni un 26 reizes trijniekā 35 braucienos, caurmērā vienā braucienā - 1,26 punkti). Uz maču ar "Loko" Daugavpilī Breums šosezon nebija pieteikts, bet Opolē mačā ar daugavpiliešiem palika rezervē.

Emils Breums cer un mūsu komanda, kā arī tās līdzjutēji cer, ka nākamā gada sezona "Optibet Lokomotīve" rindās viņam kļūs par jaunu atspēriena punktu karjerā. Tā, kā tas, piemēram, 2015. gada sezonā notika ar pagājušā gada pasaules vicečempionu un četrkārtēju (arī šosezon) bronzas medaļas ieguvēju SGP seriālā zviedru Fredriku Lindgrenu, turklāt zviedrs toreiz jau bija krietni pieredzējušāks un daudz labāk zināms spīdveja meistars (bija jau vienreiz Polijas un Zviedrijas līgu čempions, viņam toreiz jau bija viena uzvara un 9 pjedestāli SGP posmos) nekā tikai 22 gadus vecais Emils Breums.

Visi pašmāju spīdvejisti, visticamāk, paliek "Loko" rindās arī 2025. gada sezonā, bet ārzemnieki noteikti būs citi. Emils Breums ir pirmais no viņiem un, iespējams, vēl būs tikai viens. Pēc sezonas notiks komandas braucēju un vadības sanāksme un tad būs skaidrāka komandas sastāva veidošanas startēģija un iespējas to īstenot.

     [+] [-]

, 2024-10-10 11:32, vakar
svarīgi, lai Daugavpils brauc tā, ka poļiem ir jāizmanto līgas noteikumi komandas ierobežošanai nevis ka citu komandu punktu izdālātāji