Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Vai Kramps klūs par trīskārtējo pasaules čempionu?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Vai Kramps klūs par trīskārtējo pasaules čempionu?
Džeisons Kramps
Foto: SCANPIX SWEDEN

Šodien Polijas pilsētā Bidgoščā tiks aizvadīts pēdējais 2009. gada spīdveja "Grand Prix" seriāla posms, kurā noskaidrosies pasaules čempions. Ļoti tuvu titulam ir austrālietis Džeisons Kramps.

Kramps vai Gollobs?

Jau pirmais šīs sezonas "Grand Prix" posms sagādāja sensāciju, jo tajā uzvarēja seriāla debitants Emils Sajfutdinovs. Tieši Sajfutdinovs kopā ar Džeisonu Krampu praktiski visas sezonas garumā cīnījās par pirmo vietu, taču jauno krievu braucēju pievīla stabilitāte. Sezonas turpinājumā arvien labāk un labāk sāka veikties arī Gregam Henkokam un Tomašam Gollobam. Tieši pēdējais kļuvis par galveno Džeisona Krampa konkurentu, pietuvojoties līdz 17 punktu deficītam.

Atgādināsim, ka vienā posmā maksimums var iegūt 24 punktus, tādēļ divkārtējam pasaules čempionam Džeisonam Krampam šodien čempiona titulu garantēs astoņi punkti, bet, iespējams, ka nebūs nepieciešams nemaz tik liels daudzums punktu, ja neveiksies Gollobam un Sajfutdinovam. Krampa izredzes iegūt titulu samazina tas fakts, ka viņam bijusi trauma. Tas izpaudās ari iepriekšējā posmā, kurā Kramps tika tikai pie četriem punktiem. Kopš sacensībām Itālijā viņš uz starta vairs nav stājies, taču pats braucējs atzinis, ka tagad jau jūtas daudz labāk.

Nepārprotams favorīts uz uzvaru šodienas posmā ir Tomašs Gollobs, kurš Bidgoščā braucis ļoti labi, tiekot pie trīs uzvarām piecās pēdējos sacīkstēs šajā trekā. Augstu tiek kotētas arī Sajfutdinova izredzes uz uzvaru, jo viņš ikdienā pārstāv Bidgoščas spīdveja klubu. Jaunajam krievam gan sasniegums būs arī trešās vietas noturēšana kopvērtējumā.

Cīņa par vietu labāko astotniekā būs sīva

Ne tikai medaļu dalīšana "Grand Prix" seriālā ir svarīga, jo ļoti svarigi ir noturēt arī vietu labāko astotniekā. kas garantē vietu pamatsastāva dalībnieku vidū arī nākamajā sezonā. Situācija tabulā ir ļoti sarežģīta, jo sesto vietu (pēdējo gadu čempions Niki Pedersens ieņem tieši sesto pozīciju) no desmitās šķir tikai septiņi punkti. Uzreiz aiz strīpas ir tādi braucēji kā Rūne Holta un Fredriks Lindgrens. Pavisam droši var apgalvot, ka starp labākajiem astoņiem nebūs tādu vīru kā Lī Adamss, Kriss Hariss un Skots Nikolss, kuriem būs jācer uz wild-card iegūšanu (tādas tiks piešķirtas trīs braucējiem).

Sacīkstes Bidgoščā sāksies plkst. 20:00 pēc Latvijas laika.

"Grand Prix" kopvērtējums

VietaSportistsPunkti
1.Kramps150
2.Gollobs133
3.Sajfutdinovs131
4.Henkoks113
5.Junsons104
6.Pedersens92
7.Bjere90
8.Andersens88
9.Lindgrens88
10.Holta85

Izmantotie resursi:
speedwaygp.com

     [+] [-]

, 2009-10-17 16:05, pirms 15 gadiem
Tur un runu nau ka klus jo vina rekina paslaik ir 150p.
2.T.Gollob 133p
3.E.Saifutdinov 131p

     [+] [-]

, 2009-10-17 16:07, pirms 15 gadiem
Max ko var sanemt 24p,Nu loti saubos ka,2.T.Gollob 133p
3.E.Saifutdinov 131p,Spes tadus punktus sakrat,un ja sakras tad Crump,jabut 0 pnktiemkas ir nereali.

     [+] [-]

, 2009-10-17 23:40, pirms 15 gadiem
Nu luk un beidzas sezona !! Emils malacis cinijas lidz galam! Bet ar starta lenti nebija kautkas labi,viena puse atrak vina veras,ta ka vilnis.Tam ar vajadzetu pieversties organizatoriem un Speedway federacijaj !