Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Polijā uzvar Pedersens, bet par čempionu kļūst Kramps

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Polijā uzvar Pedersens, bet par čempionu kļūst Kramps
Tomašs Gollobs, Džeisons Kramps, Emils Sajfutdinovs
Foto: AP/Scanpix

Vakar Polijas pilsētā Bidgoščā par pēdējo šī gada spīdveja "Grand Prix" seriāla posma uzvarētāju kļuva Niki Pedersens, bet lielajā kopvērtējumā diezgan pārliecinoši triumfēja Džeisons Kramps.

Pirms vakardienas sacīkstēm lieliskas izredzes kļūt par pasaules čempionu bija Džeisonam Krampam, jo tuvāko sekotāju Tomašu Gollobu viņš apsteidza par 17 punktiem. Lai nodrošinātu titulu, viņam bija jāiegūst astoņi punkti.

Jau pirmajā braucienā Kramps sacentās ar Gollobu. Interesantā cīņā uzvarēja Gollobs, bet Kramps palika otrais. Gollobs uzvarēja arī savā otrajā braucienā, bet Kramps atkal palika otrais. Interesanti, ka abiem nepadevās nākamais brauciens, jo nācās samierināties ar trešo vietu. Čempiona titula liktenis izšķīrās ceturtajā braucienu sērijā, kurā Kramps uzvarēja, bet Tomašs palika tikai trešais.

Titula nodrošināšana acīmredzot nomierināja Krampu, kurš turpinājumā brauca krietni vien sliktāk, beigās samierinoties ar septīto vietu pēdējā posmā. Stipri labāk neklājās arī Gollobam, kurš pusfinālā nemaz līdz finišam netika, beigās paliekot sestajā vietā.

Bidgoščas posms kopumā sagādāja ļoti daudz pārsteigumu, jo finālā iekļuva četri braucēji, kuri čempionāta kopvertējumā neatradās augstāk par sesto vietu - Niki Pedersens, Sebastjans Ulameks, Lī Adamss un Rune Holta. Finālbraucienu labi iesāka Lī Adamss, taču Niki Pedersens spēja viņu apsteigt, nodrošinot sev uzvaru. Lī palika otrais, bet trešo un ceturto vietu ieņēma mājinieki - Ulameks un Holta.

Par pasaules čempionu jau trešo reizi kļuva Džeisons Kramps, kurš kopvērtējumā spēja apsteigt Gollobu par 15 punktiem, bet trešais palika seriāla debitants Emils Sajfutdinovs, kurš no austrālieša Krampa atpalika par 20 punktiem. Ceturtais palika Gregs Henkoks, bet piektais Andreass Junsons. Vietu labāko astotniekā, pateicoties labam sniegumam Polijā, nodrošināja arī Niki Pedersens un Rune Holta, kā arī Kenets Bjere. Visi šie pieminētie braucēji garantējuši sev vietas arī nākamā gada sacīkstēs, bet aiz strīpas palika Hans Andersens un Fredriks Lindgrens, kuri visu sezonu stabili turējās astotniekā. Latvijas pārstāvis Grigorijs Laguta ar sešiem punktiem kopvērtējumā ieņēmis 20. vietu.

Polijas "Grand Prix"

VietaSportistsPunkti
1.Pedersens18
2.Adamss15
3.Ulameks16
4.Holta14
5.Junsons12
6.Gollobs11
7.Kramps9
8.Bjere8

"Grand Prix" kopvērtējums

VietaSportistsPunkti
1.Kramps159
2.Gollobs144
3.Sajfutdinovs139
4.Henkoks121
5.Junsons116
6.Pedersens110
7.Holta99
8.Bjere98
9.Lindgrens94
10.Andersens91

Izmantotie resursi:
speedwaygp.com

  +1 [+] [-]

, 2009-10-18 16:08, pirms 15 gadiem
Gonka bija aizraujosha Un emocijam pilna.Emils malacisja 19gados un jau 3 vieta pasaules cepionata.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-18 16:13, pirms 15 gadiem
Un vel gribetu piebilst.Vakar arto starta lenti nebij viss kartiba vina lekaja ka vilnis,tas ari iskira visu.Nezinu vai tikai parto rakstis vai runas,bet to vareja redzet,Ka pirmaja celina lenta atrak celas neka ceturtaja.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-18 23:07, pirms 15 gadiem
Žēl gribēju, lai Henkoks izcīna 3.vietu kopavērtējumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja