Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kramps kā pēdējais iekļūst pusfinālā, Laguta 13. vietā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kramps kā pēdējais iekļūst pusfinālā, Laguta 13. vietā
Grigorijs Laguta
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas spīdveja "Grand Prix" noslēgušies visi 20 braucieni. Atlikuši vairs tikai divi pusfināli, kā arī finālbrauciens. Kā pēdējais pusfinālā iekļuva Džeisons Kramps, bet Grigorijs Laguta palika 13. vietā.

ienā Daugavpilī bija diezgan apmācies, sacensību laikā spīdēja saulīte, kas ļāva pilnībā izbaudīt šīs sacensības. Pēc atklāšanas parādes, kurās netrūka militārās tehnikas, tika veiikts arī pirmais brauciens, kurā uzreiz savā starpā tikās abi čempionāta līderi - Džeisons Kramps un Emils Sajfutdinovs. Labāks izrādījās krievs, taču ar to pietika tikai otrajai vietai, jo uzvarēja Adamss.

Jau trešajā braucienā uz starta stājās arī Grigorijs Laguta, kurš nodemonstrēja lielisku braukšanas māku, apsteidzot visus savus pretiniekus, pie tam ļoti pārliecinoši. Aiz viņa muguras palika Holta, Nikolss un Hariss.

Otraj braucienu sērijā Grigorijam nācās spēkoties ar slaveno Krampu, Henkoku un Andersenu. Pēc neparāk veiksmīgā starta, Laguta lieliski izbrauca pirmo līkumu, pakāpjoties uz otro vietu. Diemžēl ātri vien viņu apsteidza Andersens. Lagutam uz papēžiem mina arī Kramps, taču Grigorijs noturēja trešo vietu, iegūstot vēl vienu punktu.

Interesants bija septītais brauciens, kurā diezgan negaidīti, bet pelnīti uzvaru izrāva Kenets Bjere. Interesantākā cīņa gan risinājās par otro un trešo vietu,par kuru cīnījās Gollobs, Sajfutdinovs un Nikolss. Vislabākajā pozīcijā bija Sajfutdinovs, taču pieļāva vairākas kļūdas, kā rezultātā tikai beigās izrāva trešo vietu, piekāpjoties Gollobam.

Trešajā braucienu sērijā par iepriekšējām neveiksmēm reabilitējās Kramps, kurš 10. braucienā izrāvās vadībā jau no paša starta, beigās arī izcīnot savu pirmo uzvaru. Joprojām neveicās Sajfutdinovam, kurš ieguva tikai punktu. Arī Grigorijam Lagutam neklājās tik labi, jo īsti pacīnīties ar Bjeri un Adamsu neizdevās, bet smagā cīņā tika noturēts pārsvars Andreasu Junsonu.

Ceturtajā sērijā atkal pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja Kramps, pie pirmās uzvaras, pie tam pārliecinošas tika Sajfutdinovs, kurš brauca kopā ar Lagutu. Arī šoreiz Latvijas pārstāvim starts neizdevās, bet labi tika izbraukts pirmais līkums, kas ļāva izkļūt no pēdējās vietas. Cīņā ar Valaseku tā tika arī nosargāta.

17. brauciens sagādāja plašu emociju gammu. Grigorijs Laguta aizvadīja lielisku braucienu. Sākumā viņš veiksmīgi nostartēja, tiekot līdz otrajai vietai, bet pēc tā spēja apsteigt arī Iversenu, izvirzoties pirmajā vietā. Diemžēl pēc tā sekoja neliela saskare ar Iversenu, pēc kuras dānis krita. Tiesneši uzskatīja, ka vainīgs ir Laguta. Mūsu sportists tika diskvalificēts, tādēļ cerību tikt pusfinālā vairs nav. Jāsaka, ka tiesneša lēmums bija diezgan strīdīgs, jo bija diezgan labi redzams, ka pats Iversens vien bija vainīgs.

Skatītāji bija ļoti sašutuši, ilgu laiku izsvilpjot tiesneša lēmumu. Pēc tā sekoja arī kopēja Grigorija Lagutas vārda skandēšana, tādējādi līdzjutēju vēlreiz paudas savu cieņu pret viņu. Jāsaka, ka atkārtotajā startā uzvarēja pieminētais Iversens.

Pēdējos braucienos nekādas lielās sensācijas vairs nenotika, vienīgi atkal vārgi nobrauca Kramps, kurš ieguva tikai punktu, bet ar to pietika, lai kā pēdējam kvalificētos pusfinālam. Pirmais aiz borta ar septiņiem punktiem palika Holta, bet labākie ar 11 punktiem bija Tomašs Gollobs un Gregs Henkoks.

Latvijas "Grand Prix"

SportistsPunkti
Gollobs11
Henkoks11
Adamss10
Sajfutdinovs9
Bjere9
Andersens9
Kramps8
Iversens8
...
Laguta6

  -2 [+] [-]

, 2009-08-01 21:44, pirms 15 gadiem
parati pietiek ar 6,7 punktiem lai tiktu tālāk
nu žēl cerams ka nākamgad

  +1 [+] [-]

, 2009-08-01 21:46, pirms 15 gadiem
ei tu nost...calji taja d-pils stadionaa ari fano pa sajfudinovu proti..tas runaataajs stadionaa bet saprotams tuvu ir krievija

  +2 [+] [-]

, 2009-08-01 21:54, pirms 15 gadiem
gengsta10 rakstīja: parati pietiek ar 6,7 punktiem lai tiktu tālāk
nu žēl cerams ka nākamgad
Nu nu... parasti pietiek ar 8.
Ļooooti reti, kad pietiek ar 7.
6 ir nepietiekami.

  +2 [+] [-]

, 2009-08-01 22:14, pirms 15 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Nu nu... parasti pietiek ar 8.
Ļooooti reti, kad pietiek ar 7.
6 ir nepietiekami.
+1