Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanakam cerības uz pjedestālu, Mīke tuvojas uzvarai

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanakam cerības uz pjedestālu, Mīke tuvojas uzvarai
Ots Tanaks
Foto: Lehtikuva/Scanpix

Kriss Mīke nostiprinājies līderpozīcijā pasaules rallija čempionāta sezonas astotajā posmā Somijā, pirms noslēdzošajiem četriem ātrumposmiem jau par vairāk nekā 40 sekundēm apsteidzot mājinieku Jari-Mati Latvalu.

"Abu Dhabi Total World Rally Team" pārstāvis Mīke dienas sākumā slavenajā "Ouninpohja" ātrumposmā demonstrēja ievērojamu pārsvaru pār konkurentiem un jau tobrīd pārsvaru pār Latvalu palielināja līdz pusminūtei. Kopumā dienas laikā ziemeļīrs bija ātrākais četros no astoņiem ātrumposmiem un pirms svētdienas cīņām ir 41 sekundi priekšā Latvalam.

Uz trešo vietu tikmēr pacēlies Mīkes komandas biedrs Kreigs Brīns, taču viņš par uzvaru necīnās, jo ir jau vairāk nekā minūti aiz Latvalas.

Tikmēr piektdien neveiksmi piedzīvojušais igaunis Ots Tanaks, par spīti plīsušai riepai un zaudētām 20 sekundēm vienā no šodienas ātrumposmiem, pacēlies uz ceturto vietu un svētdien turpinās cīņu par pjedestālu. Brīns ir tikai 11 sekundes priekšā.

"Ouninpohja" ātrumposmā smagu avāriju piedzīvoja itālis Lorenco Bertelli, tāpat šodien lielu avāriju pārcieta Ēriks Kamilli. Abu ekipāžu sportisti nonāca slimnīcā, kur tiem tika veiktas veselības pārbaudes.

WRC2 klasē pārliecinošā vadībā aizvien Esapeka Lapi, kurš kopējā ieskaitē ir devītais.

Svētdien Somijas WRC posmā tiks aizvadīti vēl četri ātrumposmi.

"Neste Rally Finland" rezultāti pēc SS20

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Kris MeekeCitroën DS3 WRC2:19:59.3
2.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+41.2
3.Craig BreenCitroën DS3 WRC+1:43.5
4.Ott TänakFord Fiesta RS WRC+1:54.8
5.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC ’16+2:02.0
6.Hayden PaddonHyundai i20 WRC ’16+2:02.1
7.Mads ØstbergFord Fiesta RS WRC+2:05.6
8.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+2:22.5
9.Esapekka LappiŠkoda Fabia R5+4:19.9
10.Teemu SuninenŠkoda Fabia R5+5:06.7

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...