Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs pēc 20 gadiem atkal startēs unikālajā Safari WRC rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs pēc 20 gadiem atkal startēs unikālajā Safari WRC rallijā
Sebastjēns Lēbs. Foto: wrc.com

Deviņkārtējais WRC čempions Sebastjēns Lēbs panācis vienošanos ar “M-sport Ford” komandu par dalību jūnijā gaidāmajā Safari rallijā. Tas nozīmē, ka jau trešo reizi šosezon viņam būs iespēja sacensties pret Sebastjēnu Ožjē.

Ožjē pirms vairākām dienām apstiprināja, ka piedalīsies Kenijā gaidāmajā posmā, aizvadot savas trešās sacīkstes šajā gadā “Toyota” vienības sastāvā. Iepriekš gan viņš, gan Lēbs piedalījās Montekarlo rallijā, kā arī pagājušās nedēļas nogalē notikušajās sacensībās Portugālē.

Montekarlo rallijā Lēbs uzvarēja, bet Portugāles posms bija neveiksmīgs, jo jau piektdien viņš avarēja, tobrīd būdams līderis. Sestdien veterāns izstājās vēlreiz, šoreiz tehnisku problēmu dēļ.

Pērn Safari rallijs atgriezās pasaules čempionāta kalendārā pēc ilgāka pārtraukuma, un uzvaru guva tieši Ožjē. Savukārt Lēbs šajās sacīkstēs pēdējo reizi piedalījās tālajā 2002. gadā, kad ar “Citroen” guva piekto vietu. Pēc tam uz 19 gadiem tas pazuda no WRC kalendāra.

“Kenijā būs kaut kas pavisam savādāks nekā Portugālē,” saka Lēbs. “Es nezinu rallija pašreizējo versiju, esmu tikai redzējis dažus video no ātrumposmiem, kas izskatās pavisam savādāki. Ceļi ir izbraukāti un ar ļoti lieliem akmeņiem. Kenija ir fantastiska! No tur notikušajiem rallijiem man, šķiet, ir visvairāk atmiņu. Tajos laikos ātrumposms varēja būt 120 km garš, viss bija savādāk. Virs jumta vienmēr lidoja helikopters, brīdinot par savvaļas zvēriem, kas ir priekšā. Tagad tas vairāk ir tipisks WRC posms.”

Nākamais pasaules rallija čempionāta posms jūnija sākumā norisināsies Sardīnijā, bet Safari rallijs tiks aizvadīts no 23. līdz 26. jūnijam.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati