Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC2 līderis Mikelsens: "Ārsti mani nobiedēja"

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC2 līderis Mikelsens: "Ārsti mani nobiedēja"
Andreass Mikelsens. Foto: Red Bull

Pasaules rallija čempionāta WRC2 klases šī brīža līderis Andreass Mikelsens sacīkstēs plāno atgriezties jau nākamnedēļ gaidāmajā posmā Sardīnijā, jo šonedēļ veiktajās analīzēs viņa ķermenī "Covid-19" vīrusa klātbūtne vairs nav konstatēta.

Iepriekšējās nedēļas pirmdienā Mikelsenam tika atklāts “Covid-19”, līdz ar to viņš bija spiests izlaist Portugālē notikušo ralliju, kurā pirms tam bija plānojis startēt. Paredzams, ka jau šodien sportists atsāks fiziskos treniņus un nākamnedēļ Sardīnijā atkal izies uz starta ar savu “Toksport” komandas “Škoda Fabia Rally2 evo” automašīnu, turpinot cīņu par WRC2 titulu.

“Šo laiku neesmu trenējies, jo gribēju dot ķermenim labāko iespēju cīnīties ar slimību,” skaidro Mikelsens. “Patiesību sakot, man paveicās. Vienā naktī man bija tāda sajūta, it kā būtu neliela gripa – tad karsti, tad auksti, tad atkal karsti, vairākas dienas arī bija galvassāpes un sāpošs kakls, bet citādi viss bija kārtībā. Tagad atkal gribu atgriezties pie darba. Bija ļoti grūti izlaist Portugāles ralliju.”

Viņš atklāj: “Kad Norvēģijā runāju ar saviem ārstiem, biju diezgan nobijies. Viņi man teica, ka pat trīs mēnešus pēc izslimošanas tests var būt pozitīvs – lai arī vīruss ķermenī jau ir miris, kaut kā to iespējams piecelt. FIA noteikumi skaidri pasaka: ja tests ir pozitīvs, jāpaliek mājās. Bet tagad viss ir labi.”

Testi ar “Škoda Fabia Rally2 evo” Sardīnijā Mikelsenam plānoti pirmdien, bet gaidāmajā pasaules čempionāta posmā WRC2 klasē konkurenci viņam sastādīs deviņas citas ekipāžas, un uz cīņu par uzvaru noteikti cer tādi piloti kā Madss Ostbergs, Adrijēns Formū, Jari Hutunens un mājinieks Andreā Kruņola. Startēs arī igaunis Georgs Linnamē.

WRC2 kopvērtējumā Mikelsens ir līderis. Viņš piedalījies trijos no četriem posmiem, Montekarlo rallijā gūstot uzvaru, Somijas ziemas posmā ierindojoties otrajā vietā, bet Horvātijā palika piektais. Šobrīd neviens no konkurentiem nav aizvadījis vairāk par diviem, trim rallijiem.

WRC2 kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Andreass Mikelsens68
2.Esapeka Lapi59
3.Marko Bulasija Vilkinsons45
4.Madss Ostbergs44
5.Tēmu Suninens41
6.Nikolajs Grjazins29
7.Adriēns Formū25
8.Eriks Kamilli24
9.Eriko Bracoli21
10.Šons Džonstons17

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati